پیگیری تسنیم از 2 حادثه اورژانسی در اصفهان؛ انتقاد شهروندان و پاسخ اورژانس
در کنار خدمات ارزشمند اورژانس و تلاشهای بسیاری که در راه نجات بیماران ارائه میشود گاهی نیز بیماران و خانواده آنان از عملکرد این سامانه گلایه دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، یکی از مهمترین و با ارزشترین موضوعی که در جامعه و میان انسانها مطرح است جان مردم است، جان شیرینی که برای حفظ سلامتی و عبور از بیماریها و سختیها برایش هزینهها میکنند و هر کاری در توان باشد انجام میدهند.
وقتی کسی بیمار میشود و این بیماری به گونهای است که با پای خود نتواند به بیمارستان و مراکز درمانی برود نخستین گزینه کمکی اورژانس مطرح میشود، با شماره 115 تماس میگیریم و مدد میخواهیم.
اورژانس نیز خدمات لازم را ارائه میدهد، اما در صورتی که اورژانس به هر دلیل نتواند کاری انجام دهد و یا در برخی موارد به زعم برخی مردم نخواهد کاری انجام دهد بیمار و خانوادهها با مشکلاتی مواجه میشوند، مشکلاتی که با جان آنها سروکار دارد.
اورژانس بازوی اصلی بیمارستانها برای رسیدگی و درمان بیماران است و روزانه خدمات موثری در زمینه پزشکی به شهروندان ارائه میکند.
آنچنان که به یاد داریم اخباری را که در آن اورژانس و عواملش در نجات جان بیماران درخشیدهاند و در کمترین زمان بیمار را از خطر مرگ نجات دادهاند.
اما در کنار این عملکرد، گاهی نیز گلایههایی از سوی شهروندان شنیده میشود.
گلایههایی که گاهی ناشی از رنج بیماری و بیمارداری است و گاهی نیز عملکردی که میتوانست متناسبتر ارائه شود.
روز گذشته در اصفهان دو مورد حادثه گزارش شد که پس از برقراری تماس با اورژانس خانواده حادثه دیدگان مشکلاتی را در این زمینه تجربه کردند.
این اشخاص مشکل خود را با خبرگزاری تسنیم در میان گذاشتند.
دختر 10 سالهام دچار خون ریزی شدید شد؛ اورژانس گفت برای چنین مواردی آمبولانس نمیفرستند
صدیقه فروغی مادر دختر 10 سالهای که دچار مشکل شد، به خبرنگار تسنیم گفت: یک هفته پیش دختر 10 سالهام عمل لوزه انجام داد، کل لوزههایش هم سوم و هم پیشین را در این عمل برداشتند، در این یک هفته مشکلی پیش نیامد اما دیروز ساعت 6 و نیم عصر بود که دخترم دچار خونریزی شدید شد، خیلی روان از دهانش خون میآمد، خونش بند نمیآمد، سراسیمه با اورژانس تماس گرفتم و تمام ماجرا را شرح دادم.
وی افزود: اورژانس از من پرسید: «خون ریزی به چه شکل است»، گفتم: «شفاف و روان و خیلی شدید است».
اصرار کردم که ماشین بفرستند، گفتند «برای چنین مواردی ماشین نمیفرستیم و باید به درمانگاه بروید»، گفتم «در این ترافیک تا بچهام را به بیمارستان برسانم خیلی خون از دست میدهد»، گفتند «باید با دکتر حرف بزنم»، پس از انتظار طولانی جواب دادند که «شما به درمانگاه برسانیدش».
فروغی ادامه داد: التماس کردم و گفتم که شما میتوانید راه را باز کنید و به من کمک کنید، شماره اورژانس خصوصی هم نداشتم، اینقدر نگران بودیم که نمیدانستیم باید چه کنیم، در نهایت با ماشین خودمان در ترافیک شدید فرزندم را به کلینیک رساندیم، به محض اینکه بیمار را دیدند گفتند چرا خودتان بچه را آوردید، باید با آمبولانس میآمد، باید به اورژانس میگفتید خون ریزیاش شدید است.
وی بیان کرد: دخترم همان لحظه بی هوش شد، موقتا خون ریزی را قطع کردند و سریع به اتاق عمل بردند، همه میگفتند خدا یاری کرد که به موقع رسیدی، لخته لخته خون بالا میآورد.
اما خدا کمک کرد و دخترم نجات پیدا کرد.
مادر دختر 10 ساله گفت: اگر ما دیر میرسیدیم چه اتفاقی میافتاد؛ از عوامل اورژانس خواهش میکنم بیشتر به فکر مردم باشند، یک صدم ثانیه هم زمان برای بیماران مهم است، حتی میتوانند خدمات را با هزینه خودمان انجام دهند اما خواهش میکنیم که اهمیت بدهند و بر سر بیمار حاضر شوند چرا که فقط اورژانس میتواند سریع خودش را برساند و از اتفاقات بد جلوگیری کند.
جوانی که دچار حمله مغزی و عصبی شده و به بیمارستان خورشید منتقل شد
حمیدرضا شمعی دیگر شخصی که شب گذشته دچار مشکلی مشابه شده است.
وی گفت: دیشب ساعت 8 پدر همسرم تماس گرفتند و گفتند که برادر همسرم حال خوبی ندارد، وقتی رفتم در حالت عادی بود و میتوانست حرف بزند اما فشارش بالا بود و دهانش کف کرده بود، ما سریع با اورژانس تماس گرفتیم، اورژانس آمد، ما به آنها گفتیم که این بیمار بیمارستان امین است چون تحت درمان دیالیز است و باید به این بیمارستان برود.
وی افزود: اورژانس به ما گفتند که زنگ زدیم بیمارستان امین و آنها گفتهاند که تخت خالی نداریم و فقط ما میتوانیم بیمار را به بیمارستان خورشید ببریم، به آنها گفتیم که بیمارستان خورشید نمیتواند کاری بکند، این بیماری عصبی است مشکل مغزی دارد، گفتند ما نمیتوانیم و غیر از خورشید بیمار را جای دیگری نمیبریم.
اورژانس بیمار را به بیمارستان خورشید رساند.
وی ادامه داد: بین ساعت 8 و نیم تا 10 و نیم هم بیمارستان خورشید بیمار را پذیرش نکردند، به ما گفتند سی تی اسکن ندارند، ساعت 10 و نیم از او سی تی اسکن گرفتند با اینکه گفته بودند سی تی اسکن ندارند، عکسش را برای بیمارستان الزهرا فرستادند.
بیمار کاملاً هوشیار بود وقتی او را به بیمارستان آوردیم، اما در آن ساعت میگفت چشمهایم تار شده و حالم خوب نیست.
شمعی بیان کرد: هر چه به عوامل بیمارستان خورشید و دکتر میگفتم که این جوان فشارش بالاست، 24 روی 14 است، باید فشارش را پایین بیاورید، هیچ کس توجه نکرد، من کنارش ایستاده بودم، سه بار دیگر دچار تشنج شد و سکته کرد، سرانجام زمانی که کف از دهانش بیرون آمد دو سرم به او وصل کردند.
پرنسل بیمارستان خورشید گفتند اینجا بیمارستان آموزشی است
وی ادامه داد: ما بسیار ناراحت بودیم، اما آنها می گفتند این بیمارستان آموزشی است، ما بیشتر از این نمیتوانیم کاری انجام دهیم.
در نهایت ساعت 10 و نیم بیمار را پذیرش کردند، کارهایش را انجام دادند اما دکتری نبود که تشخیص دهد باید چه کنند.
شمعی گفت: ساعت 12 و نیم شب با اصرار ما که این بیمار دیگر در کماست، هیچ گونه هوش و حواسی ندارد، با هزینه خودمان با آمبولانس او را به بیمارستان الزهرا بردیم.
کسی که با پای خودش به بیمارستان آمده و کاملا هوشیار بوده الان هیچ هوشیاری ندارد و شبیه یک تکه گوشت شده است.
وی افزود: پزشکها هم میگویند به خاطر فشاری که به او وارد شده یک لخته خون در سرش و در نقطه حساس مغزش هست.
شمعی با بیان اینکه پیگیر این مسئله و قصور اورژانس و بیمارستان هستیم، اظهار داشت: اولین کار یک اورژانس این است که وقتی میبیند یک بیمار فشارش بالاست باید فشارش را پایین بیاورد.
میزان قصور اورژانس و بیمارستان در این اتفاق باید بررسی شود
وی خاطرنشان کرد: میزان قصور اورژانس و بیمارستان در این اتفاق باید بررسی شود.
بیمار مشکل مغزی و عصبی داشته و نباید به این بیمارستان آورده میشد.
بیمارستان خورشید هم نباید این بیمار را قبول میکردند وقتی نمیتوانستند کاری برایش انجام دهند؛ سوال ما این است که چرا قبول کردند.
شمعی گفت: من از اورژانس توقع دارم که وقتی میآید به داد بیمار برسد و از هر کاری که در توانشان است برای بهبود بیمار دریغ نکنند.
پاسخ روابط عمومی مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی اصفهان؛ شکایت خود را مطرح کنید
مدیر روابط عمومی مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان پس از شنیدن مورد دختر 10 ساله که دچار خونریزی شدید شده و اورژانس او را به بیمارستان نرسانده است، به خبرنگار تسنیم گفت: این یک مورد شکایت است، با شماره 190 تماس بگیرند و شکایت خود را مطرح کنند.
تاریخ، نام بیمار و شرح ماجرا را اطلاع دهند.
عباس عابدی افزود: این شکایت در سامانه کشوری ثبت و برای ما ارسال میشود، پس از آن ما پیگیری میکنیم و میتوانیم در این زمینه جواب دهیم.
وی در ادامه در مورد جوانی که توسط عوامل اورژانس به بیمارستان خورشید منتقل شده است، نیز گفت: آنها هم با شماره 190 تماس بگیرند تا جزییات این کار روشن شود.
مدیر روابط عمومی مرکز فوریتهای پزشکی اصفهان بیان کرد: ما قبل از اینکه به بیمارستان برویم هماهنگ میکنیم که آیا تخت خالی دارید یانه و میپذیرند یا نه اگر نپذیرند بردنش به آنجا فایده ندارد و بیمار معطل میشود.
وی ادامه داد: شاید در تماسی که با بیمارستان امین گرفتند و گفتند که تخت خالی ندارند این دیگر برعهده ما نیست، ما نمیتوانیم وقتی جایی پذیرش ندارد بیمار را بفرستیم.
عابدی در پاسخ به این سئوال که چرا بیمار را به بیمارستان خورشید که نمیتوانست کاری برایش انجام دهند، بردند، اظهار داشت: نزدیکترین مکانی که بتوانیم به یک بیمار اورژانسی خدمات بدهند ملاک اول ماست.
اگر چند جا بود که خیلی تفاوت زمانی نداشت میگویند جایی که بتواند این خدمات را ارائه دهند ببرند.
سامانه 190 به شکایت رسیدگی میکند؛ ما نیز پیگیری و نتیجه را اعلام میکنیم
وی گفت: من نمیدانم شرایط این بیماران چه بوده، برای همین با 190 باید تماس بگیرند و جزییات را بگویند، به شکایت آنها فوری رسیدگی میشود؛ ما اینجا پیگیری میکنیم و پاسخ میدهیم.
به گزارش تسنیم؛ خانواده دختر 10 ساله و جوانی که هم اکنون هوشیاری ندارد و در بیمارستان الزهرا اصفهان بستری است شکایت خود را با 190 مطرح کرده و منتظر پاسخ هستند، خبرگزاری تسنیم پیگیر پاسخ اورژانس و نتیجه آن خواهد بود.
انتهای پیام/164/ش