خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازگشت 300 خانوار به روستاهای کردستان/انجام 7 هزار پروژه محرومیت‌زدایی درکردستان

فارس | استان‌ها | دوشنبه، 20 آبان 1398 - 18:06
فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان عنوان کرد: بیش از ۷ هزار پروژه محرومیت‌زدایی با ویژگی‌های زودبازده‌، عام‌المنفعه و کم‌هزینه طی چند سال اخیر در کردستان انجام و تحویل مردم شده است که خوشبختانه باعث مهاجرت معکوس و برگشت ۳۰۰ خانواده به این روستاها شده است.
كردستان،سپاه،منطقه،استان،طرح،رجبي،فرمانده،اقدامات،پروژه،حوزه ...

فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان عنوان کرد: بیش از ۷ هزار پروژه محرومیت‌زدایی با ویژگی‌های زودبازده‌، عام‌المنفعه و کم‌هزینه طی چند سال اخیر در کردستان انجام و تحویل مردم شده است که خوشبختانه باعث مهاجرت معکوس و برگشت ۳۰۰ خانواده به این روستاها شده است.
سردار محمدحسین رجبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: اساسی‌ترین ماموریت سپاه در کردستان برقراری امنیت پایدار و در گام بعدی کمک به تامین معیشت پایدار مردم منطقه است.
وی افزود: در راستای رسیدن به این دو هدف مهم، از همه امکانات و ظرفیت‌های سازمانی سپاه، نیروهای بسیجی، ظرفیت تمام ارگان‌های دولتی، خیرین و همچنین مشارکت خود مردم استفاده کردیم.
فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان ادامه داد: امروز مردم استان کردستان از امنیت پایدار در منطقه بهره‌مند هستند اما در حوزه معیشت ضعف‌هایی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی گفت: با توجه به اینکه استان کردستان قبل از انقلاب محرومیت‌هایی داشته و در دوران جنگ تحمیلی هم به دلیل هم مرز بودن با کشور عراق نبردهایی در این منطقه اتفاق افتاده و صدمات زیادی از جنگ دیده لذا این موارد باعث شده که نتوانیم در حوزه توسعه کردستان اقدامات لازم را انجام دهیم.
سردار رجبی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های ضعیفی که از گذشته وجود داشته در طول چند سال اخیر در راستای توسعه اقدامات قابل توجهی توسط نظام و خصوصا سپاه در استان کردستان انجام شده است.
وی یادآور شد: در حوزه معیشت پایدار مردم منطقه سعی کردیم که اقدامات را هماهنگ با مجموعه دستگاه‌های دولتی انجام دهیم و خوشبختانه هماهنگی خوبی هم، بین ارگان‌های دولتی و حاکمیتی با محوریت سپاه وجود دارد البته اشتیاق و مشارکت مردم هم در بعد مردم‌یاری قابل تحسین است.
انجام بیش از 7 هزار پروژه زودبازده و عام‌المنفعه در کردستان
فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان عنوان کرد: بیش از ۷ هزار پروژه محرومیت‌زدایی با ویژگی‌های زودبازده‌، عام‌المنفعه و کم‌هزینه طی ۹ سال اخیر در کردستان انجام شده و تحویل مردم دادیم.
وی گفت: این تعداد طرح و پروژه غیر از پروژه‌های سنگینی است که قرارگاه خاتم سپاه در استان انجام می‌دهد.
سردار رجبی ادامه داد: این ۷ هزار پروژه محرومیت‌زدایی با عاملیت خود نیروهای سپاهی و بسیجی در منطقه انجام شده است.
فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان افزود: در حوزه پروژه‌های موسوم به طرح شهید شوشتری در دو منطقه بیجار و اورامان اقدامات خوبی انجام شده است.
وی تصریح کرد: بعد از مطالعات و بررسی‌های میدانی روستاهای دو منطقه اورامان و بیجار برای اجرای طرح شهید شوشتری انتخاب شدند.
سردار رجبی یادآور شد: در این دو منطقه مهاجرت مردم از روستا زیاد بود لذا طرح شهید شوشتری را با هدف کاهش مهاجرت از روستا و برگشت مهاجرین به روستا انجام دادیم.
بازگشت 300 خانواده به روستا با اجرای طرح شهید شوشتری
وی گفت: نه اینکه بگوئیم با اجرای این تعداد طرح همه کارها و محرومیت‌‌زدایی‌ها به بهترین شکل ممکن انجام شده است اما در حد توان کارها را انجام دادیم و خوشبختانه باعث مهاجرت معکوس و برگشت ۳۰۰ خانواده به این روستاها شده است.
آباد کردن دو روستای مخروبه در کردستان
وی تاکید کرد: بیش از ۷۰ پروژه را در این دو منطقه که بیشتر در حوزه عمرانی بود انجام دادیم و نقطه خوب این طرح آباد شدن دو روستای مخروبه بود البته ما باید خیز و اهدافمان خیلی بلندتر از این باشد.
فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان گفت: در استان کردستان بیش از ۱۰۰ روستای مخروبه داریم که چراغ این زیستگاه‌ها در جغرافیای کشور خاموش شده است و مجددا باید آنها را آباد کنیم.
رجبی افزود: آباد شدن دو روستای مخروبه در کردستان نشان داد که می‌توانیم روستاهای بیشتری را آباد کنیم.
وی ادامه داد: البته در کنار کارهای عمرانی در حوزه سلامت و بهداشت، تربیتی، توانمندسازی مردم برای اداره زندگی و توسعه اردوی‌های جهادی، اقدامات خوبی در منطقه انجام شده است.
راه‌اندازی صندوق قرض‌الحسنه روستایی در برخی روستاهای استان
فرمانده سپاه‌ بیت‌المقدس کردستان تصریح کرد: صندوق‌های قرض‌الحسنه روستایی را با سازوکار محلی راه‌ انداختیم البته صفر تا صد کار را خود مردم روستا انجام دادند و ما فقط فکر و ایده به آنها دادیم.
وی گفت: بیش از ۸۰۰ میلیون تومان جمع‌آوری اولیه این صندوق‌هاست که برای شروع رقم خوبی است.
رجبی تاکید کرد: با راه‌اندازی این صندوق‌ها دیگر روستائیان برای دریافت تسهیلات بانکی مجبور نیستند به بانک‌ها مراجعه کنند و درگیر تامین ضامن، سفته و چک شوند بلکه می‌توانند تسهیلات را از همین صندوق روستایی تامین کنند.
وی عنوان کند: البته این رقم برای استان ما خیلی کم است و در استان‌های دیگر این رقم بالا است اما چون شروع آن خوب بوده می‌شود آن را توسعه داد.
وی به نبود روحانی و ماموستا در برخی روستاهای شیعه‌نشین و سنی‌نشین اشاره کرد و گفت: با هماهنگی امامان جمعه هر شهرستان اقدام به تامین ماموستایان و روحانیون برای این روستاها و برطرف کردن برخی مشکلاتی که آنها داشتند کردیم که خوشبختانه بازخورد این کار بسیار مثبت بوده است.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم در آینده با همکاری نیروهای سپاهی، بسیجی، ارگان‌های دولتی، خیرین و خود مردم اقدامات بیشتری در راستای محرومیت‌زدایی انجام دهیم.
انتهای پیام/2330/83