خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 19 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرمانده عملیات طبس مُرد

مهر | بین‌الملل | جمعه، 08 آذر 1398 - 12:57
فرمانده آمریکایی که در کارنامه خود عملیات ناکام تجاوز به طبس برای آزادی کارکنان لانه جاسوسی آمریکا را دارد، مُرد.
آمريكا،عمليات،طبس،فرماندهان،دريايي،آتش،آمريكايي

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، «جیمز اِل.
هالووی» از فرماندهان اسبق نیروی دریایی آمریکا که عملیات ناکام حمله به طبس در سال ۱۳۵۹ را نیز در کارنامه خود یدک می‌کشد؛ شب گذشته‌ در سن نود و هفت سالگی مُرد.
وی از فرماندهان نیروی دریایی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ میلادی بود و تجربه حضور در جنگ‌های ویتنام، شبه جزیره کره و جنگ جهانی دوم را داشت.
گفتنی است در پی ناکامی آمریکا در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در تهران که در ماجرای تصرف سفارت آمریکا بازداشت شده بودند، جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا دستور انجام عملیات طبس را صادر کرد.
در گزارشی که درباره شکست خوردن این عملیات نوشته شده، آمده است که دستگاه هیدرولیک یکی از بالگردها از کار افتاد، بالگرد دیگر بر اثر طوفان شن و عدم دید کافی به هنگام جابجایی با یکی از هواپیماهای هرکولس برخورد کرده و هر دو وسیله نقلیه آتش گرفت و در نتیجه آن ۸ نفر از نظامیان آمریکایی در شعله‌های آتش سوختند.