خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 03 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها دوفوریتی شد

مهر | سیاسی | یکشنبه، 19 آبان 1398 - 11:31
نمایندگان مجلس با بررسی دوفوریتی لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها موافقت کردند.
شهرداري،درآمد،دهياري،پايدار،لايحه،مسئله،مجلس،هزينه،قرار،موضو ...

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی دو فوریتی شدن لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها در دستور کار قرار گرفت.
پروانه مافی به عنوان طراح این موضوع، گفت: در سال های اخیر چالش های فراوانی گریبان مدیریت شهری و شهرداری های کشور را گرفته است که در این شرایط پیش بینی درآمد پایدار برای اداره شهرها حائز اهمیت است
وی افزود: ۳۶ سال قبل وزارت کشور بر اساس قانون مکلف شد که لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاری ها را تقدیم مجلس کند اما با توجه به اینکه در این مسئله تعلل کردند، مجلس دهم طرح این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: پس از آنکه طرح درآمد پایدار شهرداری ها و دهیاری ها در کمیسیون مشترک مجلس بررسی شد، دولت لایحه آن را به مجلس تقدیم کرد که مهمترین مسئله مندرج در این لایحه، اصلاح و تقویت درآمد شهرداری ها و دهیاری هاست و ضرورت دارد که هر چه سریعتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.
علی گلمرادی در مخالفت با مسئله مذکور گفت: موضوع درآمد پایدار و مدیریت هزینه شهرداری ها و دهیاری ها به عنوان اساس کار لازم است اما اولویت ندارد و پیش از توجه به این مسئله، باید اصلاح ساختارها در دستور کار قرار گیرد و دولت باید بحث اصلاح ساختارها و فرآیندهای مدیریت شهری را با جدیت دنبال کند.
همچنین احمد سالک کاشانی در مخالفت با دوفوریتی شدن لایحه مذکور گفت: همه ما به وضعیت شهرداری ها واقف هستیم و می بینیم که پس از وقوع زلزله بسیاری از شهرها و روستاها دچار مشکلات عدیده ای می شوند و باید تدابیری برای حل این مشکلات اتخاذ شود.
وی بیان کرد: علت مخالفت بنده با این لایحه آن است که باید مشخص شود که ما از چه منابعی می خواهیم برای دهیاری ها و شهرداری ها درآمد پایدار تعیین کنیم و این مسئله مبهم است.
احد آزادیخواه به عنوان موافق مسئله مذکور، گفت: ۷۵ درصد کشور جمعیت شهری هستند و باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: ۵۰ درصد اعتبارات شهرداری ها به صورت مستقیم برای ساخت و سازها هزینه می شود و در صورتی که این لایحه نهایی شود، بسیاری از مشکلات دهیاری ها و شهرداری ها حل می شود.
علیرضا سلیمی نیز در موافقت با موضوع مطروحه، گفت: اگر شهرداری ها درآمد پایدار نداشته باشند، نمی توانند امور خود را به خوبی پیگیری کرده و به حیات خود ادامه دهند.
وی بیان کرد: دولت صرفا ۶ درصد به شهرداری ها کمک مالی می کند و زمانی که شهرداری ها درآمد ندارند، مجبور می شوند به سراغ امور خلاف ضابطه چون تراکم فروشی بروند.
در ادامه جلسه، وکلای ملت با ۱۴۳ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه علنی با دوفوریتی شدن لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها موافقت کردند.