خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بزرگ‌ترین گنبد خشتی جهان نیازمند توجه بیشتر مسئولان است

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 23 آبان 1398 - 11:26
سومین گنبد بزرگ جهان در شهر سلطانیه استان زنجان قرار داشته و از آثار مهم معماری ایرانی و اسلامی به‌شمار می‌رود. این گنبد بعنوان بزرگترین گنبد خشتی جهان در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسیده‌است و نیازمند توجه بیشتر مسئولان در ایجاد زیرساخت دارد.
مجموعه،سلطانيه،شهر،گردشگر،فضاي،معرفي،جهاني،تاريخي،ميراث،زنجا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شهر سلطانیه از شهرهای معروف استان زنجان است که دارای سابقه تاریخی بسیار زیادی است.
آنچه سبب شهرت شهر سلطانیه شده، گنبد معروف سلطانیه است که از زمان ایلخانان مغول برجای مانده و به واسطه معماری خاصی که دارد، بازدیدکنندگان و توریست‌های بسیاری را به این شهر جذب می‌کند.
شهر سلطانیه در 43 کیلومتری شهر زنجان قرار گرفته است.
گنبد سلطانیه و مقبره اولجایتو به عنوان مهم‌ترین آثار تاریخی و توریستی شهر، چون نگینی می‌درخشند و بر اهمیت و شهرت شهر می‌افزایند.
این شهر پس از یک فرایند طولانی در سال 1392 به شهرستان ارتقا یافت تا نگین میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان بتواند در فضای جدید، توانمندی‌ها و پتانسیل‌های واقعی خود را به منصه ظهور برساند و در مسیر توسعه و پیشرفت گام بردارد.
با توجه به تاریخی بودن شهر و تاکید و حساسیت ویژه آثار تاریخی باید بیش‌تر مورد توجه قرار گیرد و توسعه ساخت و ساز در خارج از حریم تاریخی شهر سلطانیه، ایجاد زیر ساخت‌های گردشگری برای گردشگران داخلی و خارجی در قالب سنتی که بتواند محیط و اصالت تاریخی شهر را نشان دهد می‌تواند شهرستان سلطانیه را در کنار حفظ حریم تاریخی خود به عنوان یک شهر گردشگر‌پذیر نمونه مطرح کند که نیازمند توجه بیشتر مسئولان کشوری و استان را دارد.
مدیر پایگاه جهانی سلطانیه در گفتگو با خبرنگار تسنیم از زنجان اظهارداشت: تبلیغات و معرفی خوب سازمان میراث فرهنگی از مجموعه سلطانیه به زبان‌های مختلف در سایت‌های جهانی موجب بازتاب مثبت و جذب بهتر گردشگر خارجی در این مجموعه شده است.
میرموسی انیران با اشاره به اینکه معرفی مجموعه سلطانیه موجب بازخورد خوبی به همراه داشته، افزود: از جمله موجب شده است افرادی که از این مجموعه بازدید می‌کنند اگر به مشکل یا سوال علمی برخورد نمایند، بتوانند مستقیما از سازمان یونسکو سوال کنند.
وی با تاکید بر اینکه گردشگران از 250 تا 300 سایت با این حوزه آشنا می‌شوند و این مکان را جهت بازدید انتخاب می‌کنند٬ تصریح کرد: در جهت رفع مشکلات این میراث جهانی، سازمان یونسکو به صورت مکتوب پاسخگو است و در صورت نیاز کارشناس نیز اعزام می‌کند.
انیران عنوان کرد: جذب گردشگر بدون برنامه‌ریزی دقیق می‌‌تواند منجر به بازخورد منفی شود، زیرا اگر گردشگر با توجه به نیازها و دغدغه‌هایی که در ذهن خود دارد به این مجموعه بیاید و نیازهای او برطرف نشود موجب دلزدگی از مجموعه خواهد شد.
وی خاطر نشان ساخت: سعی ما این است که یک فضای مطلوب را جهت حضور گردشگران مهیا سازیم و با بهسازی و برنامه‌ریزی از ابتدای ورود با حضور راهنمایان گردشگر و مناسب‌سازی مسیر به این امر کمک کنیم.
مدیر پایگاه جهانی سلطانیه تصریح کرد: ما باید یاد بگیریم که با میراث کشور تعامل منطقی داشته باشیم و میراث جهانی استان را که در کل جهان واحد است به دنیا معرفی کنیم تا با جذب گردشگر و معرفی بهتر این مجموعه باعث ترغیب سرمایه‌گذاران در این شویم.
وی با اشاره به اینکه رسانه‌های جمعی و خبرگزاری‌ها می‌توانند در معرفی این مجموعه سهیم باشند٬ گفت: رسانه‌ها می‌توانند با معرفی مناسب و خوب در یاری رساندن جهت جذب گردشگر در سلطانیه سهیم باشند.
انیران با بیان اینکه مجموعه چلبی اوغلی تنها بنایی است که می‌توانیم به عنوان قونیه دوم به جهان معرفی کنیم٬ گفت: چلبی اوغلی عاشق و یار مولانا بود و ما به دلیل اینکه نتوانستیم این مجموعه را به خوبی معرفی کنیم ناشناخته مانده است.
وی گفت: معبد داش کسن تنها معبد باقی مانده در دوره ایلخانی است که به سبک و سیاق مغولی ساخته شده است و این بنا امروزه تنها بنا در جهان از آن دوران است.
مدیر پایگاه جهانی سلطانیه ادامه داد: معبد داش‌کسن و سلطانیه این پتانسیل را دارد که بتواند به عنوان قطب گردشگری معرفی شود و ما می‌توانیم با همکاری و مراوده با کشور مغولستان طرح‌های مغولی را از آنها بگیریم و مراودات علمی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما باید این مجموعه‌ها را در شان میراث جهانی نگهداری کنیم و در این مجموعه سعی کرده‌ایم که با مناسب‌سازی مسیر ضلع شمالی، ایجاد رمپ جهت حضور معلولین، نورپردازی و مرمت داخل مجموعه موفق عمل کنیم.
انیران با بیان اینکه ما می‌توانیم با نصب تکنولوژی مناسب در داخل مجموعه این امکان را فراهم کنیم که با تامین بالابر یا آسانسور امکان بازدید معلولان و سالمندان از فضاهای طبقات بالای مجموعه فراهم شود٬ اضافه کرد: سعی کرده‌ایم تا یک تصویر زیبا از گنبد سلطانیه در ذهن مخاطب بماند و دروازه اصلی مجموعه که دروازه شمالی است را بازگشایی نماییم.
مدیر پایگاه جهانی سلطانیه اضافه کرد: طرح‌هایی از جمله بازسازی و مرمت فضای داخلی٬ زیبا سازی فضای بیرون و نور پردازی بدون کمک‌های دستگاه‌های دولتی و بدون سرمایه‌گذار انجام شده است و این فضای 14 هکتاری را به یک فضای منظم تبدیل کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه کار تثبیت و مرمت فضای داخلی تا دو سال آینده به اتمام می‌رسد٬ افزود: پس از این فقط کار تثبیت، مرمت و حفاظت از بنا را داریم و قابل توجه است که به علت کمبود نورپردازی و نبود فضای مناسب برای اسکان ما گردشگر شبانه نداریم.
امیران با اشاره به اینکه طراحی نورپردازی مجموعه توسط کارشناسان ایتالیایی به صورت رایگان انجام گرفته است٬ اضافه کرد: به دلیل نبود بودجه کافی فعلا امکان اجرا نداریم.
مدیر پایگاه جهانی سلطانیه با تاکید بر اینکه به صورت میانگین سالانه حدود 10 هزار گردشگر خارجی از مجموعه سلطانیه بازدید می‌کنند٬ اعلام کرد: نیاز به یک هتل یا اقامت‌گاه مناسب برای اسکان گردشگر را داریم.
وی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در این بخش منجر به اشتغال جوانان و اهالی بومی نیز خواهد شد٬ افزود: تنها یک واحد اقامت‌گاه‌ بوم‌گردی با هزینه بخش خصوصی ایجاد شده است، که تثبیت و تشویق دیگران در راستای این امر نیاز به حمایت دارد تا در راستای تامین امکانات در فضای مجموعه ذهن گردشگر را برای تامین وسایل مورد نظرش خسته نکنیم و گردشگر بتواند به راحتی هم مجموعه را ببیند و لذت ببرد و استرس برای خرید وسایل و خوراکی و اسکان را نداشته باشد.
انتهای پیام/7557/ز