اهدای نماد اصفهان به سرآمدان سپاهان
انجمن دوستداران اصفهان، تندیس نماد اصفهان را در دهمین دوره از همایش نکوداشت این شهر، به محمد صیرفیان، خسرو احتشامی، کیقباد بذرافشان، مهدی مقدری و همچنین، فصلنامه زنده رود، انجمن مثنوی پژوهان ایران و گروه دوستداران زایندهرود اهدا کرد.

ایسنا/اصفهان انجمن دوستداران اصفهان، تندیس نماد اصفهان را در دهمین دوره از همایش نکوداشت این شهر، به محمد صیرفیان، خسرو احتشامی، کیقباد بذرافشان، مهدی مقدری و همچنین، فصلنامه زنده رود، انجمن مثنوی پژوهان ایران و گروه دوستداران زایندهرود اهدا کرد.
هفتم آذرماه و پیش از اهدای تندیس نماد اصفهان به سرآمدان سپاهان، فریدون اللهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان در کتابخانه مرکزی شهر اظهار کرد: پیوند اصفهان با زایندهرود یک پیوند طبیعی - تمدنی است و در شرقیترین تا غربیترین نقطه این استان نشانههایی از دوره باستانی را میتوان پیدا کرد که اگر شناسایی شود و مورد مطالعه قرار بگیرد، روزنههای جدیدی را نسبت به گذشته ایران میگشاید.
وی ادامه داد: هنوز بسیاری از محوطههای باستانی این شهر کاوش نشده و اخیراً دانشگاه هنر اصفهان با انتشار نتایج نویافتههای خود در دشت مهیار اصفهان توانسته فصل قابلتأملی را درباره تاریخ این شهر باز کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان تصریح کرد: اصفهان مهمترین رویشگاه حوزه تمدنی زایندهرود است و ارتباط آن با سایر پایگاههای تمدنی (از غرب با شوش و فارس و سیلک و از شرق با جیرفت) نشان میدهد که این شهر محل بروز عصاره تاریخی و تمدنی ایران بزرگ بوده است.
وی افزود: این روایت که زمانی فیروز، پادشاه ساسانی عزم داشته اصفهان را بهعنوان پایتخت کشور انتخاب کند بیانگر اهمیت این شهر است و بر کسی پوشیده نیست که اصفهان در همه ادوار تاریخ، جایگاه مهمی داشته که فراتر از کارکرد یک شهر بوده است.
اللهیاری، صحبت از اصفهان را صحبت درباره یک فرهنگ و نه یک کالبد دانست و گفت: فرهنگ رواداری در اصفهان بسیار پررنگ بوده و اگر بناست تمدن شکوهمند آن را به نمایش بگذاریم، باید به نقش و جایگاه آن در طول تاریخ توجه کنیم و آن را فراتر از یک شهر بدانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان، تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم به همان جایگاه و تأثیرگذاریای که اصفهان در گذشته داشته دست پیدا کنیم باید به پیشینه آن واقف باشیم و برای آینده آن برنامهریزی کنیم چون انجام فعالیتهای بیریشه که صرفاً برای خودنمایی برگزار میشود، نمیتواند اصفهانی متفاوت را به دنیا معرفی کند.
اللهیاری ابزار امیدواری کرد که همایش نکوداشت اصفهان بتواند به مطالعه و شناخت دقیقتر اصفهان کمک کند و ضمن محافظت از این شهر که یک میراث است، آن را نیز به دنیا معرفی کند.
در آخر، سرآمدان سپاهان دهمین همایش نکوداشت اصفهان به شرح زیر معرفی و تقدیر شدند:
محمد صیرفیان، تاجر و طراح فرش و خیر مدرسهساز اصفهان، که فرشی مزین به بیت «بنیآدم اعضای یکدیگرند، که در آفرینش ز یک گوهرند» را به سازمان ملل متحد اهدا کرده است.
خسرو احتشامی، شاعر و دارای مدرک درجهیک شعر و ادبیات که آثاری همچون «در کوچهباغ زلف»، «بارون و بارفتن»، «از مضراب تا محراب»، «خانه خورشید» و...
را خلق کرده است.
کیقباد بذرافشان، چهره ماندگار کشور و دارای گواهی درجهیک هنری در رشته مشبک فلز که یکی از آثار او در کتابخانه ملی تهران نگهداری میشود.
مهدی مقدری، نویسنده و عضو سابق پنجمین دوره شورای شهر اصفهان که به اختلاف قدیمی شهرداری اصفهان با انجمن دوستداران اصفهان خاتمه داد و ارائهکننده مصوبه تعیین یکم آذر بهعنوان روز اصفهان و همچنین نماد اصفهان بود.
فصلنامه سراسری فرهنگ ادب و تاریخ «زنده رود» که از سال ۱۳۷۱ به صاحبامتیازی حسامالدین نبوی نژاد فعالیت دارد.
انجمن مثنوی پژوهان ایران، که از سال ۱۳۸۰ نشستهای مثنوی پژوهی را برگزار میکند.
گروه دوستداران زایندهرود، که از سال ۱۳۹۴ تشکیلشده و مهمترین فعالیت آن تلاش در راستای آگاهسازی شهروندان درباره مسائل زایندهرود با ارائه آمار و اطلاعات معتبر بوده است.
انتهای پیام