خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیامبر اکرم (ص) الگوی بزرگ بشریت است / اخلاق، سرآغاز نامه اعمال انسان مؤمن است

باشگاه خبرنگاران | استان‌ها | سه شنبه، 21 آبان 1398 - 22:54
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: پیامبر اکرم (ص) الگوی بزرگ بشریت است.
پيامبر،خداوند،رحمت،خدا،آستان،فرمود،رضوي،قدس،حجت،عظيم،فرهنگي، ...

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حجت‌الاسلام والمسلمین حجت گنابادی‌نژاد، رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی در افتتاحیه کنفرانس رحمه للعالمین به مناسبت هفته وحدت در کشور پاکستان گفت:آنچه در زندگی پیامبر گرامی اسلام (ص) بیش از همه جلوه‌گر است و عقول را مبهوت خود ساخته؛ وجه اخلاقی، رحمانی و کرامات نفسانی رسول اعظم (ص) است؛ اما عجیب آنکه امروز همین چهره رحمانی و انسانی پیامبر (ص) کانون تبلیغات مسموم، ضد اسلام و ضد پیامبر (ص) است.
او ادامه داد: خداوند رسالت جهانی پیامبر (ص) را رحمت برای عالمیان می‌داند؛ چنین پیامبری که رسالتش رحمت، کتابش رحمت و خودش هم رحمه للعالمین است، ابتدا توسط خداوند مفتخر به مدال خُلق عظیم شد تا توانست مظهر رحمت الهی باشد.
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: واضح است وقتی خداوندی که عظیم است اخلاق پیامبرش را عظیم بداند درک آن عظمت از عهده کسی برنمی‌آید.
حجت الاسلام و المسلمین گنابادی نژاد افزود: پیامبر اسلام (ص) طبیبانه و دلسوزانه به دنبال مداوای درد و رنج‌های مردم بود و به قول امیرالمومنین علی بن ابی‌طالب (ع) طبیبٌ دوّارٌ بطبه بود؛ او با داروهاى خویش بیماران غفلت‌زده و سرگشته را رسیدگى و درمان می‏کند، همان‌هایی که از فروغ حکمت بهره نگرفته و اندیشه خود را به نور دانش‌هایی که اعماق جان را روشنى بخشد، تابان و فروزان نکرده ‏اند.
او ادامه داد: رنج و محنت پیامبر (ص) در هدایت انسان‌ها تا جایی بود که جان شریفش را شدیداً به‌زحمت می‌انداخت تا آنکه خداوند ایشان را از تحمل این همه سختی و رنج بر حذر داشت و فرمود: "ما قرآن را بر تو نازل نکردیم که خود را به‌زحمت بیفکنی"
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: اقبال لاهورى تعبیر لطیفى در این مورد دارد، می‌گوید: پیامبر آن کسی است که از حقایق لبریز و سرشار می‌شود و بعد براى سامان دادن زمانه و عوض کردن مسیر تاریخ، آنچه را که به او رسیده است بیان می ‏کند.
حجت الاسلام و المسلمین گنابادی نژاد افزود: وجود پیامبر (ص) برای کفار هم رحمت بود تا جایی که، چون آنان بر اثر لجاجت حق را نپذیرفته و درخواست عذاب کردند خداوند فرمود:" ولى"اى پیامبر!
"تا تو در میان آن‌ها هستى، خداوند آن‌ها را مجازات نخواهد کرد.
"
او ادامه داد: سایه رحمت او بر سر منافقان هم بود؛ منافقان به طعنه می‌گفتند خوب پیامبری است هر چه می‌گوییم گوش می‌کند خداوند طعنه آنان را پاسخ داد که بگو: "خوش‏ باور بودن او به نفع شماست!
" ولى بدانیداو به خدا ایمان دارد؛ و (تنها) مؤمنان را تصدیق می ‏کند؛ و رحمت است براى کسانى از شما که ایمان آورده‏ اند" از جناب عایشه همسر پیامبر (ص) نقل شده است که: "من هیچ‌گاه ندیدم - مادامی‌که حرمت‌های الهی شکسته نشده- پیامبر خدا به خاطر ظلمی که بر خودش رفته؛ از خود دفاع کرده باشد".
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: چنین پیامبری که خلق عظیم دارد و رحمت خدا بر عالمیان است، به‌تصریح قرآن اسوه و الگویی بزرگ برای بشریت است؛ امام رضا (ع) دراین‌باره می‌فرمایند:، اما خصلتى که مؤمن باید از پیامبر (ص) یاد بگیرد آن است که با مردم مدارا کند، زیرا خداوند پیامبر خود را به مدارا کردن با مردم و درگذشتن از آنان امر کرد، و فرمود: خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِین؛ و در جایی دیگر امام رضا (ع) از پدرش و او از پدرانش (ع) روایت می ‏کند که رسول خدا صلی‌الله علیه و آله فرمود: هر کس خشم خود را نگه دارد خداوند عذاب خود را از او نگه میدارد، و هر کس خلقش نیکو باشد خداوند پاداش روزه ‏گیر و نمازگزار را به او می‏دهد.
حجت الاسلام و المسلمین گنابادی نژاد افزود: امام رضا (ع) به نقل از پدرانشان و ایشان هم به نقل از پیامبر خدا (ص) فرموده است: سرآغاز نامه اعمال انسان مؤمن، اخلاق اوست.
انتهای پیام/ف
افتتاحیه کنفرانس رحمه للعالمین در پاکستان برگزار شد