سرباز کردن زخم ۱۱ ساله تجارت محصولات کشاروزی
در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان وضعیت ایجاد پایانه محصولات کشاورزی استان با ۱۱ سال تعویق، مورد بررسی قرار گرفت.

ایسنا/زنجان در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان وضعیت ایجاد پایانه محصولات کشاورزی استان با ۱۱ سال تعویق، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، پیش از ظهر امروز رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان، در جلسه کارگروه توسعه صادرات، اظهار کرد: اگر نگاه دقیقی به ساختار اقتصادی استان شود، ضعفهای اساسی موجود در آن به وضوح آشکار میشود، به طور مثال سهم زنجان از GDP کشور ۱.۱۲ است که این میزان با توجه به قابلیتهایی که استان دارد و زیرساختهایی که برای آن شکل گرفته، باید بین ۱.۵ تا ۲ درصد میبود.
شهرام طهماسبی با بیان اینکه سرانه محصول ناخالص داخلی در کشور برای هر نفر ۱۵.۵ میلیون تومان و برای زنجانیها به ازای هر نفر ۱۳.۳ میلیون تومان است، ادامه داد: سهم زنجان در بخشهای مختلف اشتغال در بحث خدمات ۹ دهم درصد، کشاورزی ۲.۱۶ درصد و بخش صنعت ۱.۱۵ درصد است.
همچنین سهم شاغلان بخش کشاورزی در کشور ۱۷.۷ درصد و در استان زنجان ۳۰ درصد و در بخش خدمات کشور ۵۰.۳ درصد و در استان زنجان ۳۶.۶ درصد است که این آمارها ضعف ساختارها را به همراه دارد.
وی با اشاره به پتانسیلهای استان زنجان، افزود: زنجان اتوبان خوبی دارد که کریدوری برای ورود به شمالغرب، مرکز کشور و پایتخت کشور است؛ علاوهبر آن نیز زنجان به حوزه صنعتی کشور نزدیک است، همچنین راهآهن استان در حال دوخطه شدن است، به همین دلیل با وجود زیرساختهای ترانزیت، حوزه خدمات و اشتغال استان قویتر میشود.
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به برگزاری نمایشگاه نیازمندیهای وارداتی و فرصتهای ساخت داخل در استان زنجان، اظهار کرد: پیش از این همه نمایشگاههای برگزار شده در استان برای عرضه نمایشگاهها، توانمندی و پتانسیل استان بود ولی این نمایشگاه به صورت تقاضامحور برگزار شد.
ناصر فغفوری ادامه داد: نیاز تولیدی ۵۸ واحد برای مواد اولیه و قطعات در حوزههای مختلف پیشبینی شد که در این بین همپوشانی نیاز واحدهای دیگر نیز در نظر گرفته شد که در نهایت ۷۲ واحد تولیدی در این نمایشگاه حضور داشتند و در مجموع ۳۸۰ قلم مواد اولیه و قطعات نیاز واحدهای استان احصا شد.
این مسئول ادامه داد: در زمان برگزاری، سایت نمایشگاه برگزار شد و مقرر شده که این سایت ادامه فعالیت داشته باشد و در مجموع ۱۲ قرارداد و تفاهمنامه در طی این نمایشگاه منعقد شد که فقط ۸ مورد آن مربوط به شرکت پارسسوئیچ بود.
وی افزود: امیدواریم که دوباره مشابه چنین نمایشگاههایی با کیفیت بیشتر در استان برگزار شود تا نیاز صنایع استان از طریق ساخت و تولید داخل برطرف شود.
در ادامه مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به عملکرد ۸ ماهه تجارت استان، اظهار کرد: صادرات استان در این بازه زمانی ۸۷ هزار تن به ارزش ۱۶۱ میلیون دلار و واردات استان ۲۵۳ هزار تن به ارزش ۲۴۴ میلیون دلار است و باید توجه داشت که صددرصد واردات استان، شامل مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید است.
حمید احمدی ادامه داد: ۴۳ کشور مقصد صادراتی از گمرک استان است که کشورهای ترکیه، عراق، افغانستان، عمان و روسیه جزو ۱۰ کشور با بیشترین ارزشهای صادراتی بوده و در مجموع ۹۵ درصد صادرات از گمرک زنجان به کشورهای همسایه است.
وی ۳۷ کشور را مبدا واردات کالا به گمرک استان زنجان دانست و خاطرنشان کرد: شمش روی، ترانسفورماتور، پروفیل، خرما، مویز، کشمش، محصولات لبنی، کاغذ تیشو و کاغذ کاهی، مواد اولیه پلاستیکی، شمش سرب بیشترین بخش سبد صادراتی استان را شامل میشود.
در ادامه دستور دوم جلسه مبنی بر بررسی وضعیت پایانه صادرات محصولات کشاورزی استان مطرح و مدیرعامل این پایانه صادراتی در رابطه با مشکلات ایجاد شده در طول ۱۱ سال، توضیحاتی را ارائه داد و خواستار همراهی بخشهای مختلف به خصوص شهرداری که در طی این سالها بیشترین مشکل با این بخش به وجود آمده، شد.
معاون مالی و اقتصادی شهردار زنجان در این رابطه نظارت بر میادین ترهبار را جزو وظایف حاکمیتی شهرداری دانست و اظهار کرد: توافقی بین شهرداری و شرکت پایانه صادرات محصولات کشاورزی استان منعقد و صلحنامهای در این رابطه تنظیم و ۱۰ هکتار عرصه از ۲۰ هکتار مساحت این پایانه صادراتی به شهرداری برای ایجاد میدان ترهبار واگذار شده است.
ولیالله کلانتری ادامه داد: صدور پروانه ساخت پایانه صادراتی در حال انجام است و به احتمال زیاد در روزهای آتی صادر شود.
به گزارش ایسنا، در پایان این جلسه شهرداری مکلف شد تا پایان ساعت کاری روز پنجشنبه ۷ آذرماه سالجاری پروانه ساخت پایانه صادرات محصولات کشاورزی را صادر و برای میدان میوهو ترهبار نیز پروانهای جدا و به صورت تفکیک شده با پایانه صادراتی، صادر کند و اجازه دهد که شرکت پایانه صادرات محصولات کشاورزی دیواری را برای تفکیک این دو بخش از یکدیگر، ایجاد کند.
انتهای پیام