خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 21 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تدوین ضوابط مشوق‌های نوسازی بافت‌های فرسوده شهر قدس

ایسنا | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 22 آبان 1398 - 14:22
معاون عمرانی استاندار تهران از تدوین ضوابط مشوق‌های بازآفرینی(نوسازی بافت‌های فرسوده) شهر قدس خبر داد.
اراضي،ماده،ضوابط،بررسي،قرار،نوسازي،شهرستان،كميسيون،تهران،تشو ...

معاون عمرانی استاندار تهران از تدوین ضوابط مشوق‌های بازآفرینی(نوسازی بافت‌های فرسوده) شهر قدس خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد تقی‌زاده در تشریح مصوبات کمیسیون ماده ۵ استان تهران گفت: در جلسه امروز طرح بازآفرینی و بررسی ضوابط نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرقدس مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا ضوابط تشویقی تراکم و سطح اشغال در این شهرستان مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا به این ترتیب این موارد تشویقی محرک توسعه نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرستان قدس باشد.
وی افزود: در این جلسه تلاش کردیم با تصویب این ضوابط تشویقی، اهداف بازآفرینی در شهرستان قدس محقق شود.
یکی از ابزارها و سیاست‌ها برای تشویق شهروندان در نوسازی بافت‌های فرسوده قطعا بهره‌گیری از محرک‌های تشویقی است.
تقی‌زاده ادامه داد: یکی دیگر از دستورکارهای کمیسیون ماده ۵ استان تهران تدقیق ۳۴۰ هکتار از زمین‌های شهرستان قدس بود که به عنوان پروژه‌های محرک توسعه شهری به کار گرفته شوند.
وی ادامه داد: برای شهرستان شهریار نیز موضوعی در دستور کار بود که براساس ضوابط و مقررات به ازای خروج اراضی در محدوده شهری و اضافه شدن آن‌ها به خود شهر شهریار، ضوابط و مقررات به طور دقیق تعیین شود.
پیش‌تر تصویب شده بود که با اضافه شدن اراضی در محدوده شهرها به هر یک از شهرها ۷۰ درصد از اراضی به شهرداری آن شهر واگذار شود.
این موضوع نه تنها برای شهریار بلکه برای تمامی شهرها تصویب شده بود؛ اما هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ایرادی در خصوص این مصوبه گرفته بود، از این رو بررسی مبانی قانونی در این زمینه در دستور کار کمیسیون ماده ۵ قرار گرفت.
معاون عمرانی استاندار تهران تأکید کرد:‌ بر اساس مصوبه سال ۱۳۶۸ مجلس شورای اسلامی مقرر بود اراضی که به محدوده شهری اضافه می‌شود ۲۰ درصد از آن‌ها برای اصلاح معابر، سرانه‌های خدماتی و نوسازی و بهسازی به شهرداری‌ها واگذار شود.
همچنین در تبصره ذیل ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها مصوب سال ۱۳۹۰ شهرداری‌ها برای تأمین سرانه‌ها می‌توانستند از مالکانی که در شهرها هستند این سرانه‌ها را تأمین کنند.
تقی‌زاده تأکید کرد: ‌به این ترتیب برای اراضی که وارد محدوده شهری می‌شوند ملاک عمل شهرداری‌ها این دو ماده قانونی شد.
برای اراضی که باغ هستند نیز با توجه به کاربری فضای سبز آن‌ها حفظ فضای سبز مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد ۲۰ درصد از اراضی یا معادل ۲۰ درصد از ارزش زمین با توجه به کارشناسی روز به شهرداری‌ها داده شود.
برای سایر کاربری‌ها نیز این ضابطه قابل اجرا خواهد بود.
وی در تشریح دیگر مصوبات جلسه کمیسیون ماده ۵ استان تهران گفت: پرونده‌های موردی در خصوص شهرهای گلستان و فیروزکوه نیز مورد بحث و بررسی و تصمیم‌گیری اعضای کمیسیون ماده ۵ قرار گرفت.
در این جلسه سه پرونده از شهر گلستان و چهار پرونده از فیروزکوه مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام