علوم پزشکی تهران با دانشگاه زوریخ مدرسه تابستانی برپا می کند
مدرسه تابستانی مشترک دانشگاه زوریخ و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گرنت بینالمللی گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروپوزال مشترک مدرسه تابستانی گروه انگلشناسی و قارچشناسی دانشکده بهداشت و دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ با عنوان پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماریها، موفق به اخذ گرنت از این دانشگاه سوئیسی شد.
دکتر نغمه معراجی دبیر اتاق همکاریهای علمی ایران و سوئیس در دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام این خبر گفت: در راستای اهداف مشترک بینالمللی و به منظور استفاده بهینه از تجربیات و دانش طرفین ایرانی و سوئیسی در ارتقاء دانش و گسترش تعاملات بینالمللی، فرصتی برای اخذ گرنت جهت مدرسه تابستانه با همکاری دانشگاه زوریخ به دست آمد.
وی افزود: پس از انجام مکاتبات با دفتر روابط بینالملل دانشگاه زوریخ و همچنین مذاکره با معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، اولین فراخوان مدرسه تابستانه مشترک در آذرماه سال گذشته و دومین فراخوان در خرداد ماه سال جاری اعلام شد که از سوی اعضای هیأتعلمی و دانشجویان دانشگاه مورد استقبال قرار گرفت.
معراجی تاکید کرد: پس از ارسال درخواستها و بررسی پروپوزالها، طرحی از دانشکده بهداشت و طرحی دیگر از دانشکده پزشکی موفق به اخذ این گرنت شدند.
دکتر امیرحسین تکیان، معاون بینالملل دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این باره گفت: پس از چند ماه بررسی، پروپوزال مشترک گروه انگلشناسی و قارچشناسی دانشکده بهداشت با هدایت دکتر غلامرضا مولوی و دپارتمان پزشکی تکاملی دانشگاه زوریخ مورد پذیرش قرار گرفت.
این پروپوزال با عنوان پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماریها، موفق به کسب گرنت ۱۵ هزار فرانکی دانشگاه زوریخ شده است.
تکیان افزود: محل برگزاری مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماریها جزیره کیش و زمان پیشبینیشده برای مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی نیمه اول اسفند ۹۸ به مدت پنج روز است.
تا پایان ژانویه ۲۰۲۰ بررسی درخواست متقاضیان مدرسه تابستانی پزشکی تکاملی و انتخاب شرکتکنندگان نهایی خواهد شد.
دکتر غلامرضا مولوی، عضو هیأتعلمی دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران نیز به ارائه توضیحاتی در این زمینه پرداخت و گفت: با آغاز مسیر جدیدی در تحقیقات با عنوان پزشکی تکاملی، گروه انگلشناسی دانشکده بهداشت اقدام به مطالعات آسیبشناسی بیماریهای انگلی در دورههای باستان و قبل از تاریخ کرد.
وی ادامه داد: در همین راستا Chehrabad Saltmummy & Saltmine Exploration Project به عنوان پروژه تحقیقاتی مشترک میان اداره کل میراث فرهنگی زنجان، سایت تاریخی چهرآباد زنجان، دانشگاههای اروپایی بوخوم (همکار اصلی بینالمللی این پروژه)، زوریخ، یورک، آکسفورد و بزانسون و دانشگاه علوم پزشکی تهران تعریف شد.
عضو هیأتعلمی گروه انگلشناسی و قارچشناسی علوم پزشکی تهران ادامه داد: مقوله پزشکی تکاملی تمام رشتههای پاراکلینیکی و کلینیکی در علوم پزشکی را در برمیگیرد و ما در آینده با تشکیل اتاق فکری متشکل از تخصصهای مختلف اعم از چشمپزشکی، زنان و زایمان، دندانپزشکی و ارتوپدی، فرصت استفاده از دادههای به دست آمده را برای همه فراهم میکنیم.
مولوی با اشاره به برگزاری مدرسه پزشکی تکاملی و رویکردهای جدید به سلامت انسان و بیماریها در کیش با تکیه بر همکاریهای از پیش شکل گرفته با دانشگاه زوریخ، گفت: تعداد ۲۰ تا ۲۵ متقاضی از ایران و سایر کشورها در گرایشهای مختلف چون آناتومی، ارتوپدی، بیماریهای قلب و عروقی، تصویربرداری و جراحی امکان شرکت در این مدرسه را خواهند داشت.