خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش کتاب‌های تألیفی یک معضل اجتماعی است

ایسنا | استان‌ها | یکشنبه، 19 آبان 1398 - 12:48
فرماندار شهرستان تویسرکان کاهش کتاب‌های تألیفی و افزایش کتاب‌های ترجمه و گردآوری شده را یک معضل اجتماعی دانست.
كتابخانه،شهرستان،تويسركان،مطالعه،عمومي،زيربناي،كريمي،بازديد، ...

ایسنا/همدان فرماندار شهرستان تویسرکان کاهش کتاب‌های تألیفی و افزایش کتاب‌های ترجمه و گردآوری شده را یک معضل اجتماعی دانست.
سیدرسول حسینی در بازدید از چند کتابخانه عمومی شهرستان تویسرکان، با تأکید بر اینکه باید برای مطالعه وقت گذاشت، اظهار کرد: باید ظرفیت های موجود در شهرستان را شناسایی کرده و زمینه عضویت افراد در کتابخانه ها را فراهم آورد و کتابخانه ها باید از قرائت خانه به کتابخانه تبدیل شوند.
وی به افزایش سایت های اینترنتی و استقبال جوانان به آن سمت و سو اشاره کرد و افزود:‌ محتوای اکثر سایت ها تکراری است و دربرگیرنده محتوای کافی برای رشد و تعالی ذهن نیست و به طور حتم نمی توانند جای مطالعه فیزیکی و حقیقی کتاب را بگیرند بنابراین وظیفه ما این است که کودکان، نوجوان و‌جوانان را به این سمت از مطالعه هدایت و تشویق کنیم.
حسینی ضمن ابرازتأسف از کم شدن حضور جوانان در کتابخانه ها بیان کرد: کتابخانه ها بیشتر برای پشت کنکوری ها به سالن مطالعه و قرائت خانه تبدیل شده است و این امر اصلا مناسب جامعه و قشر جوان نیست.
در ادامه مهدی کریمی، مدیر انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تویسرکان با بیان اینکه این شهرستان دارای ۹ کتابخانه عمومی است، گفت: از این تعداد شش باب کتابخانه شهری و سه باب کتابخانه روستایی است.
وی ادامه داد: تویسرکان رتبه نخست از نظر سرانه زیربنای مطالعه در بین ۱۰ شهرستان استان را دارد و سرانه ساخت زیربنای فضای مطالعه در استان ۲.۵ مترمربع برای هر ۱۰۰ نفر است که این میزان در تویسرکان ۳.۷۶ مترمربع است.
کریمی با بیان اینکه نخستین کتابخانه عمومی استان در سال ۴۳ در شهرستان تویسرکان تأسیس شده است، اظهار کرد: نخستین کتابخانه تخصصی کودک در غرب کشور نیز در تویسرکان ایجاد شده و هنوز هم این کتابخانه تخصصی اولین است.
وی احیای خرده فرهنگ ها و حفظ گویش محلی را یک اصل به عنوان زیربنای فرهنگ بومی دانست و گفت: خوشبختانه این مهم با گفتن قصه هایی از فرهنگ بومی و گویش تویسرکانی در کتابخانه تخصصی کودکان آغاز شده است و امیدواریم انجام این گونه کارهای فرهنگی رونق بیشتری بگیرد.
مدیر انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان تویسرکان از وجود ۹۴ هزار و ۵۰۰ جلد کتاب در شهرستان خبر داد و یادآور شد: ۶۴۰۰ نفر در کتابخانه های عمومی شهرستان عضو هستند.
کریمی با تأکید بر اهمیت مطالعه و کتابخوانی در جامعه بیان کرد: باید برای ادارات سطح شهر برای بازدید از کتابخانه ها و استفاده فرهنگی از این اماکن برنامه ریزی کرد.
فرماندار شهرستان تویسرکان در پایان بازدید ۲۰۰ جلد کتاب از کتابخانه شخصی خود به کتابخانه های تویسرکان اهدا کرد.
انتهای پیام