افزایش قیمت بعضی کالاها و خدمات در اهواز
قیمت اقلام مصرفی مردم یک هفته قبل از سهمیه بندی سوخت افزایش یافت اما بعد از سهمیه بندی دچار نوسان شده و قیمتها ملتهب است.

قیمت اقلام مصرفی مردم یک هفته قبل از سهمیه بندی سوخت افزایش یافت اما بعد از سهمیه بندی دچار نوسان شده و قیمتها ملتهب است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران 24 آبان امسال در اطلاعیهای اعلام کرد: براساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا از ساعت صفر بامداد بنزین خودروهای مختلف سهمیه بندی شدی و علاوه بر آن قیمت بنزین سهمیه 50 درصد و قیمت بنزین آزاد 300 درصد افزایش یافت.
افزایش ناگهانی قیمت بنزین در کشور سبب ایجاد نگرانیهایی بین شهروندان شد و اکثریت آنان معتقد بودند که این افزایش قیمت منجر به گرانی برخی از اقلام خواهد شد.
هرچند دولتیها بر تثبیت قیمتها تأکید کردند و معتقدند که این افزایش قیمت منجر به گرانی نمیشود.
خبرنگار فارس حالا به صورت میدانی به برخی از نقاط اهواز رفته و قیمت اقلام مصرفی مردم را پس از گرانی سوخت جویا شده است.
افزایش قیمت محصولات غذایی قبل از سهمیه بندی
یک فروشنده مواد غذایی در منطقه گلستان به خبرنگار فارس میگوید: قیمت اقلامی مانند حبوبات، لبنیات، روغن، رب گوجه و تخم مرغ بعد از سهمیه بندی سوخت افزایش نیافت اما نکته قابل تأمل اینکه بسیاری از شرکتهای عرضه کننده این محصولات قبل از گرانی سوخت اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کردند.
وی میافزاید: قیمت برنج هم به دلیل عرضه زیاد این محصول در روزهای اخیر کاهش یافته اما برای سنجیدن قیمت این محصول مورد نیاز مردم باید تا دی ماه صبر کرد.
رب گوجه نیز مدتی قبل افزایش چشمگیر قیمت را تجربه کرد و حالا با توجه به افزایش برداشت گوجه فرنگی از باغات قیمت آن نیز کاهش یافت.
شریفی ادامه میدهد: البته قیمت سیب زمینی، پیاز، گوجه و بادمجان پس از سهمیه بندی بنزین حدوداً 50 درصد افزایش یافت اما در روزهای اخیر دوباره با کاهش 10 درصدی قیمت مواجه شدند.
افزایش نرخ کرایهها
یکی از شهروندان اهوازی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: قیمت اقلام مصرفی مردم یک هفته قبل از سهمیه بندی سوخت افزایش یافت اما بعد از سهمیه بندی دچار نوسان شده و قیمتها ملتهب است.
حمید حمادی اظهار میکند: فقط قیمت کرایه تاکسی در اهواز به شکل عجیبی افزایش یافته و برخی از کرایهها 50 درصد افزایش یافته است؛ وقتی هم به این موضوع معترض میشویم میگویند که مسافربر شخصی هستیم و سهمیه بنزین دریافت نمیکنیم.
وی بیان میکند: کرایه منطقه پردیس تا مرکز شهر به 5 هزار تومان رسیده در حالی که پیش از سهمیه بندی، کرایه این مسیر به ازای هر نفر 4 هزار تومان بود؛ نرخ کورسهای کوتاه هم از 1000 تومان به 2 هزار یا 2 هزار و 500 تومان رسیده است.
افزایش کرایه تاکسی سرویس
یکی دیگر از شهروندان اهوازی نیز با انتقاد از افزایش قیمت تاکسی سرویس عنوان میکند: قیمت کرایهها در مسیرهای کوتاه دو برابر و در مسیرهای بلند 30 درصد افزایش یافته است؛ برای نمونه کرایه پادادشهر تا سپیدار 8 هزار تومان بود که الان به 12 هزار تومان افزایش یافته و کرایه تردد در مسیرهای داخلی از 3 هزار تومان به 6 هزار تومان رسیده است.
وی میگوید: البته برخی از تاکسی سرویسها بعد از سهمیه بندی سوخت کرایهها را افزایش دادند اما در دو سه روز گذشته قیمتها را کاهش دادند هرچند هنوز به قیمت سابق نرسیده است.
افزایش قیمت میوه به دلیل گرانی کرایهها
جبار آلبوغبیش از فروشندگان میوه در بازار کیان است، او به خبرنگار فارس میگوید: قبل از سهمیه بندی بنزین قیمت هر کیلو نارنگی و لیموشیرین 2 هزار و 500 تومان بود اما حالا به 4 هزار تومان رسیده و قیمت هر کیلو سیب و پرتقال نیز از 4 هزار تومان به 6 هزار و 500 تومان رسیده است.
وی بیان میکند: بخشی از این گرانی به دلیل سهمیه بندی سوخت است اما در گذشته هم قیمت میوه و اقلامی مانند سیب زمینی و گوجه دچار نوسان میشد و در واقع میتوان گفت که قیمتها 15 تا 20 درصد افزایش یافت.
این فروشنده میوه میگوید: قیمت سبزیجات هم حدوداً 20 درصد نسبت به قبل از سهمیه بندی بنزین افزایش یافت.
اکثر اقلام گران شده است
امام جمعه اهواز هم امروز در خطبه های اهواز گفت:کمر عدهای از مردم زیر بار گرانی و مشکلات معیشتی خرد شده و به سختی زندگی خود را اداره میکنند.
وی ادامه داد:شرایط را باید برای مردم تسهیل کرد مسؤولان تلاش میکنند ولی باید بدانند مردم در سختی هستند مسؤلان گفتند که اقلام گران نمی شود ولی اکثر اقلام گران شده است قیمت برخی اقلام سرجای خودش مانده است.
موسوی فرد گفت:مسؤولان مبادا اینگونه فکر کنند که یکماه قیمت ها را کنترل کنیم بعد از آن هر چه خواست بشود.
نکند این چند روز فقط مسؤولان در رسانه ها حرف از کنترل قیمت ها بزنند ولی بعدش کار را رها کنند.
به گزارش فارس اگر چه که دولت مردان وعده کنترل قیمت اجناس بعد از طرح جدید سهمیه بندی بنزین دادند اما بررسی های میدانی نشان میدهد نبود زیرساخت های لازم برای کنترل قیمت ها و البته تاثیر مستقیم قیمت سوخت در کسب و کار مردم حاکی از عدم موفقیت در کنترل بازار است.
انتهای پیام/