خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 12 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سه کشوراروپایی درباره کاهش تعهدات برجامی ایران بیانیه صادر کردند

مهر | بین‌الملل | دوشنبه، 20 آبان 1398 - 23:39
سه کشور اروپایی امضا کننده برجام با صدور بیانیه‌ای نسبت به کاهش تعهدات برجامی ایران ابراز نگرانی کردند.
تعهدات،اروپايي،ايران،كشور،كاهش،توافق،فردو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس، با صدور بیانیه‌ای مشترک از کاهش تعهدات برجامی ایران ابراز نگرانی کردند.
در این بیانیه وزرای خارجه سه کشور اروپایی ادعا کرده‌اند که اقدام اخیر ایران در فردو به منزله تسریع اقدامات این کشور در زمینه فاصله گرفتن از توافق هسته‌ای برجام است.
سه کشور اروپایی امضاکننده برجام همچنین از ایران خواستند تا آن چه را که «اقدامات ناسازگار با برجام» عنوان کرده‌اند، متوقف کرده و میزان ذخائر اورانیوم و درجه غنی‌سازی را کاهش دهد و فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه را لغو کند.
این سه کشور اروپایی در حالی که از آمادگی خود برای استفاده از مکانیسم‌های برجام از جمله «مکانیسم حل و فصل اختلافات» برای حل و فصل مسائل خبر دادند، می گویند که آماده‌اند تا به تلاش‌های دیپلماتیک برای ایجاد شرایط لازم جهت تنش‌زدایی در خاورمیانه ادامه دهند.
بیانیه این سه کشور اروپایی پس از انتشار گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام شد که در آن گزارش آژانس آغاز غنی سازی در سایت فردو در ایران را تأیید کرد.
از سوی دیگر تائید آغاز غنی سازی اورانیوم در فردو از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها چند روز پس از اعلام آغاز گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای ایران صورت گرفت.
ایران گام چهارم کاهش تعهدات خود در توافق برجام را در واکنش به عدم اجرای تعهدات کشورهای اروپایی در این توافق اعلام کرده و گفته است این کاهش تعهدات تا زمان عمل به تعهدات کشورهای اروپایی عضو برجام ادامه خواهد داشت.
ایران در عین حال تاکید کرد در صورت اجرای تعهدات کشورهای اروپایی، امکان بازگشت به تعهدات پیشین در توافق هسته‌ای وجود دارد.