ساخت ۶۰۰ مدرسه جدید در سیستان و بلوچستان
رئیس شورای عالی انجمنهای فعال در سیستان و بلوچستان از ساخت ۶۰۰ مدرسه جدید در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به گزارش خبرنگارمحمدرضا واعظ مهدوی رئیس شورای عالی انجمنهای فعال در سیستان و بلوچستان در همایش همدلان آیندنگران سیستان و بلوچستان اظهار کرد: اقدامات وسیعی در جمهوری اسلامی برای این استان داشتیم و وضعیت پوشش تحصیلی در سال ۹۲، ۷۶ درصد بوده که این رقم در سال ۹۵ به ۸۵ درصد افزایش یافته است، در حالی که پوشش تحصیلی کل کشور ۸۸ درصد بوده و به ۹۳ درصد رسیده است.
یعنی فاصله سیستان و بلوچستان در امر آموزش با میانگین کشوری کم شده، اما هنوز فاصله وجود دارد.
او ادامه داد: رشد جمعیت دانش اموزی در فاصله سالهای ۹۲ تا ۹۶ در کل کشور ۴/۶ درصد بوده است که این نرخ در سیستان و بلوچستان ۱۲.۸ درصد رسید و وضعیت سرانه آموزشی از ۲.۸ مترمربع به ۲.۹ مترمربع افزایش یافت، اما در سایر نقاط کشور که رشد و جمعیت دانش آموزی کمتر بوده است از ۴.۸ در سال ۹۲ به ۵.۲ مترمربع رسیده است، بابد توجه ویژهای به این استان مبذول شود تاعقب ماندگی را جبران کند.
واعظ مهدوی گفت: قبل از انقلاب ۳۷ دانش آموز در دشتیاری داشتیم و اکنون به ۳۷ هزار دانش آموز رسیده که لازم است از مسئولان تشکر کنم.
رئیس شورای عالی انجمنهای فعال در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سازمان نوسازی مدارس توجه ویژه به سیستان مبذول داشتند و از عملکرد ۱۵ میلیارد تومانی اعتبارات امسال به ۴۲۰ میلیارد تومان رسید و ۲۶۰ میلیارد تومان هم از اعتبارات ملی نقد شده است.
بیشتر بخوانید: فاصلهها مانع از وحدت ملی است/ محصول نهایی تعلیم و تربیت خود را با کنکور تنظیم میکند
واعظ مهدوی گفت: طبق گفته استاندار سیستان و بلوچستان در مذاکراتی که با سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است قول دادند معادل ۲۰۰ مدرسه تعهد شده از سوی خیرین، همین تعداد مدرسه براساس اعتبارات استانی ساخته شود.
او افزود: خیرین مدرسه ساز پذیرش ساخت ۲۰۰ مدرسه انجام دادند و امیدواریم با اولویت یک انجام این کار، این فاصله به میانگین کشوری برسد همچنین کارگروه سلامت ظرفیتهایی را همچون ایجاد ۸ طرح توانمندسازی در حال انجام دارد علاوه بر آن کارگروه سرمایه گذاری را داریم، وزارت صنایع اعلام آمادگی کرده است که مزیتهای اشتغال را مانند نقشه آموزش استخراج کنیم و سرمایه گذاران برای ایجاد شغل وارد عمل شوند.
رئیس شورای عالی انجمنهای فعال در سیستان و بلوچستان گفت: بخش مهمی از مشکلاتی که داریم به دلیل این است که شغل ایجاد نمیشود، زیرا بخش خصوصی وارد استان نمیشود.
واعظ مهدوی بیان کرد: ۲۰۰ مدرسه، از محل اعتبارات استانی و ۲۰۰ مدرسه هم از سازمان نوسازی مدارس تقبل میشود، اگر بتوانیم با این همت به ۶۰۰ مدرسه طی ۲ سال آینده برسیم فاصله شاخصها و کمبود سرانه عبور کرده ایم در نتیجه فضاهای آموزشی و امکانات استان معادل سایر بخشهای کشور است و عقب افتادگی تاریخی جبران میشود.
درحال تکمیل/