اعلام برنامههای «جشنواره ملی نشر دانشگاهی»
برنامههای نخستین «جشنواه ملی نشر دانشگاهی» اعلام شد.

برنامههای نخستین «جشنواه ملی نشر دانشگاهی» اعلام شد.
به گزارش ایسنا، نشست خبری «جشنواه ملی نشر دانشگاهی» امروز (دوشنبه، ۲۰ آبانماه) در انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی برگزار شد.
سیدمهدی صادقینژاد - رئیس کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی این جشنواره - در این نشست با اشاره به تاریخچه شکلگیری انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی، در سخنانی گفت: جشنواره ملی نشر دانشگاهی در سه محور اصلی نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی، همایش آیندهنگری نشر دانشگاهی ایران و انتخاب کتاب و ناشر برگزیده نشر دانشگاهی برگزار میشود.
البته محور سوم امسال برگزار نخواهد شد.
او با بیان اینکه دبیرخانه دائمی جشنواره ملی نشر دانشگاهی در انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی شکل گرفته است، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات، مرکز نشر دانشگاهی و دانشگاه آزاد را به عنوان حامیان این جشنواره معرفی کرد.
سپس مرتضی زینعلی - رئیس شورای سیاستگذاری این جشنوراه - در سخنانی درباره انگیزه شکلگیری آن گفت: از مهمترین علتهای شکلگیری جشنواره مسائلی است که صنعت نشر را دربرگرفته است؛ مشکلاتی در حوزه تولید دانش و عرضه آثار مکتوب.
این تهدید به سمتی میرود که به مرور ممکن است به عنوان تهدید ملی درنظر گرفته شود.
او افزود: درعرصه تولید دانش ما با یک تهدید مواجه هستیم و در دانشگاهها آثار علمیای که به دانشجویان معرفی میشود آثار وارداتی هستند.
با این جشنواره میخواهیم ارتباط نظاممندی میان تولید دانش در سطح ملی ایجاد کنیم و نظر مراکز و نهادهای تولید دانش را به این موضوعات جلب کنیم.
به گفته زینعلی، تولید آثار مکتوب دانشگاهی با مشکلات زیادی از جمله افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش هزینههای ترجمه و تألیف و توزیع و فروش کتابهای دانشگاهی مواجه است و یکی از مسائلی که در این جشنواره به آن اهتمام ویژه خواهند داشت مسائل مربوط به کپیرایت است.
او خاطرنشان کرد: مسئله دیگری که باید مورد توجه قرار بگیرد، مسائل مربوط به حوزه فروش کتاب دانشگاهی است که ما نیاز داریم همکارانمان در زمینه بازاریابی و فروش کتابها بهروزرسانی داشته باشند.
از طرفی هم ما شاهد تلاطم فناوری هستیم که حوزه نشر دانشگاهی در ایران را نیز درگیر و عرصه تولید و چاپ آثار علمی را با اشکال مواجه کرده است؛ از جمله تکثیر فایل پیدیاف که فروش نشر دانشگاهی را دچار مشکل کرده است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره ملی نشر دانشگاهی سپس بیان کرد: «کتاب، دانشگاه، توسعه» شعار این جشنواره است، اما رسالت اصلی جشنواره رسیدن به خودکفایی در تولید آثار علمی است.
امیدوارم این حرکت سرآغاز راهی برای رسیدن به این هدف باشد و امیدوارم برگزاری پنلهای تخصصی در این جشنواره از نظر آموزشی و انتقال تجربیات مفید باشد.
ادامه دارد