اجرای طرح وارنیش فلوراید برای 7 میلیون دانشآموز ایرانی
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 7 میلیون دانشآموز در ۶۲ هزار مدرسه سراسر کشور با هدف کاهش پوسیدگی دندان زیر پوشش طرح وارنیش فلوراید قرار دارند.

رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 7 میلیون دانشآموز در ۶۲ هزار مدرسه سراسر کشور با هدف کاهش پوسیدگی دندان زیر پوشش طرح وارنیش فلوراید قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حمید صمدزاده امشب در نشست هماندیشی سیاستگذاری بهداشت دهان و دندان کشور که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، با بیان اینکه هر کدام از روشهای استفاده از فلوراید در ایران با چالشها و مشکلاتی همراه است، اظهار کرد: روشهای استفاده از فلوراید در کاهش پوسیدگی دندان شامل افزودن فلوراید به آب یا شیر، از طریق دهانشویه، مصرف قرص، تولید نمک فلوراید و وارنیش فلوراید است.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده از فلوراید در آب را به دلیل سیستم لولهکشی مشترک مناسب ندانست و ادامه داد: در شیر نیز بهدلیل کاهش توزیع شیر در مدارس این روش امکانپذیر نیست، اما بهترین روش در ایران، وارنیش فلوراید شناخته شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از سایر روشهای استفاده از فلوراید برای کاهش پوسیدگی دندانی در ایران نیز با مشکلات خاص خود همراه است، خاطرنشان کرد: نیاز به وارنیش فلوراید در مناطق مختلف کشور بر اساس غربالگری میزان فلوراید در آب هر سال دوبار سنجیده میشود.
صمدزاده افزود: 7 میلیون دانشآموز در ۶۲ هزار مدرسه سراسر کشور با هدف کاهش پوسیدگی دندان زیر پوشش طرح وارنیش فلوراید قرار دارند.
رئیس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متذکر شد: بر طبق ارزیابیها در مناطقی از کشور که فلوراید در آب به میزان کافی باشد، طرح وارنیش فلوراید برای دانشآموزان انجام نمیشود.
وی در خصوص باورهایی که درباره بیتأثیر بودن این روش مطرح است، تصریح کرد: مسائل مطرح شده در زمینه بیاثر بودن وارنیش فلوراید نادرست، غیرعلمی، غیرکارشناسی و غیرمنصفانه است.
صمدزاده با استناد به بررسیهای انجام شده، بهترین روش برای استفاده از فلوراید برای کاهش پوسیدگی دندان در ایران را وارنیش فلوراید دانست.
گفتنی است؛ وارنیش فلوراید، مادهای ژلهای حاوی فلوراید است که برای کاهش پوسیدگی دندان بر روی مینای دندان گذاشته میشود و تأثیراتی مانند رفع باکتری پلاکها، پیشگیری از تشکیل کلونی پاتوژنها، کاهش حجم پلاکها و حساسیت دندانها برای آن بیان میشود.
انتهای پیام/ ۷۰۰۶۸/خ