آموزش، بهترین راهکار برای کاهش تلفات انسانی حوادث طبیعی
معاون فرماندار شهرستان ابهر گفت: آموزش بهترین راهکار برای کاهش تلفات انسانی حوادث طبیعی است.

ایسنا/زنجان معاون فرماندار شهرستان ابهر گفت: آموزش بهترین راهکار برای کاهش تلفات انسانی حوادث طبیعی است.
صفیالله کرامتی در بیست و یکمین مانور سراسری زلزله و ایمنی که همزمان با سراسر کشور در آموزشگاههای ابهر برگزار شد، با تاکید بر اهمیت آمادگی در برابر خطرات طبیعی، اظهار کرد: تنها راه کاهش آسیبها و خسارات در زمان بروز حوادث طبیعی، آموزش و افزایش سطح آگاهی میان آحاد جامعه است.
وی با بیان اینکه مدارس بهترین مکان و فرصت برای ارائه نکات ایمنی و آموزشهای لازم در خصوص مدیریت بحرانها است، تصریح کرد: دانشآموزان با شناختن محلهایی که کمتر در معرض آسیبهای زلزله قرار دارند، میتوانند از بروز خطرات احتمالی جلوگیری کنند.
این مسئول با تاکید بر اینکه زلزله از بلایایی است که قابل پیشبینی نیست، ادامه داد: با فراگیری آموزشهای لازم در زمینه نحوه رفتار در مواقع بحرانی بهویژه زلزله تا حد زیادی میتوان شاهد کاسته شدن از میزان تلفات بود.
در ادامه این مراسم نیز مدیر آموزش و پرورش ابهر با اشاره به اینکه مانور زلزله موجب توانمندسازی در بحث مدیریت آسیبهای زلزله میشود، خاطرنشان کرد: زلزله به خودی خود یک رخداد طبیعی و لازم برای چرخه طبیعت است و آماده نبودن ما در زمان بروز این رخداد، آن را تبدیل به یک بلای طبیعی کرده است.
عباس عزیزخانی، رعایت نکات ایمنی بعد از زلزله را از موارد بسیار مهم تلقی کرد و افزود: قسمتی از تلفات ناشی از زلزله مربوط به حوادث بعد از وقوع زلزله است که با آموزش و افزایش آگاهی، این تلفات کاهش پیدا میکند.
شایان ذکر است، کارشناسان جمعیت هلالاحمر، آموزش مراحل اطفای حریق، رساندن کمکهای اولیه به مسدومان، پناهگیریهای استاندارد و اصول مدیریت بحران در زمان بروز زلزله را به دانشآموزان ارائه کردند.
مانور مجموعهای است از راهکارهای مناسب که قبل از وقوع زلزله به منظور بالا بردن سطح آگاهی و آموزش مهارتهای عملی با تعمیم به کل جامعه طراحی شده است.
در واقع مانور شبیهسازی شرایط بحرانی است و مجموعهای از تمرینها و ممارستها است که برای ارزیابی برنامههای تدوین شده جهت مقابله و مواجهه با حوادث و بلایا علیالخصوص زلزله در همه مکانها از جمله در مدارس به کار میرود.
در مانورها دانشآموزان در شرایط حادثه قرار گرفته و همین امر باعث میشود که شیوه رویارویی با زلزله را که از پیش با استفاده از روشهای علمی و نتیجهبخش تدوین شده و مورد ارزیابی نیز قرار گرفته را بیاموزند و این یافتههای تجربه شده را نیز در طول زندگی و در هنگام زلزله مورد استفاده قرار دهند و به عبارتی آموزهها و آموختههایی که در مانورها در مدارس ارائه و تمرین میشود، میتواند گرههای به وجود آمده در اوج حادثهای همچون زلزله را باز کند و دانشآموزان با اتکا به این آموزشها و آموختهها با آرامش و اطمینان خاطر به استقبال حادثه بروند و همین آرامش نسبی روانی میتواند تا حد بسیار زیادی از تلفات و آسیبهای روحی و روانی در هنگام و بعد از زلزله بکاهد.
انتهای پیام