خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 30 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمیسیون حمایت از تولید مجلس خواستار تقویت دیپلماسی اقتصادی برای «رونق تولید» شد

فارس | سیاسی | سه شنبه، 21 آبان 1398 - 11:19
کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در گزارشی که در صحن مجلس قرائت شد بر تقویت دیپلماسی اقتصادی جهت تحرک بخشی «رونق تولید» تاکید کرد.<br/><br/>
توليد،رونق،ارز،گزارش،كشور،كلان،آسيب،نرخ،اقتصاد،نظام،راهكارهاي

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی درباره آسیب شناسی، چالش ها و راهکارهای رونق تولید در سال ۹۸ در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرائت شد.
این گزارش در سه بخش رویکردهای کلان رونق تولید، آسیب شناسی بخش واقعی اقتصاد کشور و راهکارهای سیاستی تحقق رونق تولید به تفکیک بخش واقعی اقتصاد کشور تهیه شده است.
در بخش رویکردهای کلان رونق تولید، ۷ محور بنیادی تامین مالی، نظام مالیاتی، نظام بیمه‌ای، نظام تجاری، نظام ارزی، محیط کسب و کار و فناوری اطلاعات با هدف جامعیت و شمول پذیری رونق تولید در ابعاد کلان مورد تاکید قرار گرفته است با این رویکرد که باید قبل از آسیب شناسی این بخش این موارد مورد واکاوی برای دستیابی به اهداف رونق تولید در سال جاری قرار گیرد.
در این گزارش در بخش آسیب شناسی بخش واقعی اقتصاد کشور به بررسی وضعیت صنعت و معدن، صنعت پتروشیمی، بخش نفت و گاز، صنعت برق، فناوری اطلاعات و ارتباطات ، مسکن و کشاورزی و توسعه روستایی پرداخته است.
در بخش سوم گزارش راهکارهای سیاستی در بخش‌های مورد اشاره در فصل قبل به تفکیک اقدامات لازم صورت گرفته دستگاه اجرایی اقدام کننده و کمیسیون مرتبط در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخشی از این گزارش آمده است:
به اعتقاد بخش خصوصی و فعالان اقتصادی کشور حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مشکل تولید کشور، نرخ ارز و تغییرات آن و بی ثباتی اقتصاد کلان منتشر شده از ناحیه نرخ ارز است و لذا ثبات ارز در تحرک بخشی به رونق تولید بسیار حائز اهمیت و کلیدی است.
همچنین مدیریت نرخ ارز و حذف رانت ناشی از ارز ۴۲۰۰ تومانی، ایجاد تقویت شعب بانک های ایرانی مستقر در کشورهای همسایه و ترغیب صادر کنندگان به فروش ارز در کانال های ایجاد شده توسط بانک مرکزی با کاهش شکاف بین نرخ ارز بازار رسمی و غیر رسمی اهمیت بسیار زیادی دارد.
همچنین تقویت دیپلماسی اقتصادی و تجاری جهت تحرک بخشی بیشتر رونق تولید در سال جاری بسیار حائز اهمیت است.
ادامه دارد...