گفتوگوی دینی زمینهساز تقویت تکثر آرا و عقاید است
نماینده انجمن کلیمیان ایران گفت: گفتوگوی دینی زمینهساز تقویت تکثر آرا و عقاید است که در این زمینه با فراهمسازی بسترهای مناسب روابط بین پیروان ادیان تلطیف میشود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نشست گفتوگوی ادیان و مذاهب در پژوهشگاه صفوی اردبیل برگزار شد و در این آیین هشت نفر به عنوان برگزیدگان ارائه دهندگان مقاله به پنجمین دوره همایش بینالمللی گفتوگو و مناظرات رضوی و یک نفر نیز به عنوان صاحب مقاله بخش ویژه مورد تجلیل قرار گرفتند.
در این همایش، کتاب نقش عشق حاوی مقالات برگزیده چهارمین دوره همایش بینالمللی گفتوگو و مناظرات رضوی اردبیل رونمایی شد.
آرش آقایی نماینده انجمن کلیمیان ایران در این مراسم اظهار داشت: گفتوگوی دینی زمینهساز تقویت تکثر آرا و عقاید است که در این زمینه با فراهمسازی بسترهای مناسب روابط بین پیروان ادیان تلطیف میشود و با توجه به پیگیریهای انجام یافته برای ایجاد فضاهای مساعد برای گفتوگوی بین ادیان آیندهای روشن در این زمینه انتظار میرود.
وی با اشاره به این که محور دینی در همایشهای گفتوگو اولویت اساسی است بیان کرد: بدون شک مناظرات بین ادیان آثار مثبتی در جامعههای اسلامی به دنبال خواهد داشت که میتوان به خروج از گرایش به انزوا را از آثار مهم آن برشمرد که درصدد هستیم با این مهم صلح بین پیروان ادیان را از طریق این مناظرات برقرار کنیم.
نماینده انجمن کلیمیان ایران گفت: رفتار انسانی از دغدغههای علمای دینی است و در این زمینه به عنوان یک شاخص رفتاری انسان مبنای کار است و در مسائل مهم جهانی و اجتماعی از زبان عالمان دینی میتوان به این مهم پی برد و درصدد هستیم با این مناظرات از بدفهمیها و غرضورزیها جلوگیری به عمل آوریم.
آقایی تصریح کرد: گسترش آثار مثبت گفتوگوی دینی به بطن جامعه در حال گسترش است و باید در این زمینه تمام تلاش و جدیت خود را برای رسیدن به سطح قابل قبول در برگزاری مناظرات بین ادیان انجام دهیم.
مناظرات ابزار همدلی و وحدت در بین جامعههای اسلامی است
محقق، پژوهشگر و عالم دینی کشور نیجریه نیز در ادامه با بیان این که برقراری فضای گفتوگوی بین علما یک لازمه اساسی و مهم است بیان کرد: باید با گفتوگو مناظزات راه تقریب بین مذاهب و ادیان را فراهم کنیم و در این زمینه فرهنگ همزیستی را در جامعه با این مهم ترویج دهیم.
عبدالقادر محمد بلو افزود: مناظرات ابزار همدلی و وحدت در بین جامعههای اسلامی است و باید مناظرات و گفتوگو را ابزاری برای پاسخگویی به شبهات فراهم کنیم و زمینه کاهش اختلافات را با رشد عقل و علوم فراهم کنیم چرا که جهان امروزی بیش از هر چیزی به مناظره نیاز دارد.
وی تصریح کرد: استفاده از روشهای جدید برای گفتوگوی بین ادیان حائز اهمیت بوده ودر این زمینه درصدد هستیم برگزاری مناظرات و گفتوگوهای بین ادیان را در جامعههای اسلامی بسط داده و به تمامی اهداف خود در راستای ایجاد صلح و دوستی جامه عمل بپوشانیم.
محقق، پژوهشگر و عالم دینی کشور نیجریه اظهار کرد: در این زمینه تلاشها و جدیت خود را بهکار میگیریم و از ظرفیتهای موجود در این زمینه استفاده میکنیم.
مناظرات رضوی به پژواک نوای صلح در بین جهانیان تبدیل شد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل نیز در این همایش گفت: مناظرات رضوی به پژواک نوای صلح در بین جهانیان تبدیل شد و اردبیل این افتخار را کسب کرده تا بتواند از این ظرفیت برای ایجاد وحدت و همدلی بیشتر استفاده کند و با نقشآفرینی در این زمینه به محل صلح و وحدت مبدل شده است.
ناصر اسحاقی افزود: 246 مقاله از سوی پژوهشگران داخلی و خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شد و داوریهای لازم در این زمینه انجام یافت و در پایان هشت اثر برتر در بخش مناظرات رضوی و یک اثر نیز در بخش ویژه با عنوان سبک مناظره امام جواد(ع) به عنوان آثار برگزیده معرفی شدند.
وی تصریح کرد: درصدد هستیم با برگزاری گسترده این همایشها خروجیهای بهتری را شاهد باشیم و جوانان را به سلاح معرفت، علم، منطق و حکمت در گفتار و عمل بینجامد.
انتهای پیام/132/ش