خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بندهای بیانیه مرجعیت دینی عراق درباره اعتراضات

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 24 آبان 1398 - 15:15
مرجعیت دینی عراق بیانیه ای که آنرا احمد الصافی نماینده آیت الله سیستانی در کربلا قرائت نمود، صادر کرد.
اعتراضات،مرجعيت،دخالت،واقعي،خارجي،عراق،پيگرد،مسالمت،محكوميت، ...

به گزارش مشرق به نقل از السومریه، مرجعیت دینی عراق بیانیه ای که آنرا احمد الصافی نماینده آیت الله سیستانی در کربلا قرائت نمود، صادر کرد که به شرح زیر است؛
بیشتر بخوانید: مخالفت مرجعیت عراق با دخالت خارجی در امور داخلی کشور
بسم الله الرحمن الرحیم
بار دیگر مرجعیت دینی موضع خود را درباره اعتراضات کنونی اعلام می کند؛ اولا، تاکید بر مسالمت آمیز بودن اعتراضات و خالی بودن آن از هر گونه خشونت و محکومیت حمله به تظاهرات کنندگان مسالمت آمیز و قتل، زخمی کردن، ربودن یا ترساندن آنها و نیز محکومیت حمله به نیروهای امنیتی و مراکز دولتی و خصوصی.
همه کسانی که در این اقدامات غیرقانونی و ناشرعی دست دارند باید تحت پیگرد قرار گیرند و مجازات شوند و نباید تساهلی در این زمینه رخ دهد.
دوم، دولت مشروعیت خود را از مردم می گیرد و لاغیر و اراده ملت در نتیجه رای گیری که صورت عادلانه و شفاف رخ دهد، صورت می گیرد و از این رو تسریع در تصویب قانون انتخابات که اعتماد مردم را به روند انتخاباتی بازگرداند و از احزاب و جریان های سیاسی جانبداری نکند، اهمیت دارد و فرصت واقعی به تغییرات و روی کار آمدن چهره های جدید می دهد.
قانونی که این فرصت را به رای دهندگان ندهد، قابل قبول نیست و بی فایده است.
همچنین باید قانون جدید برای کمیساریایی که بر روند انتخابات نظارت می کند، وضع شود که بی طرف، حرفه ای و مورد اطمینان و مقبولیت مردمی باشد.
سوم، باوجود اینکه مدتی از شروع اعتراضات می گذرد و خونهای ریخته شده اما عملا خواسته های معترضان به ویژه در زمینه پیگرد مفسدان دانه درشت و بازگردانیدن اموال غارت شده و لغو امتیازات ظالمانه گروهای معینی محقق نشده است و این جدیت و توان گروه سیاسی حاکم برای اجرای خواسته های تظاهرات کنندگان را زیر سئوال می برد و به نفع اعتماد سازی برای تحقق اصلاحات واقعی نیست.
چهارم، شهروندان به این علت به اعتراضات بی سابقه روی آورده اند که از فساد فزاینده خلاصی یابند و به دنبال زندگی کریمانه هستند.
کسانی که قدرت را در دست دارند اگر فکر می کنند که می توانند از خواسته اصلاحات واقعی بگریزند و یا تعلل کنند در توهم به سر می برند.
پس از اعتراضات مانند قبل آن نخواهد بود.
پنجم، اصلاح طلبی، عراقی است و طرف خارجی نباید در آن دخالت کند و دخالت های خارجی به تبعاتی منجر می شود که بازنده بزرگ آن ملت عراق هستند.