وجود شش هزار جلد کتاب گویا برای نابینایان آذربایجان شرقی
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود شش هزار جلد کتاب گویا در سطح استان، افزود: ناشنوایان میتوانند از کتابهای عمومی استفاده کننداما برای نابینایان، کتاب گویا طراحی شده است که در این راستا تلاش میکنیم تا تمامی کتابهای گویا کشور را در استان نیز گردآوریم.

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به وجود شش هزار جلد کتاب گویا در سطح استان، افزود: ناشنوایان میتوانند از کتابهای عمومی استفاده کننداما برای نابینایان، کتاب گویا طراحی شده است که در این راستا تلاش میکنیم تا تمامی کتابهای گویا کشور را در استان نیز گردآوریم.
شهرام خدایی در نشست خبری با اشاره به همزمانی هفته کتاب با هفته وحدت، اظهار کرد: معجزه جاویدان پیامبر اکرم(ص) که در قالب یک کتاب است، اهمیت کتاب، مطالعه و خواندن را بیشتر میکند.
وی با بیان اینکه چرخ و کتاب جزو اختراعات بشر بوده که در طول زمان بدون تغییر مانده است، افزود: کتاب به عنوان محصول مکتوب اندیشه بشری اثری ماندگار بوده و زمانی که بشریت و اندیشه بشری اهمیت دارد کتاب نیز ماندگار خواهد بود باتوجه به اینکه اندیشه بشری همواره در حال گسترش و انتقال به نسلهای دیگر است اعتبار و ارزش کتاب نیز بیشتر مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه شاخه کتابداری بسیار ارزشمند و قابل احترام است، بیان کرد: 115 کتابخانه نهادی، 32 کتابخانه مشارکتی و چندین کتابخانه مستقل بخش خصوص در سطح استان مشغول خدمات رسانی در حوزه کتاب و کتاب خوانی.
خدایی خاطرنشان کرد: با توجه به پراکندگی کتابخانهها در سطح استان، تعداد کتابخانهها در برخی شهرستانها کافی نبوده و لازم به برنامه ریزی بیشتر جهت احداث کتابخانههای جدید است، 21 کتابخانه توسط نهاد کتابخانههای عمومی و 21 کتابخانه دیگر از سوی شهرداری در تبریز ایجاد شده اما این تعداد مطابق با استاندارد جهانی مدنظر نیست و کفاف جمعیت گسترده فرهنگی تبریز را نمیدهد.
وی افزود: 14 کتابخانه در شبستر، چهار کتابخانه در مراغه، دو کتابخانه در اهر، 8 کتابخانه در مرند وجود دارد اما برای احداث کتابخانههای جدید باید پیگیری لازم انجام شود.
وی از احداث دو کتابخانه جدید در استان همزمان با هفته کتاب خبر داد و اظهار کرد: ساختمان شماره دو ساختمان مرکزی کتابخانه تبریز توسط خانواده خیر قره چمنی با مساحتی بالغ بر سه هزار متر در دو طبقه و با گنجایش بالای 700 نفر آماده افتتاح بوده، کتابخانه دیگری نیز در آذرشهر منطقه شیرامین توسط بنیاد مسکن احداث شده و آماده بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی جزو استانهای ممتاز در حوزه کتاب و کتاب خوانی است، افزود: تعداد دو میلیون و 838 هزار جلد کتاب در استان وجود دارد که انتظار داریم این تعداد افزایش یافته و برای هر آذربایجانی یک جلد کتاب وجود داشته باشد که باید در این راستا تعدا کتابها به چهار میلیون جلد برسد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی با اشاره به تاکید نماینده ولی فقیه در استان به اهمیت کتاب و توجه به کتاب و کتابخوانی، گفت: پس از مطرح کردن این موضوع در خطبههای نماز جمعه، تعداد کتابهای اهدایی به کتابخانه افزایش یافت.
وی در خصوص پروژههای خیرین کتابخانه ساز استان، گفت: کتابخانه پروفسور سعادت جو کلنگ زنی شده است، در یکی از روستاهای بناب توسط آقای فشنگ چی کتابخانهای در دست ساخت بوده که 30 درصد ساختمان آن تکمیل شده است، در ملکان توسط آقای حمیدیه، در منطقه آذرشهر توسط خانواده باقری و در گوگان نیز یک کتابخانه توسط خیری توسعه یافته است.
خدایی ادامه داد: با همت سازمان عمران شهر سهند نیز کتابخانهای در این شهر در دست احداث است که بالای 50 درصد پیشرفت داشته است، دو خیر در مراغه اعلام آمادگی برای احداث کتابخانه بزرگ کردهاند و در سه منطقه باغ معروف، مالازینال و رضوان تبریز نیز در حال مذاکره با خیرین برای احداث کتابخانه هستیم.
وی افزود: از 60 مرکز کتابخانه طراحی شده برای نابینایان در سطح کشور، تبریز به عنوان یکی از شهرهای سازنده کتابهای بریل مخصوص نابینایان مطرح بوده که این کتابها را به نقاط دیگر کشور نیز ارسال میکند.
انتهای پیام