لزوم تقویت ساختار مدیریت بحران در مقابله با بلایای طبیعی
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: سازمانهای مرتبط با مدیریت بحران و خود مجموعه بحران باید ساختار جامع و کاملی در راستای مقابله با بلایای طبیعی و مدیریت بحرانها داشته باشند چرا که با یک ساختار ناقص نمیتوانند وظایف خود را به انجام برسانند.

معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: سازمانهای مرتبط با مدیریت بحران و خود مجموعه بحران باید ساختار جامع و کاملی در راستای مقابله با بلایای طبیعی و مدیریت بحرانها داشته باشند چرا که با یک ساختار ناقص نمیتوانند وظایف خود را به انجام برسانند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حبیبالله سیاری، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشازظهر امروز در همایش ملی "سیلاب 97_98 اگر تکرار شود" با بیان اینکه حفظ تمامیت ارزی، استقلال کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ماموریت ارتش است اظهار کرد: با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و فراوانی بلایای طبیعی در کشور، درسهای زیادی از طبیعت آموختهایم که عدم تجاوز به رودخانهها و آزادسازی حریم آنها از جمله این درسها است.
وی افزود: همچنین سازمانهای مرتبط با مدیریت بحران و خود مجموعه بحران باید ساختار جامع و کاملی در راستای مقابله با بلایای طبیعی و مدیریت بحرانها داشته باشند چرا که با یک ساختار ناقص نمیتوانند وظایف خود را به انجام برسانند.
معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی عنوان کرد: سازمانهایی که با مدیریت بحران در ارتباط هستند باید ضمن اینکه خود را از نظر اعتباری تقویت میکنند اقداماتی را انجام دهند که در بحرانها به هیچ وجه غافلگیر نشوند.
وی افزود: علاوه بر این صبر و حوصله متناسب با بحران را نیز باید در خود تقویت کرده و احترام متقابل را در نظر داشته باشیم چرا که طرف مقابل ما در بحرانها مردمی هستند که آسیب دیدهاند.
مدیریت یکپارچه در حوضههای آبریز
قاسم تقیزاده خامسی، معاون آب و آبفا وزیر نیرو نیز در این همایش در پاسخ به درخواست استاندار خوزستان مبنی بر رفع مشکل آب مورد نیاز فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی مقام معظم رهبری در خوزستان عنوان کرد: در حال تهیه جزئیات کارشناسی این طرح هستیم و در حوضه کرخه این مساله حل شده است اما تا به نتیجه رسیدن بحثهای کارشناسی در حوضه کارون باید منتظر ماند.
وی افزود: مسئله تخصیص آب به اراضی فاز دوم این طرح قطعی است و مراحل کارشناسی خود را پشت سر میگذارد.
معاون آب و آبفا وزیر نیرو گفت: تا سال 1927، سیلبند تنها راه مقابله کشورهای توسعهیافته با سیل بود اما بعد از سیل میسیسیپی و کشته شدن 500نفر و خسارت یک میلیارد دلاری که در پی داشت کار را به ارتش سپردند که بعد از بررسیها استفاده از سد برای مدیریت سیلاب به عنوان نتیجه نهایی اعلام شد.
وی افزود: اما ما نه تنها از این تجربه استفاده نکردیم بلکه در دولت گذشته با واگذاری مدیریت منابع آب به شرکتهای آب منطقهای آن را بر هم زدیم اما در حال حاضر به دنبال یک مدیریت یکپارچه در حوضههای آبریز هستیم.
وضعیت مطلوب محیطزیست خوزستان
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان ضمن بیان اینکه انتظار میرفت که مسوولین مختلف استقبال گستردهتری از این همایش داشته باشند عنوان کرد: استقبال از این همایش علاوه بر تبدیل ایران به یک کشور توسعهیافته باعث میشود که اگر این سیلاب تکرار شد بدانیم که چه اقدامی را در راستای مدیریت آن انجام دهیم نه اینکه پس از وقوع سیل، تصمیمات آن هم به صورت لحظهای اتخاذ شود.
وی افزود: حجم سیلی که وارد خوزستان شد، نشاندهنده بزرگی موضوع است؛ آورد رودخانههای خوزستان در یک سال آبی نرمال ۲۸ میلیارد متر مکعب است در حالی که آورد رودخانههای استان تا پایان سال آبی گذشته، حدود ۵۲ میلیارد متر مکعب بود؛ بنابراین این شرایط، کار مدیریت آب را سخت کرد.
شریعتی بیان کرد: علیرغم تمام مشکلاتی که در حوزه سیل بای ما ایجاد شد اما حجم زیادی از آبها به کانونهای ریزگرد هدایت شده و وضعیت این مناطق نیز بهبود یافته است.
وی افزود: محیطزیست خوزستان نیز با آبگیری تالابها وضعیت مطلوبتری پیدا کرده است؛ همچنین سیلاب اخیر نتایج مثبتی از جمله تجدید منابع آبهای سطحی، زیرزمینی، آبیاری جنگلها و تثبیت خاک را در پی داشته است.
استاندار خوزستان گفت: باوجود قول و نامه مکتوب وزیر نیرو به رئیس جمهور برای تخصیص آب مورد نیاز برای اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اما این کار در دفاتر کارشناسی وزیر نیرو مانده است.
وی افزود: امیدواریم که این طرح از این روند خارج و ظرف یک هفته آینده اختصاص آب مورد نیاز برای اجرای فاز دوم به آن تخصیص داده شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، همایش ملی "سیلاب ۹۸-۹۷ اگر تکرار شود" از ۲۱ تا ۲۳ آبان ماه در مرکز همایش های بین المللی گیت بوستان برگزار میشود.
انتهای پیام/ر