کاهش روزهای ناسالم اراک/نفسهای دلیجان به شماره افتاده است
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از کاهش ۳۲ درصدی روزهای ناسالم اراک در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ خبر داد.

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از کاهش ۳۲ درصدی روزهای ناسالم اراک در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ خبر داد.
رضا میرزایی در کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک بیان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳ روز ناسالم در اراک به ثبت رسیده که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته(۳۴ روز ناسالم) ۳۲ درصد کاهش نشان میدهد.
وی با بیان اینکه روزهای ناسالم سال ۹۸ در مقایسه با سال ۹۶ به میزان ۴۷ درصد و در قیاس با سال قبل از آن، ۷۰ درصد کاهش داشته است، افزود: در حال حاضر پنج ایستگاه پایش آلودگی هوا در شهر اراک فعال است که بیشترین پارامترهای آلاینده را اندازهگیری میکند.
میرزایی گفت: خوبشختانه آلاینده ناکس ودی اکسید گوگرد در هوای شهر اراک وجود ندارد و با اقدامات تعریف شده روال کاهشی روزهای آلاینده به خوبی دنبال شده است.
در حال حاضر بیشترین آلایندهها شامل ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون است.
وی در خصوص استقرار صنایع در شهرستانهای استان مرکزی بیان کرد: در شهرستان دلیجان با توجه به استقبال صنایع و سرمایهگذاران شاهد مناطق فاقد متولی قانونی هستیم که شامل نقاطی همچون جاده اناربار، قطب بوعلی، دودهک دلیجان و گردنه رنگرز ساوه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: با توجه به گستردگی صنایع در دلیجان، راه نفس کشیدن برای این شهرستان در حال بسته شدن است، تمامی نواحی صنعتی آن اشباع است، اما هنوز متقاضی استقرار صنایع وجود دارد که لازم است برای برخی از نقاط فاقد متولی، متولی قانونی مشخص شود.
شرکت شهرکهای صنعتی اعلام کرده بود که مجموعه یادگار امام را برای ساماندهی قطب بوعلی در نظر دارد، اما هنوز اقدامی انجام نشده است.
میرزایی اضافه کرد: در سالهای گذشته کارگروه کاهش آلودگی هوای استان منع استقرار صنایع سرب، روی و ایزوگام را لحاظ کرده است که لازم است این ممنوعیت به صورت خاص در کمیسیون ماده ۱۱ مطرح و تصمیمگیری لازم صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، در این جلسه مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به تهیه پروفایل آلایندههای شهر اراک توسط معاونت بهداشتی، افزود: پنج نقطه شهر اراک که در مواجهه با آلاینده ها هستند از جمله ایستگاه شهرک قائم، خیابان قائم مقام فراهانی، ایستگاه هپکو، شهدای صفری و ایستگاه دروازه شهرجرد انتخاب شدند و تاثیرپذیری آنها از آلایندهها در ۴ فصل توسط تیم ارزیاب بررسی شد، در حال حاضر آمار تهیه شده و برای تحلیل به مرکز تحقیقات ارجاع شده است.
حسن مهرعلی تصریح کرد: ارزیابی صورت گرفته در واقع مدلسازی یا تهیه آمار و اطلاعات نبوده بلکه کار علمی در این راستا صورت گرفته است که تحلیل آن حدود دو ماه زمان میبرد.
وی در خصوص نمونهگیری از کارگران شرکت آلومینیوم ایران گفت: در این راستا پس از جلسات متعدد و پیگیریهای مکرر، در نهایت با تیم تصمیمساز شرکت اعم از مدیر و مدیرعامل شرکت و ...
جلسه تشکیل و ۲۰۰ نفر از افراد در مواجهه با HF انتخاب شدند، امور فنی در این خصوص انجام شده و تنها کار نمونهگیری از کارگران باقی مانده است که این امر قطعا زمانبر خواهد بود، به همین دلیل لازم است که ظرف ۱۵ روز آینده شرکت اجازه نمونهگیری را بدهد، در غیر این صورت طبق قانون عمل میشود.
در این جلسه نماینده شرکت کربنصنعت امیرکبیر مجری پروژه آندسازی شرکت ایرالکو بیان کرد: در حال حاضر چهار پیمانکار برای ساخت ساختمانها و کارگاههای اصلی پخت آند انتخاب شدهاند که حجم این قرارداد ۱۰۰ میلیارد تومان است، به زودی با دو پیمانکار دیگر به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد میشود.
تا پایان خرداد ۹۹ ساخت ساختمانها و واحد کنترل آلایندگی پایان می یابد و از ابتدای تابستان مشغول تهیه و نصب تجهیزات خواهیم شد.
تلاش بر این است که در ابتدای ۱۴۰۰ تولید آند پخته در شرکت آغاز شود، البته لازم است زیرساختهای لازم اعم از آب، برق و گاز نیز برای این واحد فراهم شود.
انتهای پیام