«مهر رهایش»، ۳ بانوی دربند را به کانون خانواده بازگرداند
شیراز- طی طرحی با عنوان «مهر رهایش» ۳ نفر از بانوان زندانی جرایم غیرعمد به کانون خانواده بازگشتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با حضور در ندامتگاه عادلآباد شیراز، عنوان کرد: مهر رهایش که با مشارکت داوطلبانه کارمندان شهرداری شیراز به ثمر رسیده است، از آذرماه سال ۱۳۹۷ آغاز شد و مرحله اول آن در آبانماه سال ۱۳۹۸ به پایان رسید.
ابراهیم گشتاسبیراد بیان کرد: این طرح پنجرهای به روی زنان و مادران دربند گشوده است، زنانی که فاصله میان شهروند عادی بودن تا سابقهدار شدنشان را در آنی طی کردهاند و بیآنکه بخواهند از سر اتفاق یا اغفال، مرتکب جرمی ناخواسته و نادانسته شدهاند.
وی یادآوری کرد: سازمان فرهنگی شهرداری شیراز باتوجهبه رویکرد انسانمحوری و اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز و شهردار محترم، بر آن شد بهمنظور یاریرسانی به شهروندان در بند جرایم غیرعمد، طرح حمایتی "مهر رهایش" را عملیاتی کند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان اینکه در غیبت مادر در خانه بیش از هرچیز جسم و جان فرزندان زخم برمیدارد، افزود: کودکانی که محروم از محبت سرشار و رابطه نزدیک با مادر باشند، اغلب در معرض آشفتگیهای رفتاریاند و به تبع آن جامعه گرفتار ناآرامی و اندوه خواهد شد.
وی ادامه داد: با نیمنگاهی به این مهم، سازمان فرهنگی شهرداری شیراز جامعه هدف را در نخستین دوره این طرح زنان زندانی جرایم غیرعمد در نظر گرفت.
آزادسازی زنان دربند براساس وظیفه اجتماعی شهرداری صورت گرفته است
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز نیز عنوان کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز براساس وظیفه اجتماعی خود به موضوع آزادسازی زنان دربند جرایم غیرعمد وارد شده است.
لیلا دودمان با بیان اینکه این سه بانو، به دلیل عدم توانایی در پرداخت بدهی در زندان بودند، بیان داشت: هزینه آزادی این زنان به همت کارکنان شهرداری و نیز خیران تامین شد و در قالب یک چک در اختیار مدیرکل زندانهای فارس قرار گرفت.
وی با بیان اینکه بانوان زندانی جرایم غیرعمد، معمولاً به واسطه مسائل خانوادگی گرفتار میشوند، افزود: بدینمعنا زنان برای کمک به همسر یا فرزندشان اقدام به دادن چک میکنند و در شرایط اقتصادی که بازار تحت تاثیر مسائل مختلف دچار نوسانات شدید میشود، توانایی پرداخت ضمانت خود را ندارند.
فرهنگسراها به کمک خانواده زندانیان می آیند
عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تاکید بر اینکه سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در نظر دارد، این موضوع را بهصورتی مستمر ادامه دهد، ابراز کرد: جز فراهم کردن امکان آزادی مادران دربند، سازمان فرهنگی شهرداری شیراز در نظر دارد از طریق بهرهگیری از حضور مشاوران در فرهنگسراها و برخورداری خانوادههای زندانیان از امکانات فرهنگسراها بهصورتی رایگان کمکهای غیرمستقیمی نیز در این زمینه ارائه کند.
معاون اجتماعی و مشارکتهای مردمی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز نیز عنوان کرد: به یاری خداوند و همت بلند کارکنان خیراندیش و نیکوکار شهرداری شیراز، توفیقی بزرگ دست داد تا بار دیگر به طریقی گرد غم و اندوه از چهره مادرانی دلسوز و خانواده ایشان بزداییم.
سارا همت با قدردانی از مشارکتکنندگان در طرح مهر رهایش بیان کرد: همکاران مهرورز و نیکوکار در شهرداری شیراز با اهدای بخشی از حقوق خود و بازگرداندن سه بانوی زندانی به آغوش گرم خانوادهشان، پاداشی بسیار ارزشمند و اجر دنیوی و اُخروی این اقدام خداپسندانه را در زندگی خود وارد کردند.
مدیرکل زندانهای فارس نیز گفت: بسیاری از شهروندان در مجموعه زندان نگهداری میشوند و رسالت سازمانهای فرهنگی و اجتماعی این است که به شهروندان خدمات رسانی کنند و بایسته است این مهم از خانوادههای زندانیان آغاز شود.
اسحاق ابراهیمی افزود: تعدادی از زندانیان ناخودآگاه و به دلیل مشکلات اقتصادی و نوسانات بازار مرتکب جرم غیرعمد و گرفتار زندان شدهاند.
وی با اشاره به صورتگرفتن اقدامات اصلاحی و تربیتی، آموزشی، روانشناسی و کارگاه های مهارتهای اساسی زندگی در زندانهای استان، اظهار داشت: باوجود فعالیت های صورت گرفته، در حوزههای مختلف مشکلاتی وجود دارد که با حمایت و تعامل دستگاههای اجرایی میتوان آنها را رفع کرد.
مدیرکل زندانهای فارس افزود: انتظار ما این است که از ظرفیتها و توانمندیهای شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز درراستای حل مشکلات زندانیان استفاده شود و تفاهمنامه همکاری بین اداره کل زندانها و شهرداری منعقد شود تا بتوانیم با همکاری یکدیگر خدمات بیشتری به زندانیان به عنوان شهروندان جامعه ارائه کنیم.