بقای بومگردیهای روستایی نیازمند حمایت است
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهریز با اشاره به نقش موثر بومگردی در رونق گردشگری و اقتصادی روستاها و جلوگیری از معاجرت از روستاها، بقای آنها را نیازمند تداوم حمایتهای دولتی از طریق تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری خواند.

ایسنا/یزد رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان مهریز با اشاره به نقش موثر بومگردی در رونق گردشگری و اقتصادی روستاها و جلوگیری از معاجرت از روستاها، بقای آنها را نیازمند تداوم حمایتهای دولتی از طریق تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری خواند.
«مجاهد کرباسی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به این شهرستان مهریز به لحاظ تعداد واحدهای بومگردی از جایگاه نخست در میان شهرستانهای یزد است، اظهار کرد: مهریز در حال حاضر دارای 21 واحد بومگردی است عداد بیش از 10 مورد از آنها از تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری بهرهمند شدهاند.
وی با اشاره تاثیرگذاری مناسب پرداخت این تسهیلات به منظور تکمیل و بهرهبرداری از طرحهای حوزه گردشگری و اقامتی، لزوم تداوم حمایتهای تسهیلاتی به این طرحها به ویژه بومگردیها جهت ادامه فعالیتها و جلوگیری از تعطیلی آنها را یادآور شد و در این رابطه تصریح کرد: واحدهای بومگردی در روستاها نه تنها در زمینه اقامت و پذیرایی از گردشگران و مسافران فعالیت میکنند، بلکه در اشتغالزایی، معرفی ظرفیتها و رونق گردشگری و اقتصادی روستاها نیز نقشآفرینی میکنند لذا باید برای ادامه بقای خود از حمایتهای دولت بهرهمند باشند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان مهریز با اشاره به لزوم تبلیغ بومگردیها برای رونقبخشی به فعالیتهای خود، اظهار کرد: در همین رابطه برخی از واحدهای بومگردی اقدام به برگزاری ویژهبرنامهها و جشنواره ها میکنند که بسیار در این رابطه موثر خواهد بود که به عنوان نمونه میتوان به برگزاری جشنواره انار سریزد اشاره کرد که علاوه بر رونق گردشگری، منجر به تسهیل فروش محصولات سنتی و بومی این روستا و رونق اقتصادی در منطقه شد.
کرباسی با تاکید بر آن که فعالیت در حوزه گردشگری در روستاها به صورت زنجیرهوار با سایر بخشهای فعال در روستا اعم از کشاورزی، دامپروری، صنایع دستی و مشاغل خانگی و دیگر بخشها ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: با تسهیلاتی که صندوق توسعه روستایی و عشایری به فعالان گردشگری ارائه میدهد، علاوه بر توسعه و رونق این حوزه میتوانیم شاهد رونق سایر بخشهای وابسته و فعال در روستا نیز باشیم و بسیاری از بخشهای دیگر مانند کشاورزی نیز به صورت غیرمستقیم از این تسهیلات مرتفع شوند.
وی اشاره به برخی طرحهای نیمه تمام گردشگری در روستاها، تکمیل و بهرهبرداری از آنها را مستلزم پرداخت مرحله دوم تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری به متقاضیان دانست و گفت: تسهیلات مرحله دوم باید با نظارت بیشتر و دقیقتر ارائه شود تا ضمن این که از اتلاف سرمایهگذاریهای قبلی جلوگیری میشود منجر به برداشتن گامهای بلندی در حوزه اشتغالزایی و گردشگری روستا برداشته شود و با رونق بخشی به روستاها مانع مهاجرت روستاییان و حتی مهاجرت معکوس در روستاها شود.
به گفته این مسئول، فعالیتهای صندوق توسعه روستایی و عشایری میتواند در حوزه صنایع دستی مهریز نیز فعالیتهای گستردهای داشته باشد چرا که این بخش نیز از ظرفیتهای بالایی برای توسعه و اشتغالزایی برخوردار است و اگر فعالان صنایع دستی بتوانند مواد اولیه و تجهیزات کارگاهی خود را از طریق این صندوق تامین کنند، موفقتر خواهند بود.
وی در مورد چالشهای پیش روی استفاده از تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری نیز اظهار کرد: یکی از نقدهایی که درخصوص پروسه تایید و معرفی به بانک در نظر گرفته شده، ارائه طرح از سوی فعالان گردشگری و متقاضیان تسهیلات است ولی این سئوال مطرح میشود که در حالی که تهیه طرح نیازمند هزینهکردی در حدود ۲۰۰ هزار تومان است و تایید طرح و دریافت تسهیلات از بانک در هالهای از ابهام است، چرا باید متقاضیان چنین هزینهای را متحمل شوند؟
وی ادامه داد: از طرفی پروسه دریافت وام از بانک با چالشهای دیگری نیز همراه است به عنوان مثال بانکها از قبول سندهای ملکی قدیمی به عنوان وثیقه خودداری میکنند، در حالی که عمده ملکهای روستایی از این دسته هستند و شرایط سختی را برای ارائه تسهیلات پیش روی افراد قرار داده است.
کرباسی در پایان با تاکید بر آنکه تسهیلات صندوق توسعه روستایی و عشایری دارای بهرههای پایین و مناسبی برای متقاضیان است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه بسیاری از افراد از این تسهیلات استفاده کرده و توانستهاند فعالیت خود را به نتیجه برسانند لذا امیدواریم اعتبارات بودجهای بیشتری به این صندوق اختصاص یابد تا سایر واحدهای بومگردی و صنایع دستی نیز بتوانند از این امکان بهرهمند شوند.
انتهای پیام