سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از حمل‌و‌نقل تا کمبود فضای خوابگاهی؛ مشکلاتی که گریبان دانشگاه فرهنگیان خراسان‌شمالی را گرفته است

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 23 بهمن 1397 - 10:34
دانشگاه فرهنگیان استان خراسان‌شمالی با مشکلاتی نظیر کمبود زیرساخت و فضا و عدم وجود سرویس‌های مناسب برای رفت و آمد دانشجویان رو‌به‌رو است.
دانشگاه،فرهنگيان،استان،آموزشي،آموزش،معلم،خراسان،تاسيس،شمالي، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، دانشگاه فرهنگیان یکی از مراکز مهم و اثرگذار آموزشی و فرهنگی کشور است که وظیفه خطیر تربیت و آموزش معلمان برای ورود به نظام آموزشی کشور را برعهده دارد.
برای تربیت معلمانی شایسته و آماده کار با سطح معلوماتی مناسب، وجود زیرساخت‌های آموزشی و رفاهی در دانشگاه‌های فرهنگیان، نکته‌ای مهم و قابل تامل است.
با توجه به وجود زیرساخت‌های قدیمی و فرسوده واحدهای تربیت معلم در سطح کشور و استان و تازه تاسیس بودن دانشگاه‌های فرهنگیان، برخی از مشکلات زیرساختی و محتوایی در این مجموعه وجود دارد.
دور بودن دانشگاه فرهنگیان بجنورد از مرکز شهر و عدم وجود برخی از زیرساخت‌های عمرانی و رفاهی و حمل و نقلی برای دانشجویان این دانشگاه، از جمله مباحثی است که توجه بیشتر مسئولان را می‌طلبد.
از سوی دیگر برخی از زوایای چگونگی جذب و فعالیت این دانشگاه هنوز برای برخی ناشناخته است.
دانشگاه فرهنگیان استان یک نمونه کشوری است
حبیب صفر زاده، سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی با اشاره به اهمیت وجود دانشگاه فرهنگیان و قدمت آن در تاریخ آموزشی کشور، اظهار داشت: دانشگاه فرهنگیان در استان خراسان شمالی از سال 1346 با عنوان دانشسرا فعالیت خود را آغاز کرده است.
این مجموعه بعدها در برخی از شهرهای استان نیز تاسیس شده و در دوران انقلاب اسلامی با روی کار آمدن تربیت معلم این روند دچار تغییراتی شد.
وی افزود: تاسیس دانشگاه فرهنگیان حاصل مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم فعالیت کرده است.
در سال 1390 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان نگاشته شد و دانشگاه خاصی برای فرهنگیان تاسیس شد.
صفرزاده با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری دانشگاه فرهنگیان در استان، گفت: دانشگاه فرهنگیان به طور رسمی از سال 91 فعالیت خود را در استان آغاز کرده است.
بر طبق اساسنامه، دولت و آموزش و پرورش مکلف شده‌اند که تمام نیروهای آموزش و پرورش از کانال این دانشگاه وارد سیستم آموزشی شوند.
سالانه 1200 معلم در استان بازنشسته می‌شوند
سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی ادامه داد: در هر سال 900 تا 1200 معلم در استان بازنشسته می‌شوند.
بر اساس ردیف‌های سازمان مدیریت در هر استان، دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گزینش شده و جذب و بورس دانشگاه می‌شوند و از همان ابتدا هم ردیف حقوقی بین 600 تا 640 هزار تومان دارند و پس از 4 سال جذب نظام آموزشی می‌شوند.
وی با بیان روش‌های جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان، اظهار داشت: پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان از طریق آزمون سراسری و شرایط عمومی است که در رشته‌های 16‌گانه انجام می‌شود.
یک شیوه دیگر استفاده از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها است که پس از آزمون ورودی باید 34 واحد درسی را گذرانده و توانایی را کسب کنند.
اقبال به دانشگاه فرهنگیان دومین جایگاه را در کنکور دارد
صفرزاده خاطرنشان کرد: استقبال دانش‌آموزان در دانشگاه فرهنگیان پس از رشته‌های پزشکی قرار دارد که این عامل گزینش در دانشگاه را کمی سخت کرده است.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی دانشگاه در استان، گفت: دانشگاه فرهنگیان در استان از زیرساخت‌های مناسب برخوردار نیست.
ردیف عمرانی مستقل برای این دانشگاه وجود ندارد و با توجه به نیاز آموزش و پرورس به نیروی انسانی، ضعف امکانات وجود دارد اما با این‌همه به عنوان پایلوت کشوری هستیم.
وی افزود: امیدواریم خیرین و دولتمردان و نمایندگان در این زمینه ورود پیدا کنند و امکانات مورد نیاز را تامین کنند.
برای پردیس خواهران فضای کافی در اختیار نیست و در شان دانشگاه نیست و امیدواریم با همت مسئولان این مشکل برطرف شود.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی در پایان با انتقاد از عملکرد شهرداری برای در اختیار نگذاشتن خط واحد برای دانشگاه، تصریح کرد: مشکل رفت و آمد دانشجویان به دانشگاه وجود دارد و در زمینه خوابگاه هم مشکل تخصیص اعتبار وجود دارد.
برای سال آینده امیدواری‌هایی وجود دارد.
در خصوص عزیمت دانشجویان به دانشگاه دستگاه‌های استانی و شهری بجنورد به وظایف خود عمل نکردند.
حتی بلوک‌های مسکونی شهرک گلستان هم از اتوبوس مناسب برخوردار نیستند.
انتهای پیام/ ز