همین فردا آمادهایم در مشهد انتخابات برگزار کنیم/ماجرای یک جدایی بحثبرانگیز
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: اکنون در حوزه انتخابات مشهد آمادگی داریم که فردا انتخابات برگزار کنیم.

ایسنا/خراسان رضوی رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: اکنون در حوزه انتخابات مشهد آمادگی داریم که فردا انتخابات برگزار کنیم.
حسن جعفری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل دفتر معاونت سیاسی استاندار خراسان رضوی، اظهار کرد: طبق ماده ۷ قانون انتخابات، انتخابات به سه گونه برگزار میشود که باید به صورت مستقیم، عمومی و نحوه رایگیری مخفی باشد و این اتفاق صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه طبق ماده ۲۳ دو وظیفه عمده برعهده وزارت کشور است، عنوان کرد: وزارت کشور مامور اجرای قانون انتخابات و دیگری مسئول حسن جریان انتخابات است.
ما در ستاد انتخابات استان از همین الان تمهیداتی در ارتباط با بحث انتخابات برنامهریزی کردیم و در حال اجرای آن هستیم.
نکته اصلی بحث آموزش بوده که گام اول آموزش مجریان و دستاندرکاران انتخابات است، این اتفاق رقم خورده و در استان تمام فرمانداران، بخشداران و افراد دخیل در حوزه انتخابات در حال آموزش هستند و استان میزبان سایر فرمانداریها و بخشداریهای کشور است.
جعفری افزود: گام دوم آموزش آحاد مردم است.
یک آموزش عمومی در ارتباط با انتخابات داریم که تا زمان انتخابات این آموزش را در اختیار مردم قرار میدهیم.
تمهیدات دیگری را در حوزه اجرایی لحاظ کردیم که روند اجرای قانون انتخابات بر اساس بندهای ۱۸گانه ابلاغی در حوزه خبرگان و مجلس شورای اسلامی در دستور کار است.
تصمیماتی در حوزه پشتیبانی گرفته شده که پیشبینیهای لازم و نیازمندیهای انتخابات در حوزه امکانات و نیروی انسانی را طراحی کردیم و از الان افراد مشخص هستند.
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی ادامه داد: در گام سوم که از ۱۰ آذر آغاز میشود و دستور شروع انتخابات است، قبل آن افراد شناسایی شدند و با شروع انتخابات و ثبت نام از داوطلبان رقم خواهد خورد، برگزاری انتخابات به صورت رایانهای است که مانند دور قبل احراز هویت داوطلبان رایانهای خواهد بود و در ۷ تا ۸ شهرستان انتخابات به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد که قرار است ابلاغ شود، در رابطه با برگزاری انتخابات پیشبینیهایی درمورد نحوه و تعداد صندوقهای پیشنهادی، مباحث حفاظتی، امنیتی و پس از برگزاری نیز اقداماتی در حوزه اعلام نتایج، مسائل و موارد دیگر صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه انتخابات انتظارات ویژه و خاصی از رسانهها داریم، تصریح کرد: رسانهها باید گفتمان انتخابات را به عنوان یک گفتمان ملی در سطح جامعه و در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تسری دهند.
دوم اینکه باید اصول و موازین اخلاقی رقابتهای انتخابات را از الان احصا کنیم و در حوزه رسانهای به آن بپردازیم، سوم تاکید بر حقالناس بودن آرای مردم است که تکالیف همه اعضا و مجریان انتخابات را سختتر میکند و انتظار داریم در ابعاد مختلف به آن پرداخته شود.
جریانهای مختلف سیاسی باید در حوزه ترکیب هیاتهای اجرایی انتخابات حضور یابند
جعفری اضافه کرد: در حوزه ترکیب هیاتهای اجرایی که در ماه بعد رقم میخورد نیز انتظار داریم که سلایق و جریانهای مختلف سیاسی حضور یابند و تعهد میدهیم که این اتفاق رقم بخورد، فرمانداران مختلف نیز این امر را پیگیری میکنند.
مشارکت نکته بسیار مهمی است که از رسانهها انتظار داریم به این امر بپردازند.
مشارکت در انتخابات میتواند باعث توسعه مشروعیت نظام، افزایش اقتدار ما، حفظ منافع کلی و توسعه حقوق شهروندی شود که رسانهها باید به این امر بپردازند و تبلیغات موثری داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: همزمان با دستور شروع انتخابات و ثبت نام از داوطلبان در ۱۰ آذر هیاتهای اجرایی تشکیل میشوند و عملا وارد فاز اجرایی انتخابات خواهیم شد که بررسی صلاحیت داوطلبان نیز طبق قانون صورت خواهد گرفت.
خراسان ۱۸ کرسی نمایندگی و ۱۲ حوزه انتخابیه دارد که ۱۲ فرمانداری به عنوان مرکز حوزه انتخابیه و ۱۷ فرمانداری بدون احتساب فاروج و ۴۴ بخشداری به صورت مستقل به عنوان حوزههای فرعی در انتخابات کار اجرایی را برعهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: ۷ کمیته در ستاد انتخابات استان ایجاد شده که ۶۳ عضو در ذیل این کمیتهها ایجاد شدند و حضور دارند.
تعداد اعضا نسبت به دوره گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته که کیفیت آنها از لحاظ تعداد و حضور افراد متخصص بیشتر شده است.
حضور بانوان جوان در کمیتهها نیز ۳ برابر شده و ۹ خانم اضافه شدهاند.
در انتخابات دور قبل مجلس ۳۵۰۸ شعبه انتخاباتی و در انتخابات ریاستجمهوری ۴۵۷۳ شعبه داشتیم که پیشبینی کردیم ۱۰ درصد به این آمار افزوده خواهد شد.
جعفری گفت: تعداد عوامل نظارتی و اجرایی در سال ۹۴، ۶۳ هزار نفر بود که پیشبینی ما در این دوره بالغ بر ۷۵ هزار نفر است.
تعداد داوطلبان ثبت نام شده در دور قبل ۸۵۵ نفر بوده که شامل ۱۰۸ نفر خانم و ۷۴۷ نفر آقا بود و از مجموع ۸۵۵ نفر، ۸۱۴ نفر در هیاتهای اجرایی تایید شده و ۳۱ نفر احراز صلاحیت نشدند، مابقی نیز انصراف دادند.
در انتخابات سال 94، ۶۴ درصد مشارکت و در انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۶ نیز ۷۷.۵ درصد مشارکت مردم را شاهد بودیم که میانگین کشوری مشارکت در انتخابات مجلس ۶۰ درصد بوده است.
آخرین جلسه شورای مشورتی سیاسیون با استاندار 20 روز پیش بوده است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه شورای مشورتی سیاسیون در حال برگزاری بوده و استاندار جلسات متعدد و مستمری دارند، عنوان کرد: آخرین جلسه حدود ۲۰ روز قبل بوده و تنها یک جلسه لغو شده اما این جلسات با سایر جریانات برگزار میشود.
من با تک تک سیاسیون استان ارتباط دارم.
چند روز قبل صبحانه کاری با خانه احزاب داشتیم.
ما بسیاری از مسائل استان را پیگیری و مطالبات دو طرف را رصد کردیم و انتظارات احزاب از استانداری و انتظارات ما مورد تبادل نظر قرار گرفت.
آنها قولهای خوبی دادند که حضور پررنگتری را در حوزه کلیه مباحث استان مخصوصا انتخابات داشته باشند.
در حال حاضر شرایط برای انتخابات و علنی کردن برخی مباحث زود است.
وی افزود: احزاب قول دادند که در حوزه جریان و حزب خودشان پیگیری کنند.
نه تنها در استان بلکه در شهرستانها نیز فرمانداران ما تعامل نزدیکی با احزاب دارند.
در دو، سه روز گذشته من با ۴ نفر از سران جریانات سیاسی جلسات دو طرفه و تک نفره برگزار کردم.
دلنگرانیهایی در حوزه اقتصادی مطرح میکنند و در حوزه معیشتی و روند انتخابات نیز دلنگران هستند.
جعفری ادامه داد: در حوزه اقتصادی واقعیتی وجود دارد و میطلبد که با برنامهریزیهای صورت گرفته از این گذر عبور کنیم اما در حوزه استان اقدامات بسیار خوبی در فرایند اقتصادی و مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی صورت گرفته است.
ما دغدغهها را شنیدیم و در حال پیگیری هستیم تا با همدلی و همافزایی با احزاب انتخابات پرشوری داشته باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در خصوص تعیین سخنگوی برای ستاد انتخابات استان، گفت: طبق اعلام وزارت کشور رئیس ستاد انتخابات استان، سخنگو نیز هست، البته احتمال دارد که ما یکی از افراد را به عنوان سخنگو معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه آسیبشناسی روند برگزاری دورههای قبل انتخابات امروز انجام شد، تصریح کرد: انتظارات قانونی کمیتههای اجرایی مطرح شد و نتیجه این جلسه، وفاق، همدلی و تفاهم بین طرفین بود.
ما انتخاباتهای دو دوره قبل را آسیبشناسی و ایرادهای قانونی را احصا کردیم و به سمتی رفتیم که این مسائل را برطرف نماییم.
تعرفه پشتیبانی و حضور در انتخابات آسیبشناسی شده و تلاش میکنیم در این دوره آسیبهای محتمل برطرف شود.
جعفری با اشاره به ورود پولهای کثیف در انتخابات، عنوان کرد: وزیر کشور به این موضوع اشاره کردند.
امر خلاف قانون توسط دستگاههای متولی این موضوع و دستگاههای نظارتی پیگیری شده و برخوردهای لازم انجام میشود.
ما در ستاد انتخابات استان در این زمینه اجازه برخورد و حضور نداریم و این وظیفه دستگاههای نظارتی و امنیتی است.
بعید است انتخابات در شهر مشهد الکترونیکی باشد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در خصوص احزاب کاغذی، بیان کرد: این گلایهمندی ما به خانه احزاب بود که برخی احزاب بسیار فعالیت میکنند و برخی در مقاطع خاص فعالیت داشته و سهمخواهی مینمایند اما طبق قانون نمیتوانیم جلوی آنها را بگیریم زیرا از ما مجوز فعالیت میگیرند.
این موضوع به مطالبهگری اعضای این احزاب و به چالش کشیدن توسط رسانهها برمیگردد.
وی در خصوص الکترونیکی شدن انتخابات در مشهد، خاطرنشان کرد: بعید میدانم که مشهد جزو ۸ شهرستان مطرح شده برای انتخابات الکترونیک باشد اما منتظریم تا به ما اعلام کنند، پیشبینیهای لازم انجام شده و استان در ارتباط با برگزاری کامل انتخابات به صورت الکترونیک آمادگی دارد و زیرساختها فراهم است.
دغدغهای در ارتباط با توزیع صندوقها نخواهیم داشت
جعفری با اشاره به اینکه توزیع جغرافیایی صندوقها بر اساس جمعیت است، تصریح کرد: در این دوره بر اساس تراکم جمعیت، حوزهها مخصوصا حوزههای شهر مشهد را مشخص کردیم.
دغدغهای در ارتباط با توزیع صندوقها نخواهیم داشت و در این دوره مشکلی در حوزه توزیع جغرافیایی نداریم.
در خصوص تعرفهها نیز دغدغهای در دوره قبل مطرح شده بود که البته درصدی از آن شایعات بود، در این دوره با توافق با عوامل نظارتی سعی شد تعرفههایی در نزدیکترین مکان توزیع داشته باشیم تا در صورت اعلام نیاز منتقل کنیم.
در این دوره کاندیداها میتوانند ناظران خود را معرفی کنند و دغدغهای در این زمینه وجود ندارد.
رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی بیان کرد: یک دغدغه ما در حوزه فضای حقیقی و مجازی است که برخی به صورت غیر قانونی در فضای مجازی حضور دارند و در خصوص برخی مباحث شبههافکنی میکنند.
قرار شد دستگاههای متولی در حوزه نظارتی و امنیتی دعوت شوند و راهکارهایی در نظر بگیرند تا برخورد قانونی صورت بگیرد.
چرا معاون سیاسی، امنیتی فرماندار مشهد تغییر کرد؟
وی در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به این سوال ایسنا که هیچ کدام از مسوولان ارشد برگزاری انتخابات در مشهد بومی این استان نیستند، در فرمانداری نیز حیدر خوشنیت که به مدت 8 ماه سرپرست فرمانداری بود، در سکوت خبری از معاونت سیاسی و امنیتی فرمانداری کنار گذاشته میشود، بیان کرد: آقای هاشمی تجربه بسیار خوبی در حوزه انتخابات دارند، ۳۰ انتخابات را برگزار کرده و معاون سیاسی قم بودند، بنابراین با انتخابات بیگانه نیستند، اکنون در حوزه انتخابات مشهد آمادگی داریم که فردا در حوزه مشهد انتخابات برگزار کنیم.
آقای خوشنیت خودشان تمایلی به ماندن نداشتند، من از ایشان خواهش کردم که بمانند اما ابراز تمایل نکردند و نماندند.
من قائل به بحث بومی و غیر بومی نیستم و باید منافع ملی مدنظر باشد.
در همین رابطه حیدر خوشنیت، معاون سیاسی، امنیتی سابق فرمانداری مشهد، در گفتوگو با ایسنا در این خصوص، اظهار کرد: خروج من از فرمانداری مشهد به دلیل عدم تمدید ماموریت بنده توسط وزارت کشور بود، البته من خودم هم موافق بودم از فرمانداری بروم اما علت اصلی خروج من از فرمانداری به علت عدم تمدید ماموریت بنده توسط وزارت کشور بود.
انتهای پیام