سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نمایشگاه چاپ از۸ تا ۱۱ آذر برگزار می‌شود/ گلایه از دو نرخی بودن نمایشگاه چاپ

فارس | فرهنگی و هنری | شنبه، 25 آبان 1398 - 12:40
در نشست خبری بیست و ششمین دوره نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین آلات وابسته دغدغه‌هایی درباره دونرخی بودن حضور در این نمایشگاه مطرح شد.
نمايشگاه،چاپ،صنعت،شجاع،برگزار،حضور،دونرخي،نمايشگاهي،بزرگترين ...

در نشست خبری بیست و ششمین دوره نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین آلات وابسته دغدغه‌هایی درباره دونرخی بودن حضور در این نمایشگاه مطرح شد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس،‌ نشست خبری بیست و ششمین دوره نمایشگاه چاپ، بسته‌بندی و ماشین‌آلات وابسته صبح امروز با حضور پورمند نایب رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران، ابوالحسنی و شجاع در اتاق اصناف برگزار شد.
* غلامرضا شجاع: رجیسترکردن بازدیدکنندگان مهم است/ بزرگترین ظلم دو نرخی بودن است
غلامرضا شجاع مدیرعامل شرکت تعاونی لیتوگراف در ابتدای این نشست خبری اظهار داشت:‌ ما تلاش داریم نمایشگاه صنعت چاپ امسال متفاوت نسبت به سال‌های گذشته برگزار شود، چرا که صنعت نمایشگاهی امروز صنعتی ارزآور است که موجب تولید و اشتغال صنعتی می‌شود و به نوعی بازویی توانمند برای دولت‌هاست که می‌تواند در این راستا نقش‌آفرین باشد.
شجاع افزود: نگاه ما به نمایشگاه چاپ تنها جنبه درآمدزایی نخواهد داشت، چرا که با توجه به مشکلات تحریم، امسال موفق نشدیم ارتباط خوبی با سازمان‌های جهانی مثل یوفی که از معتبرترین و اساسی‌ترین هماهنگ‌کننده‌های تمام نمایشگاه‌های معتبر و بین‌المللی جهان است داشته باشیم.
وی افزود: یکی از وظایف سازمان یوفی این است که به تمام برگزارکنندگان نمایشگاه‌های جهانی آموزش‌هایی درباره رشد، توسعه، بازاریابی و استانداردسازی می‌دهد.
وی افزود:‌ یکی از وظایف سازمان این است به ۱۹۰ کشوری که عضو او هستند، تبلیغات ارائه می‌دهد.
شجاع در بخش دیگری از سخنان خود به نقش نمایشگاه‌های چاپ و فعالیت آنها در راستای دیپلماسی صنعتی تجاری و فرهنگی اشاره کرد و گفت: این امر با رفت و آمد با افراد متخصص و فرامرزی در صنعت نمایشگاهی ایجاد می‌شود.
وی مسئله دیگری را که باید نمایشگاه چاپ به آن توجه داشته باشد، رجیستر کردن بازدیدکنندگان دانست و افزود:‌ این مسئله بزرگترین کمک به غرفه‌گذاران خواهد بود.
البته غرفه‌گذاران ما حرفه‌ای عمل نمی‌کنند چرا که باید در فضای مجازی با دعوت‌نامه‌هایی برای مصرف‌کنندگان کالا او را به نمایشگاه دعوت کنند، اما هنوز این فرهنگ جا نیفتاده است.
وی درباره وظایفی که نمایشگاه برعهده دارد، گفت:‌در تمام کشورهای پیشرفته و در حال توسعه، تمام دولت‌ها خصوصاً شهرداری‌ها یکی از بزرگترین حامیان برگزاری نمایشگاه هستند، اما بزرگترین ظلمی که به نمایشگاه‌های صنعت کشور می‌شود، مسئله ارزی و ریالی بودن آن است.
ما تنها کشوری هستیم که نمایشگاه دونرخی برگزار می‌کنیم.
این امر باعث می‌شود بزرگترین نمایندگان صنعت چاپ در نمایشگاه حضور نیابند، اما امسال مذاکراتی داشتیم و پیشنهادهایی ارائه کردیم تا مدیران ارشد نمایشگاه‌های بزرگ در تهران حضور یابند.
شجاع همچنین متولی صنعت چاپ را تا امروز وزارت ارشاد انست و افزود: ما ۳۵ مدیرکل در سراسر کشور داریم که برای تمام آنها کتباً دعوتنامه ارسال شده تا از نمایشگاه بازدید داشته باشند.
همچنین برای اتحادیه‌های چاپ و بسته‌بندی نیز دعوتنامه‌های جداگانه ارائه شده است.
* ابوالحسنی: ما تنها کشوری هستیم که نمایشگاهی دونرخی برگزار می‌‌کنیم!
در بخش دیگری از این نشست خبری،‌ ابوالحسنی رئیس نمایشگاه و رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران اظهار داشت: بیست و ششمین نمایشگاه چاپ و بسته‌بندی امسال به همت همه افرادی که در صنعت چاپ فعالند، با شعار وحدت و همدلی از ۸ تا ۱۱ آذر برگزار می‌شود.
فضای اختصاص‌یافته در نمایشگاه امسال ۴۳ هزار متر است که ۲۵ هزار متر آن مفید در اختیار غرفه‌داران قرار می‌گیرد.
به گفته وی، در این نمایشگاه ۵۱۳ شرکت غرفه خواهند داشت، از این تعداد ۳۱ شرکت خارجی و ۴۷۲ شرکت داخلی هستند.
از این رو، ۵۰۰ متر فضا هم به بخش خارجی تخصیص یافته است.
ما امسال متقاضیان فراوانی برای حضور داشتیم.
از این رو فضای باز نمایشگاه هم نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است.
رئیس نمایشگاه و رئیس اتحادیه لیتوگرافان تهران گفت: چین، هند، آلمان، بلژیک و ایتالیا از میهمانان ما در بخش خارجی هستند.
حضور دیگر کشورها نسبت به سال گذشته افزایش داشته، اما نسبت به دو سال پیش ریزش را شاهدیم.
ابوالحسنی درباره جابجایی نمایشگاه از سئول به شهر آفتاب هم گفت: برای مدیریت آلودگی این مسئله مطرح شد، اما با پیگیری‌ها ما نمایشگاه در محل دائمی خواهد ماند.
وی درباره دونرخی بودن نمایشگاه هم گفت: ما تنها کشوری هستیم که نمایشگاهی دونرخی برگزار می‌ کنیم، یعنی ریالی و ارزی.
این مهم به مشکلی مبدل شده چرا که هیچ جای دنیا اینگونه نیست.
این تصمیمی است که دولت گرفته تا از تولید حمایت کند.
اما کار این نمی‌تواند حمایت باشد.
این دو نرخی بودن و اختلاف ارز تأثیرگذار است.
ما در بخش خارجی برای هر متر ۴ میلیون تومان از غرفه‌داران دریافت می‌کنیم، اما در بخش داخلی ۲۰۰ هزار تومان، ولی برای حل مشکل دو نرخی بودن، پیشنهاد کردیم همانند دیگر نمایشگاه‌های دنیا فضا به مجری واگذار شود تا او تصمیم‌گیرنده باشد که چگونه عمل کند.
شجاع نیز در پایان گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات ارز و انتقال پول است.
از این رو اکثر غرفه‌داران خارجی تنها یک سال به ایران می‌آیند.
متأسفانه دولت تعزیراتی با برگزارکنندگان برخورد می‌کند، اما در تمام دنیا با رقم خاص نمایشگاه را در اختیار برگزارکننده قرار می‌دهند تا او با سیاست خود نمایشگاه را برگزار کند.
دولت صنعت نمایشگاهی را به عنوان یک صنعت باید بپذیرد.
در پایان این نشست اعلام شد: از وزیر صنعت و معاون او دعوت شده تا در مراسم افتتاحیه و نمایشگاه حضور داشته باشد.
انتهای پیام/