فصل هزاررنگ، جشنواره رنگارنگ/ کِیفِ کوک بچهها...
با آغاز جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان باز هم کیف بچهها کوک شده است، این جشنواره چنان خود را در میان مردم جا کرده که هر سال در فصل پاییز منتظر آن هستند و فصل هزاررنگ خود را با آن رنگارنگ میکنند.

با آغاز جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان باز هم کیف بچهها کوک شده است، این جشنواره چنان خود را در میان مردم جا کرده که هر سال در فصل پاییز منتظر آن هستند و فصل هزاررنگ خود را با آن رنگارنگ میکنند.
خبرگزاری فارس ـ همدان؛ بیست و ششمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در پایتخت تاریخ و تمدن ایرانزمین از 16 آبان آغاز شده و تا 21 آبان ماه میهمان این دیار است، جشنوارهای که 20 سال از عمر خود را در این خطه سپری کرده و اکنون نهالی است که به پختگی رسیده و در عنفوان جوانی باید تجربههای خود را در اختیار نسلهای بعدی قرار دهد.
این جشنواره چنان خود را در میان مردم جا کرده که هر سال در فصل پاییز منتظر آن هستند و سعی دارند فصل هزاررنگ خود را با جشنوارهای کودکانه همچون برگهای پاییزی رنگارنگ کنند.
تبلیغات جشنواره همچون سالهای گذشته در خیابانها و میادین سطح شهر نصب شده و کارناوالهای شادی از چند روز مانده به جشنواره به راه افتاده است؛ «جنگ شادی» هم در مقابل دبیرخانه جشنواره در مجتمع آوینی برقرار است.
برخی معتقدند برگزاری جشنواره در سالهای گذشته از شور و حال بیشتری برخوردار بود و مردم هم استقبال بیشتری از آن داشتند، اما برخی دیگر هنوز از شور و حال جشنواره میگویند و روزهای شادی که با آن دارند.
ناگفته نماند این جشنواره مانند هزاران کار دارای ایراد و البته محاسنی است که باید به هر یک از آنها در جای خود مورد توجه قرار گیرد، یکی از کارهای خوبی که میتوان در این جشنواره به آن اشاره کرد، برگزاری افتتاحیه با حضور اقشار مختلف در مکانهای عمومی است زیرا این اتفاق موجب حضور کودکان و نوجوانان شده و مبلغ بزرگی برای آغاز جشنواره و اجرای نمایش در سالنهاست که امسال پیادهراه بوعلی برای افتتاحیه جشنواره انتخاب شده بود.
بردن جشنواره به روستاها با دو تریلی سیار و اجرای تئاتر از این طریق یکی دیگر از اتفاقات خوب این دوره از جشنواره است که نباید از آن گذشت.
البته یکی از ایراداتی که به این جشنواره از سوی برخی از شهروندان گرفته میشد نظم کمرنگ در برخی سالنها بود، به طوری که با وجود خرید بلیت جشنواره شاهد حضور افرادی در سالنها بودیم که هیچ بلیتی تهیه نکرده بودند، هرچند مدیرکل ارشاد این ایراد را ناشی از عدم حضور به موقع این افراد میداند و اعتقاد دارد وقتی کسی دیر در سالن حاضر میشود و استقبال مردمی برای دیدن نمایشها هم بالاست نمیشود صندلی را خالی نگاه داشت و مانع از بهرهمندی دیگر علاقهمندان شد.
جشنواره تئاتر کودک آن هم در سطح بینالمللی رویدادی با وزنه سنگین در همدان است اما این رویداد را میتوان با بهرهگیری از هنر هنرمندان داخل و خارج از استان بسط داد تا هم موجب تعالی هنر تئاتر شده و هم رشد هر ساله جشنواره را رقم بزند.
بر این اساس بر آن شدیم تا در آغازین روزهای جشنواره بیست و ششم گپ و گفتی با مردم داشته و این رویداد را از نگاه آنها مورد بررسی قرار دهیم.
یک مربی مهد کودک در گفتوگو با فارس با بیان اینکه طی این سالها جشنواره با شور و حال بیشتری برگزار میشود اظهار کرد: با توجه به اینکه این جشنواره هر سال در همدان برگزار میشود، دیگر جای خود را پیدا کرده و مردم نیز آن را میشناسند.
اکرم دبیری با اشاره به اینکه تئاتر و نمایش که برای کودکان و نوجوانان سرگرمی بسیار خوشایندی است افزود: با توجه به اینکه تئاتر کتاب زنده برای کودکان است، این قشر تمایل زیادی برای تماشا دارند بنابراین باید با غنیسازی برنامهها فضای آموزشی بیشتر و بهتری برای آنها فراهم شود.
وی با بیان اینکه کودکان در دنیای خود و در بازیها نیز نمایش اجرا میکنند گفت: کودکان از هر نوع بازی و سرگرمی دنبال نتیجهگیری هستند بنابراین بهتر این است که در نمایشها انتقال پیام به مخاطب جدی گرفته شود چون مخاطب آنها آماده دریافت پیام است.
این مربی مهد کودک با تاکید بر اینکه فرصت بهرهمندی از جشنواره در اختیار همه کودکان قرار گیرد تصریح کرد: مهد کودک ما در منطقه محروم همدان است و شاید فرصت حضور کودکان این منطقه مهیا نشود، اما مسوولان در انتخاب مهد و در اختیار قرار دادن بلیت نمایشها حاشیه شهر را نیز مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه برخی از خانوادهها اطلاعی از برگزاری جشنواره ندارند گفت: ابزار تبلیغاتی تنها در مرکز شهر نصب شده و در شهرکها و مناطق دور چندان بنری برای اطلاعرسانی نصب نشده است.
یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک شبهای همدان را هم شلوغ کرده است گفت: جشنواره تئاتر کودک علاوه بر اینکه یک رویداد هنری است، موجب شلوغی و نشاط شبانه شده که این یک مزیت برای همدان است.
علی خداویسی برگزاری چنین برنامههایی در همدان را بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: در ایام برگزاری جشنواره دیگر بعدازظهرهای بچهها خالی نیست به طوری که یا باید به جنگ شادی بیاییم و یا نمایش تماشا کنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره موجب اشتیاق کودکان به سمت هنر میشود تصریح کرد: البته معتقدم ابزار تبلیغاتی باید به گونهای باشد که همگان از آن مطلع شوند و بتواند علاوه بر همدان سراسر کشور را نیز درگیر کند.
این شهروند با تاکید بر اینکه ای کاش جشنواره از تلویزیون نیز پخش داشت تا همدان مانند اصفهان دیده میشد گفت: در جشنواره همدان از مجریهای کودک شبکههای ملی کمتر استفاده میشود و تلویزیون نیز کمتر پخش دارد که این موارد نیز از شور و حال جشنواره میکاهد.
یک دانشجوی همدانی که خود از مخاطبان جشنواره طی سالهای گذشته بوده است نیز در گفتوگو با فارس اظهار کرد: جشنواره با فرهنگ و هنر همدان عجین شده و دیگر نباید از همدان برود، اما ماندگاری روتین آن نیز ممکن است آسیبزا باشد.
درسا مرادی با اشاره به اینکه جشنواره برای ماندن در همدان باید هر سال ایدهها و خلاقیتهای بیشتری را در این رویداد بگنجاند افزود: برنامههای جنبی جشنواره به قدری باید بالا باشد که هر کودک به نحوی از آن بهرهمند شود.
وی برگزاری چنین رویدادهایی را موجب ایجاد شور و نشاط در شهر دانست و گفت: اگر بتوان چنین رویدادهایی را افزایش داد یا برنامههای فرهنگی بیشتری را در شهر اجرا کنیم، میتوان به فرهنگسازی هنجارها در شهر کمک کرد.
یک بانوی همدانی نیز که به همراه فرزند خود در حین حضور در بازار از برگزاری جشنواره مطلع شده بود اظهار کرد: محل زندگی ما شهرک فرهنگیان است، آنجا بنر خاصی از جشنواره ندیدیم، شاید هم بوده اما کم، وقتی به صورت اتفاقی به میدان امام(ره) آمدم متوجه جشنواره شدم.
وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره در اماکن عمومی موجب بهرهمندی همه کودکان و نوجوانان میشود تصریح کرد: جشنواره اتفاق خوبی در همدان است اما ای کاش تماشای آن نیز برای همگان یکسان باشد.
استقبال جشنواره بینظیر است/ توزیع 6 هزار بسته فرهنگی بین کودکان و نوجوانان همدانی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تبلیغات به اندازه کافی در سطح شهر انجام شده است اظهار کرد: برخلاف دیدگاه برخی استقبال بیش از آن چیزی است که تصور میکنند، حتی فکر نمیکردیم در روزهای تعطیل استقبال چنین بالا باشد.
احمدرضا احسانی با بیان اینکه ما آماده شنیدن نظرات و پیشنهادات شهروندان بعد از اتمام جشنواره هستیم بیان کرد: تأکید میکنم با توجه به استقبال زیاد همشهریان از جشنواره، به نیروهای سالن اضافه کردیم و چندین مسئول سالن نیز اضافه شده است.
وی با بیان اینکه برای ساعت 18 هر روز در سالن مجتمع آوینی جنگ شادی در نظر گرفته شده است افزود: با توجه به ازدحام جمعیت عصرگاهی هر روزه، قرار بر این است که جمعیت مازاد به سالن دیگر شهید آوینی هدایت شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در خصوص پخش جشنواره از شبکههای صدا و سیما اظهار کرد: هر روز از شبکه پنج که شبکه استانی همدان است برنامه زنده پخش دارد اما شبکه دو و شبکه آموزش نیز پخش از جشنواره دارند.
وی با بیان اینکه در مناطق محروم 20 اجرا داریم گفت: در هیچ دورهای از جشنواره چنین اتفاقی نیفتاده و در هر اجرا 300 بسته 300 هزار تومانی توزیع میشود که روز گذشته در دیزج و مریانج نیز برنامه اجرا شد.
احسانی در خصوص گلهمندی برخی مبنی بر بینظمی در فروش بلیت و حضور در سالن اظهار کرد: با توجه بر اینکه برخی کارگردانها بر بسته شدن درب رأس ساعت 17 تاکید دارند، بنابراین تاخیر تماشاگران موجب ماندن آنها پشت درب است.
برگزاری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان روزهای شادی را برای همدان رقم زده است، دستاندرکاران هم سعی کردهاند این دور از جشنواره از کار جدید و مبتنی بر اصل «ابتکار» به دور نماند، هرچند فضا برای ارائه کارهای نو و مبتکرانه و بهتری برای این جشنواره وجود داشت، اما در همین حد را هم باید به فال نیک گرفت زیرا دوری از کارهای معمول، توجه به ایدهها برتر و دادن جذابیت به کار عامل ماندگاری یک رویداد است آن هم در یک رخداد فرهنگی و هنری.
امید است هر سال شاهد افزایش ابتکار و برنامههای نو در این جشنواره پرشور و زیبا باشیم.
انتهای پیام/89003/ی/خ