"نخودبریزی" خمینیشهر ثبت ملی شد
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان خمینیشهر گفت: طی ابلاغیهای از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخودبریزی خمینیشهر ثبت ملی شد.

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان خمینیشهر گفت: طی ابلاغیهای از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نخودبریزی خمینیشهر ثبت ملی شد.
علیرضا حبیبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در این ابلاغیه با امضای علیاصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و عباس رضایی استاندار اصفهان آمده است که «پرونده مهارت تهیه نخودچی بریزی شهرستان خمینیشهر با اقبال و تقدیر اعضای شورای ثبت میراث معنوی در فهرست آثار ملی به شماره 1724 ثبت شده است.
بدیهی است لزوم شناسایی و حفظ میراث ناملموس باید به اندازه میراث ملموس مورد توجه قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه برای شناسایی آثار ناملموس نیازمند مشارکت مردمی هستیم، گفت: برای شناسایی آثار ناملموس به مشارکت عمومی و همراهی فرهیختگان در معرفی آداب و رسوم شهرستان خمینیشهر نیازمندیم.
از همه علاقهمندان دعوت میکنیم تا میراث معنوی محله، و زادگاه خود را که از آن اطلاع کامل دارند به این اداره اعلام کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان خمینیشهر در مورد حمایت از پیشنهادهای ارسال شده برای ثبت در فهرست میراث معنوی قول همکاری داد و افزود: ثبت میراث معنوی و طبیعی از مهمترین اولویتهای سازمان میراث فرهنگی در سال ۹۸ است.
حبیبی از تلاش برای ثبت ملی قصههای بومی و نان سنتی شهرستان خمینیشهر خبر داد و تصریح کرد: این دو اثر ارزشمند به زودی ثبت ملی خواهد شد.
نخودچی بریزی خمینیشهر مهارتی منحصر به فرد است که از قدیمالایام توسط نخودبریزها در بازار ورنوسفادران و برخی دیگر از مناطق شهرستان تولید میشود.
بنابر اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت، سالانه ۹۶۰ تن نخود و نخودچی در خمینیشهر تولید و به شهرهای مختلف کشور صادر میشود.
انتهای پیام