برگزاری ۱۸۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانههای عمومی قم
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم گفت: در هشت ماهه نخست امسال در ۲۳ کتابخانه عمومی استان بیش از 1800 برنامه کتابخوانی، آموزشی و هنری برگزار شده است.

ایسنا/قم مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم گفت: در هشت ماهه نخست امسال در ۲۳ کتابخانه عمومی استان بیش از 1800 برنامه کتابخوانی، آموزشی و هنری برگزار شده است.
حجتالاسلام امیرعطاالله جباری در گفت و گو با ایسنا اضافه کرد: بخش کودک و نوجوان کتابخانههای عمومی قم ۶۸۰ برنامه را در قالب نشستهای جمعخوانی، قصهگویی، شعرخوانی نقاشی و کاردستی و هنرهای سنتی همانند آموزش سفالگری و طراحی و خطاطی را ویژه کودک و نوجوان و جوان برگزار کرد.
وی به تشکیل ۴۰۰ نشست آموزشی همانند کارآفرینی، گویندگی و آشنایی با مشاغل برای اعضای کتابخانهها و کارکنان اشاره کرد و افزود: به مناسبتهای مختلف۲۳۱نمایشگاه موضوعی کتاب در مناسبتهای ملی و مذهبی در ۲۳ کتابخانههای عمومی برپا شده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم اضافه کرد:۱۴۲ نشست مطالعاتی در هشت ماهه اول امسال در قالب روخوانی، جمع خوانی و معرفی و بررسی کتاب و نشستهای ادبی و نویسندگی خلاق و داستاننویسی برگزار شده است.
جباری همچنین به ۱۲۵نشست کتابخوان کتابخانهای در تمامی گروههای سنی با موضوعات مختلف اشاره کرد و افزود: ۷۶ مشاوره تحصیلی و روانشناسی و مشاوره فرزند پروری و روابط زناشویی ویژه سه گروه سنی کودک، نوجوان، جوان و همچنین خانوادهها انجامشده و ۶۱ مسابقه کتابخوانی نیز بهصورت خانوادگی برگزارشده است.
وی بابیان اینکه ۲۶ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی استان هستند و موجودی منابع۵۰۰هزار نسخه است،گفت: آمار امانت نیز به بیش از ۳۰۰هزار عنوان رسیده است؛ همچنین با همکاری مدارس ۲۲ نشست کتابخوان مدرسهای، ویژه مدارس ابتدایی و راهنمایی باهدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برپاشده است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم با اشاره به تولید کتابهای بریل و رونمایی از آثار تولید شده و همچنین برگزاری سه نقد کتاب خاطرنشان کرد: برای خواندن و آشنایی با کتابها حوزه هنری و ادبی و نمایش، ۱۱اجرای برنامه نمایشنامهخوانی انجام شد.
جباری در ادامه عنوان کرد: به مناسبت بیست و هفتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران ساعت ۱۵ عصر تا ۱۶:۳۰ دوشنبه (۲۰ آبان ماه) نشست کتاب خوان ویژه فرهیختگان، با حضور و مشارکت برخی از اساتید، هنرمندان و مسئولان استانی و ...
برگزار شده است که فرصت خوبی را برای تشویق و ترغیب مردم به سمت مطالعه از سوی فرهیختگان فراهم میکند.
کتاب و کتابخوانی بر هویت ملی ما موثر است
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم بیان کرد: بزرگداشت روز علامه طباطبایی که به نام روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار نام گذاری شده است اشاره به اهمیت تاثیر کتاب و خواندن بر هویت ملی و علمی ما دارد که تثبیتکننده فعالیتهای آگاهانه هر دولت و ملتی به شمار میرود.
وی گفت: هدف این نشست؛ علاوه بر تاکید بر نقش مطالعه بر کیفیت و کمیت امور، بیانگر این مطلب است که ترویج کتاب و کتابخوانی وظیفه همگانی است و تنها بر عهده یک نهاد و سازمان خاصی نیست، اما کتابخانهها با توجه به ماهیت کاری خود این ظرفیت و خدمات را برای عموم مردم فراهم کرده است.
جباری افزود: نشست کتابخوان فرهیختگان و ورود مدیران استان، نشان از احساس تکلیف و دغدغه در این حوزه است، چرا که بیشتر آسیبهای اجتماعی و ناهنجاریهای اخلاقی از ناآگاهی و عدم مطالعه است.
وی در پایان بزرگداشت علامه طباطبایی و گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار را فرصتی مناسب برای پیمانی دوباره با کتاب و هم نشینی با یار مهربان عنوان کرد و افزود: امسال نیز طبق هر سال این برنامههای متنوع توسط اداره کل کتابخانهها و کتابخانههای عمومی استان قم برگزار میشود.
انتهای پیام