خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بزرگ‌ترین مراسم مولودی‌خوانی کشور در سنندج برگزار می‌شود

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 14 آبان 1398 - 12:01
رئیس حوزه هنری استان کردستان گفت: بزرگترین مراسم مولودی‌خوانی کشور 19 آبان ماه امسال در مسجد جامع سنندج برگزار می‌شود.
سنندج،قريشي،شمس،مراسم،هجري،مرحوم،وحدت،مصادف،مرادي،كردستان،سي ...

امین مرادی در گفت‌‌‌‌‌‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج از برگزاری بزرگترین مراسم مولودی‌‌‌‌‌‌‌‌خوانی کشور در این شهر خبر داد و اظهار داشت: شانزدهمین یادواره عارف نامی کرد کردسید بهاالدین شمس قریشی یکشنبه 19 آبان ماه جاری مصادف با 12 ربیع‌‌‌‌‌‌الاول 1441 از ساعت 19 در صحن جدید مسجد جامع سنندج برگزار می‌‌‌‌شود.
رئیس حوزه هنری استان کردستان افزود: یادواره خالق مولودنامه مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی محوری‌ترین برنامه هفته وحدت در استان کردستان بوده که از سال 84 تاکنون هرساله در ایام هفته وحدت برگزار و امروزه به‌عنوان بزرگترین مراسم مولودی‌خوانی کشور شناخته شده می‌شود.
وی کردستان را مهد عرفان و مردم این دیار را از عاشقان و اردتمندان پیامبر اعظم اسلام (ص) و اهل بیت (ع) خواند و گفت: در نخستین دوره سال 84 یادوراه شمس قریشی 200 نفر در مراسم حضور داشتند اما در دوره پانزدهم بالغ بر 15 هزار نفر از این مراسم مردمی استقبال کردند.
مرادی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری; وجود مقدس نبی و رسول اعظم(ص) مهمترین نقطه ایجاد وحدت است, خاطرنشان کرد: این برنامه در راستای تقویت وحدت و همگرایی است چراکه استکبارجهانی با تفرقه‌افکنی بین کشورهای اسلامی و خلق گروههای تروریستی به‌دنبال ایجاد اختلاف بین مسلمانان شیعه و سنی هستند.
مرادی عنوان کرد: در این برنامه مولودنامه مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی با حضور گروه‌های برتر مولودی‌خوان قرائت و در پایان با دعای ختم و پایانی مراسم به اتمام میرسد.
به گزارش تسنیم; مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد است که در 1293 هجری قمری مصادف با 1250 هجری شمسی در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد شد .
وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرده و سپس در سنندج به‌عنوان امام جماعت مسجد «هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است.
وی به فارسی و کُردی تألیفات متعددی را داشته و معراجنامه، مولودنامه, شمسالعقائد و دیوان شعر سرودهاند.
شمس‌قریشی در سال 1365 هجری قمری مصادف با 1322 هجری شمسی درسن 72 سالگی در سنندج به لقاء ا...
پیوسته و در آرامستان آن زمان سنندج «تایله» به خاک سپرده میشوند; آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خیابان طالقانی (فیض آباد) واقع شده است.
انتهای پیام/ش