خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احتمال تعیین نخست‌وزیر تونس از خارج از جنبش النهضه

ایسنا | بین‌الملل | شنبه، 18 آبان 1398 - 09:42
به رغم کسب بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمانی توسط جنبش النهضه تونس اما منابع آگاه از احتمال تعیین نخست‌وزیر از خارج النهضه خبر دادند.
النهضه،جنبش،تونس،كرسي،تشكيل،رويترز،پارلماني،پارلمان،احزاب،اح ...

به رغم کسب بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمانی توسط جنبش النهضه تونس اما منابع آگاه از احتمال تعیین نخست‌وزیر از خارج النهضه خبر دادند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع در جنبش النهضه تونس فاش کرد که این جنبش درصدد دستیابی به یک توافق با احزاب اصلی دیگر برای تشکیل دولت ائتلافی است.
در انتخابات اخیر که روز ششم اکتبر گذشته برگزار شد، جنبش النهضه با کسب ۵۲ کرسی بیشترین تعداد کرسی‌های پارلمانی را از آن خود کرد.
جنبش النهضه اخیرا اعلام کرد که می‌خواهد نخست‌وزیر از اعضای این جنبش انتخاب شود و هرگز اجازه نمی‌دهد از خارج این جنبش باشد؛ چراکه مردم به النهضه مسؤولیت انجام برنامه انتخاباتی‌اش را داده‌اند.
اما این پیشنهاد با مخالفت احزاب اصلی تونس از جمله "جریان دموکراتیک" (۲۲ کرسی)، "جنبش خلق" (۱۶ کرسی) و "تحیا تونس" (۱۴ کرسی) مواجه شد.
ائتلاف "الکرامه" که ۲۱ کرسی را به خود اختصاص داده، تنها حزبی است که با پیشنهاد النهضه موافقت کرده است.
در همین راستا، یکی از رهبران النهضه به رویترز گفت: این احتمال که نامزد تصدی پست نخست‌وزیری از خارج النهضه انتخاب شود وجود دارد.
همچنین احتمال پذیرش ریاست پارلمان از سوی جنبش النهضه و موافقت با شخصیت مستقلی که بتواند اعتماد تمامی احزاب عضو ائتلاف جلب کند، وجود دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: این مسأله شنبه و یکشنبه در نشست شورای جنبش النهضه بررسی می‌شود.
یک منبع دیگرنیز در گفت وگو با رویترز اظهار کرد: لیست مختصری از نامزدهای احتمالی وجود ندارد و پیشنهاد تقسیم قدرت پارلمانی و اجرایی به شورای مشورتی ارائه می‌شود.
وی تأکید کرد اگر النهضه با شریکانش به توافق برسد، مصطفی بن جعفر، رئیس سابق پارلمان و الیاس فخفاخ به همراه فاضل عبد الکافی، وزرای دارایی پیشین نامزدهای احتمالی هستند.
در صورتی که النهضه در تشکیل دولت ظرف دو ماه شکست بخورد، رئیس جمهوری تونس می‌تواند فرد دیگری را مکلف به تشکیل دولت طی دو ماه کند.
وی همچنین می‌تواند در صورت عدم موفقیت النهضه در تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان، خواهان برگزاری انتخابات جدید شود.
انتهای پیام