جشنواره ملی ایل سنگسری در ایستگاه آخر
جشنواره ملی ایل سنگسری با رونمایی از پرونده ثبت ملی فنون بافت و برپایی گوت، کوچ ایل سنگسری و ۱۲ نان مهدیشهر به کار خود پایان داد.

جشنواره ملی ایل سنگسری با رونمایی از پرونده ثبت ملی فنون بافت و برپایی گوت، کوچ ایل سنگسری و ۱۲ نان مهدیشهر به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، جشنواره ملی ایل سنگسری عصر امروز با حضور شماری از مردم و مسؤولان در شهرستان مهدیشهر به کار خود پایان داد.
در این مراسم، فنون بافت و برپایی گوت (سیاهچادر ایل سنگسری) به شماره ۲۰۱۱ و کوچ ایل سنگسری به شماره ۲۰۱۲ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس ثبت شد.
همچنین از پرونده این آثار و ۱۲ نان مهدیشهر که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است، در مراسم اختتامیه جشنواره ملی ایل سنگسری رونمایی شد.
سمنان؛ در انتظار انواع جشنوارهها
معاون سیاسی، امنیتی استاندار سمنان عصر امروز در اختتامیه جشنواره ملی ایل سنگسری در مهدیشهر اظهار کرد: از حضور انگیزهبخش مردم در این جشنواره ملی سپاسگزاریم؛ جشنوارهها ابزاری برای رونق گردشگری هستند و منجر به رونق اقتصاد کشور میشوند.
حبیبالله خجستهپور تصریح کرد: عشایر بیشتر از سایر گروهها توانستهاند فرهنگها و ارزشهای فرهنگی را انتقال دهند.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار سمنان ادامه داد: تبلور اقتصاد مقاومتی در زندگی عشایری دیده میشود و اقتصادی مبتنی بر درونزایی است.
تبلور اقتصاد مقاومتی در زندگی عشایری دیده میشود
خجستهپور اضافه کرد: این جشنواره با هدف توسعه گردشگری در استان سمنان برگزار شد و با وحدت و همدلی بین مردم و مسؤولان، جشنوارههای بیشتری در استان برگزار میشود.
وی با بیان اینکه استان سمنان ظرفیت برگزاری جشنوارههای ملی را دارد، گفت: نقطه عطف برگزاری این جشنواره، وحدت و همدلی بین مردم، بخش دولتی و خصوصی بود.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار سمنان گفت: اوج وحدت و همدلی در این جشنواره سهروزه دیده شد و امیدواریم الگویی برای رفع مشکلات کشور باشد.
رشد ۳۷.۵ درصدی گردشگری در سمنان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز در این مراسم گفت: جشنواره ملی ایل سنگسری در نوع خود بیبدیل بود؛ هفت رویداد ملی در کشور مشخص شد و یکی از این رویدادها به استان سمنان و جشنواره ملی ایل سنگسری اختصاص یافت.
مهدی جمال افزود: از حمایتهای استاندار سمنان و معاون سیاسی امنیتی استاندار از برگزاری این جشنواره قدردانی میکنم و تلاش داریم تا نگرشها را به هم نزدیک کنیم.
تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد از اهداف اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان است
وی تصریح کرد: تبدیل استان سمنان از معبر به مقصد از اهداف اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان است و در تلاش هستیم تا گردشگری را توسعه دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: این جشنواره حاصل مشارکت و همدلی بخش خصوصی و دولتی بود؛ میهماننوازی و مردمداری برند مردم مهدیشهر است.
جمال اضافه کرد: امسال رشد ۳۷.۵ درصدی گردشگری را در استان سمنان داشتیم و امیدواریم روند رشد گردشگری در استان همچنان تداوم داشته باشد.
لزوم برپایی نمایشگاه دائمی ایل سنگسر
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی هم در اختتامیه جشنواره ملی ایل سنگسری گفت: مهدیشهر مستعد توسعه بیشتر است؛ از نیروهای بومی که پایهگذار جشنواره بودند و از استانداری سمنان و اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان باید قدردانی کرد.
مشارکت بخش خصوصی با دولت زمینهساز توسعه است؛ قومیتها و ملیتها را بهعنوان فرصت باید در نظر گرفت
احمد همتی بیان کرد: نمونه خوبی از همبستگی در این جشنواره به منصه ظهور گذاشته شد؛ این جشنواره نمونه دیدگاه توسعهای و حرکت همگانی بود.
وی بیان کرد: مشارکت بخش خصوصی با دولت زمینهساز توسعه است؛ قومیتها و ملیتها را بهعنوان فرصت باید در نظر گرفت.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: نمایشگاه دائمی ایل سنگسر باید در مهدیشهر ایجاد شود.
لزوم معرفی ظرفیتهای ایل سنگسری
دبیر جشنواره ملی ایل سنگسری هم گفت: همدلی بین تیم اجرایی جشنواره و مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان زمینه برگزاری این جشنواره را فراهم کرد؛ فشار کاری بالایی را برای برگزاری این جشنواره در سه ماه گذشته داشتیم.
منصور بیرقی اضافه کرد: معرفی ظرفیتهای ایل سنگسری و ایجاد نشاط و توجه به جوانان، برندسازی پوشاک، ایجاد وحدت و همدلی، رونق اقتصادی و توسعه گردشگری منطقه ازجمله اهداف برگزاری این جشنواره بود.
وی از حمایتهای استاندار سمنان، نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه و کارکنان اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان و حامیان مالی و استانهای شرکتکننده در این جشنواره قدردانی کرد.
انتهای پیام/۲۲۴۹/م/