«سد ورگر» پروژهای مُسن که به داد کشاورزان آبدانانی نرسید
انتظار آبدانانیها که از سال 1392 تاکنون چشم انتظار بهرهبرداری از سد و بهرهمند شدن از مزایای آن هستند این است که مسئولان بهجای شعار عمل را سرلوحه خود قرار دهند و چارهایی برای این پروژه تاثیرگذار در اقتصاد و معیشت مردم این دیار بیندیشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، کشاورزی به عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی در ساختار جوامع شهری و روستایی از جمله موضوعاتی است که همواره مورد بحث و اظهار نظر کارشناسان بوده است.
به اعتقاد کارشناسان، بخش کشاورزی ضمن تامین امنیت غذایی، در به حرکت در آوردن چرخ اقتصادی نقش اساسی دارد.
برقراری تعادل اجتماعی، اقتصادی و ایجاد اشتغال، ممانعت از مهاجرت روستائیان به شهرها و تقدم آن بر توسعه شهری از دیگر کارکردهای توجه به بخش کشاورزی در مناطق کم برخوردار است.
کشاورزی پیش نیاز ضروری برای توسعه پایدار است و دولتها برای آن که کشاورزی سنتی که طاقتفرسا و کم بازده است را به سامان برسانند تا به اهداف رشد و توسعه برسند ملزم به تامین زیرساختهای مورد نیاز این بخش مهم و تاثیرگذار و پیش شرط توسعه هستند.
پیش شرطهای توجه به کشاورزی آبدانان
سد مخزنی ورگر شهرستان آبدانان یکی از پیش شرطهای توجه به کشاورزی در شهرستانی است که محروم از هرگونه فعالیت صنعتی و متکی به اقتصاد کشاورزی است که بیکاری و مهاجرت در آن بیداد میکند به نحوی که جمعیت 70 هزار نفری آن هم اکنون به کمتر از 50 هزار نفر رسیده است و کاهش جمعیتی این شهرستان و روند رو به رشد مهاجرت آن زنگ خطری برای مسئولان استان ایلام است.
سد ورگر آبدانان که کلنگزنی آن در سال 1392 انجام شده است در برنامه طراحان آن زیر کشت آبی بودن 2000 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان آبدانان را داشت که تحقق این پروژه میتوانست انقلابی در کشاورزی منطقه در پی داشته باشد.
ایجاد اشتغال 500 نفری
به گفته پیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان افزایش 30 درصدی محصولات کشاورزی و برخورداری 330 خانوار و اشتغال 500 نفری از نتیجه تحقق این پروژه مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد شهرستان آبدانان است.
سد ورگر آبدانان که به گفته احمدی نماینده وقت مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی افزایش تولید و زمینهسازی اشتغال پایدار از مهمترین اهداف آن است و عبدالرضا بازدار رئیس وقت سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام از آن بهعنوان زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه کشاورزی همچنان در هالهای از ابهام در ساخت قرار دارد.
نیاز اعتباری 500 میلیاردی ریالی با فهرست بهای سال 1392
پیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان عمده مشکل در هاله ابهام بودن این طرح را در مسائل اعتباری عنوان و اظهار داشت: نیاز اعتباری 500 میلیاردی ریالی برای این پروژه با فهرست بهای سال 1392 عمده مشکل سد ورگر آبدانان برای بهرهبرداری آن است.
نوید تأمین اعتبار و آغاز عملیات
کمبود اعتبارات و غفلت از این پروژه مهم و موثر در اقتصاد، معیشت و تولیدات کشاورزی پرورژه کلنگ زده شده را تا سال 1397 با 15 درصد رشد بلاتکلیف کرد تا اینکه مهرشاد کاظم زاده نماینده فعلی مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در 23 دی ماه 97 و در دیدار با مردم حوزه انتخابیه نوید آغاز بهکار آن را داده و از تامین اعتبار 50 میلیارد تومانی برای آن خبر داد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در بیان سخن فوق نوید آن را داد که عملیات اجرایی پروژه سد ورگر بهزودی آغاز میشود.
آغاز عملیات ساخت و تعطیل مجدد
بعد از سخنان کاظمزاده نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی آغاز عملیات سد ورگر آبدانان در ابتدای شهریور 98 شروع و در پایان شهریور 98 مجدا تعطیل شد و کارگران زیادی را بیکار و بلاتکلیف و عملیات ساخت مجدد به هالهای از ابهام و شاید تا وقت دیگر به محاق رفت.
علت تعطیلی مجدد پروژه سد ورگر نبود اعتبارات
پیری مدیر جهاد کشاورزی آبدانان با اشاره به اینکه کارفرمای طرح سازمان جهاد کشاورزی است اظهار داشت: علت تعطیلی مجدد پروژه سد ورگر نبود اعتبارات و عدم تخصیص اعتبارات عنوانی به این پروژه است.
تسنیم انتظار شهروندان آبدانانی که از سال 1392 تاکنون چشم انتظار بهرهبرداری از این سد و بهرهمند شدن از مزایای آن هستند این است که مسئولان بهجای شعار عمل را سرلوحه خود قرار دهند و چارهایی برای این پروژه تاثیرگذار در اقتصاد و معیشت مردم این دیار بیندیشند.
انتهای پیام/ح