خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

منبع مسئول لبنانی: قطعی‌ترین راه برای حل بحران تشکیل دولت تکنوسیاسی است

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 09 آذر 1398 - 13:50
یک منبع مسئول لبنانی اعلام کرد که قطعی ترین راه برای حل بحران کنونی کشور٬ تشکیل یک دولت تکنوسیاسی است.
كشور،منبع،لبنان،بحران،ادامه،دولت،اعتصاب،بنزين،سوخت،مسئول،نما ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یک منبع مسئول به روزنامه الجمهوریه اعلام کرد که علت بحران کنونی دولت٬ این است که برخی از گروه‌ ها هنوز از مانور دادن خسته نشده‌اند٬ چیزی را می‌پذیرند و سپس رد می کنند و پیشنهادهایی می‌دهند که از قبل می دانند رد خواهد شد.
این منبع ادامه داد که متاسفانه این مانورها ادامه دارد و نشان می‌دهد که اجراکنندگان آن هنوز به دلیل موانع داخلی و یا خارجی آماده مسئولیت‌پذیری نیستند.
منبع مذکور خاطرنشان کرد که شاید آنها فراموش کرده‌اند که اگر اوضاع به همین منوال پیش برود ممکن است به جایی برسیم که دیگر زمانی برای مانوردادن نباشد.
منبع مسئول تاکید کرد که اکنون زمان انتخاب گزینه‌های نهایی است و هیچ اتفاق نظری در خصوص تشکیل دولت تکنوکرات وجود ندارد؛ همانطور که توافقی در خصوص تشکیل یک دولت کاملا سیاسی نیست و راهکار در این میان یک راه حل میانه است.
این منبع تصریح کرد که منظور از راه حل میانه این است که یک دولت تکنوسیاسی تشکیل‌ شود؛ به طوری که افراد شایسته و متخصص بر تشکیل آن نظارت داشته و نمایندگان سیاسی آن محدود به وزیران دولت باشد.
منبع مذکور همچنین تاکید کرد که اتفاقی که در نهایت رخ خواهد داد همین است٬ پس به جای از دست دادن وقت٬ از این زمان استفاده کنیم.
این منبع مسئول اضافه کرد که حضور یک نماینده از اعتراضات مردمی در دولت جدید یک امر مسلم است٬ اما سوال این است که این نماینده از کدام گروه خواهد بود؛ چرا که گروه‌های اعتراضات مختلف است و چگونه می‌توان یک نماینده از میان همه آن‌ها انتخاب کرد و آیا آنها می‌توانند بر سر یک نماینده به توافق برسند.
این منبع معتقد است که بقای امور به همین منوال به معنای افزایش حالت نگرانی و بحران در کشور است و ادامه این وضعیت ممکن است منجر به بروز وقایع درماتیکی شود که مشخص نیست چند نفر به آن بپیوندند.
حزب‌الله: مسئولان نباید در انتظار بازی زمان بمانند
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب‌الله تاکید کرد که پس از استعفای دولت٬ قیمت کالاها از کنترل خارج شده و تنها در یک ماه این قیمت‌ها در مقایسه با سالهای گذشته به اوج خود رسید.
وی اشاره کرد که لیره نیز حدود یک‌سوم قدرت خرید خود را از دست داده و برخی از موسسات و شرکت ها اقدام به اخراج نیروهای خود کرده و یا حقوق آنها را نصفه و نیمه پرداخت می‌کنند.
وی در خلال سخنرانی خود در مراسمی که گروه‌‌های زنان برگزار کرده بودند به تشدید بحران کشور که همه را تحت تاثیر قرار داده اشاره کرد.
شیخ قاسم اضافه کرد که زمانی که بحران همه ملت لبنان را فراگرفته٬ هیچ سیاستمداری فرصت فکر کردن به سود و منافع خود و یا حزبش را ندارد؛ چرا که این بحران بسیار بزرگتر از منافع شخصی و فرقه‌ای و یا حزبی است.
وی ادامه داد که درحال حاضر منافع همه در تشکیل دولت و ایجاد یک برنامه اصلاحی است که بتواند کشور را وارد مرحله جدیدی کند.
معاون دبیرکل حزب‌الله خاطرنشان کرد که دولت‌های قبلی لبنان نتوانستند اقدامی در خصوص تغییر وضعیت نظام و یا وضعیت کار در کشور انجام دهند؛ زیرا ساختار کشور٬ یک ساختار فرقه‌ای پیچیده بوده و نحوه مدیریت آن بدون سیاست‌های روشن این دولت‌ها منجر به انباشت مشکلات و بدهی‌ها شده و کشور را به مرحله انفجار اجتماعی و اقتصادی رسانده است.
شیخ نعیم قاسم پیرامون تحولات اخیر لبنان تصریح کرد هرکس که مسئول خارج کردن کشور از این بحران است نباید روی بازی زمان و انتظار حساب کند؛ چرا که امور کاملا بارز و روشن است و کشور نیاز به دولتی دارد که آن را به امنیت برساند.
معاون دبیر کل حزب‌الله در پایان خواستار تجدید نظر در برخی از راه‌حل‌ها و انجام اقداماتی شد که رئیس بانک لبنان می‌تواند بر اساس قاعده محافظت بر حقوق سپرده گذاران و نه قاعده محافظت بر سودهای بانکی بر حساب سپرده‌گذاران٬ در خصوص بانک‌ها اتخاذ کند؛ وگرنه کشور در همین گرداب باقی خواهد ماند.
ادامه اعتصاب جایگاه‌های سوخت و ازدحام خودروها در خیابان‌ها
درحال حاضر لبنان هرروز شاهد یک بحران تازه است.
با ادامه اعتصاب جایگاه‌های سوخت برای دومین روز متوالی٬ لبنانی‌ها شروع به فریاد زدن در میدان‌های مختلف این کشور کردند.
همچنین مناطق مختلف لبنان شاهد تجمعاتی در اعتراض به قطعی بنزین بود.
معترضان با شعار ماشینت را در خیابان خاموش کن٬ در اعتراض به قطع بنزین در بزرگراه شرقی صیدا ماشین‌های خود را خاموش کردند.
این امر منجر به مسدود شدن بخش از این مسیر و ایجاد ترافیک شد.
همچنین تعدادی از معترضان به سمت یکی از پمپ بنزین‌ها رفته و خواستار بنزین شدند.
تعداد دیگری از معترضان نیز عصر دیروز وارد یکی از جایگاه‌های سوخت شده و افراد حاضر در آنجا را مجبور کردند تا به ماشین‌های آنها بنزین بزنند.
تقاطع ایلیا نیز شاهد تجمع صدها معترض بود که با راننده تاکسی‌ها همراهی کرده و همین امر موجب ترافیک شده و ارتش نیز در این تقاطع مستقر بود.
این اعتراضات در مناطق مختلف طرابلس و بیروت نیز برگزار شد.
تعلیق اعتصاب پمپ‌بنزین‌های لبنان
دیشب رئیس اتحادیه صاحبان جایگاه‌های سوخت لبنان از تعلیق اعتصاب پمپ‌بنزین‌ها خبر داد.
انتهای پیام/