دندانپزشکی اجتماعی باید قلب تپنده سیاستگذاریهای اجتماعی باشد
رئیس کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی گفت: ما در دندانپزشکی اجتماعی معتقدیم تنها رویکرد اجتماعی گره گشا است، همه باید رویکرد اجتماعی دندانپزشکی را جدی بگیرند و دندانپزشکی اجتماعی باید قلب تپنده سیاستگذاریهای اجتماعی باشد.

رئیس کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی گفت: ما در دندانپزشکی اجتماعی معتقدیم تنها رویکرد اجتماعی گره گشا است، همه باید رویکرد اجتماعی دندانپزشکی را جدی بگیرند و دندانپزشکی اجتماعی باید قلب تپنده سیاستگذاریهای اجتماعی باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، علی کاظمیان صبح امروز در اختتامیه چهارمین کنگره ملی دو سالانه انجمن سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی که در هتل پردیسان برگزار شد، اظهار کرد: این کنگره چهار ویژگی خاص دارد که مجموع این چهار ویژگی در کنگرههای دندان پزشکی ایران بیسابقه است.
رئیس کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی خاطرنشان کرد: اولین ویژگی کمپینی بود که قریب به ۱۰۰ رزیدنت دندانپزشکی مشهد به همراه دانشجویان از استانهای مختلف در فرهنگسراها، حاشیه شهر و مترو با مردم ارتباط گرفتند و سلامت دهان و دندان را آموزش دادند.
وی با اشاره به اینکه تلاش ما بر این بود که نشان دهیم تنها اسم دندانپزشکان اجتماعی را حمل نمیکنیم و به آن اعتقاد کامل داریم، بیان کرد: در این کمپین اتفاقات خوبی رقم خورد، ۴هزار مسواک در مشهد توزیع شد و هدف اصلی ما این بود که پلی میان مردم و دندانپزشکانی اجتماعی بزنیم.
کاظمیان حضور سیاست گذران سلامت دهان و دندان کشور را در این کنگره دومین ویژگی خاص آن برشمرد.
رئیس کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی افزود: در این حیطه تنها یک دست صدا ندارد و نیاز به هماهنگی در بخشهای مختلف است، هم افزایی درون بخشی و برون بخشی در این کنگره به طور خاصی رقم خورد، خوشبختانه شهرداری مشهد با همیاری، همکاری و نصب بیلبوردها در نقاط مختلف شهر کمک بسیاری به ما کردند.
وی با بیان اینکه در این کمپین سعی کردیم به پرسش مردم پاسخ دهیم، عنوان کرد: در همین راستا «جنس دندانهایت خوب است، به شرطی که روزی دوباره مسواک بزنید، سیگار مصرف نکنید و کمتر از شیرینی استفاده کنید»، را شعار کمپین خود قرار دادیم.
کاظمیان با تاکید بر این مطلب که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور برگزاری این کنگرهها هزینههای یسیاری دارد، سومین ویژگی این کنگره را استفاده از چهار سخنران بینالمللی بدون هزینه برشمرد.
رئیس کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی یادآور شد: چهارمین ویژگی این کنگره حضور پرشور رزیدنتهای دندان پزشکی، ارسال مقالهها و مشارکت اساتید بر جسته در این حوزه است.
وی با تاکید بر این مطلب که ما در دندانپزشکی اجتماعی معتقدیم تنها رویکرد اجتماعی گره گشا است، ابراز کرد: همه باید رویکرد اجتماعی را جدی بگیرند، دندانپزشکی باید قلب تپنده سیاستگذاریهای اجتماعی باشد.
فرهنگ سلامت دهان و دندان در جامعه نهادینه نشده است
در بخش دیگری از این همایش دبیر علمی کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی گفت: در گذشته در حوزه بهداشت با استفاده از طرحهایی در ارتقای سلامت دهان و دندان تلاش میشد که متأسفانه در حال حاضر این امر به قوت گذشته انجام نمیشود و انتظار میرود، طرحها و نیروهای متخصص جایگزین شوند تا مردم مناطق محروم بتوانند از خدمات دهان و دندان استفاده کنند.
هومن کشاورز خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد جامعه ما به سلامت دهان و دندان و حتی دندانهای شیری فرزندان خود توجه نمیکنند، متأسفانه این مشکل در بیان اعضای هیأت علمی نیز به چشم میخورد و نشانه جا نیفتادن فرهنگ سلامت دهان و دندان در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه خدمت آسان در مراکز جامع سلامت که جزو وظایف ما است، بیان کرد: با وجود اینکه تأمین مواد اولیه مشکل داریم، انتظار میرود بخشهای مرتبط این موضوع را در دستور کار قرار دهند و از ما حمایت کنند تا بتوانیم در خدمت به کوتاهی نکنیم و به رسالت خود به خوبی عمل کنیم.
دبیر علمی کنگره سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی افزود: لازم است رشتههایی جز دندانپزشکی روی کار بیاید که افراد با مدارک کارشناسی و کاردانی بتواند مهارتهای سلامت دهان و دندان را آموزش ببینند که در این زمینه همکاری وزرات بهداشت درمان و خدمات پزشکی را میطلبد.
کشاورز ادامه داد: همکاران و دانشجویان دندانپزشکی ما در حاشیه شهر مشهد که بسیار کم برخوردار هستند با ارائه خدمات دندانپزشکی و غربالگری زحمات زیادی کشیدند و امیدواریم این طرحها ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/70068/ی