کشتارگاه دهدشت در آخرین ایستگاه ساماندهی/ بازگشت امنیت به زنجیره سلامت مردم
کشتارگاه دهدشت روی ریل ساماندهی قرار گرفته و با رفع یکسری ایرادات موجود، مشکلات بهداشتی آن برای همیشه برطرف خواهد شد.

کشتارگاه دهدشت روی ریل ساماندهی قرار گرفته و با رفع یکسری ایرادات موجود، مشکلات بهداشتی آن برای همیشه برطرف خواهد شد.
خبرگزاری فارس دهدشت؛ طیبهسادات سعادتینیک: ساماندهی کشتارگاه دهدشت از مباحث تکراری جلسات شورای سلامت شهرستان بوده که طی سالهای گذشته بارها مطرح شده و برای رفع مشکلات و نواقص مصوبههای غیر اجرایی بیشماری شکل گرفته است.
سال 1394 بود که در یکی از جلسات شورای سلامت مسؤولان به غیر بهداشتی بودن کشتار دام در این واحد سنتی اذعان داشتند.
وضعیت بهداشت کشتارگاه به قدری اسفناک بود که در آن جلسه اعلام کردند سلامت مردم را به مخاطره انداخته است و یک خلا جدی در زنجیره سلامت مردم شهرستان احساس میشد.
*مصوبههای کاغذی و بهداشتی که همچنان سلاخی میشد
آن سالها مشکلات بهداشتی در حد حرف به جلسات کشانده میشد و از روی رفع تکلیف هم که بود نکاتی مطرح و مصوبههایی روی کاغذ آورده میشد اما روند ادامهدار قربانی شدن سلامت مردم در کشتارگاه نشان میداد بهداشت و سلامت مردم قربانی بیمسؤولیتی متولیان امر است و خاطر شهروندان از رعایت سلامت در این واحد آسوده نیست.
فضای فیزیکی کشتارگاه از در ورودی تا نمای داخل و تجهیزات مهر صحه بر غیر بهداشتی بودن میزد؛ نه از اتاق پیشسرد خبری بود و نه استانداردی در معدومسازی پسماندهای دامهای ذبح شده.خونابههای ریخته شده در محل ذبح محیطی مساعد برای رشد میکروب فراهم آورده بود و لاشه دام در نبود یخچال نگهداری در شرایطی غیر بهداشتی و بدون کنترل سلامت روانه بازار میشد.
*ساختار کشتارگاه مورد تأیید نبود
ذبح بهداشت و تهدید سلامت مردم در کشتارگاه بر مسؤولان پوشیده نبود و عبدالی رئیس وقت دامپزشکی هشدار داده بود« ساختار این کشتارگاه به هیچ وجه مورد تأیید دامزشکی نیست.»
وی با اشاره به اعتبار220 میلیون تومانی کشتارگاه در سال 1393 گفته بود که با وجود تخصیص 70 درصدی معلوم نیست کجا هزینه شده است.
این در حالی است که علی پوزش فرماندار پیشین نیز آن زمان از اختصاص 120 میلیون تومان اعتبار از محل تملک داراییهای سرمایهای به کشتارگاه خبر داده بود.
جواد تخشا شهردار پیشین دهدشت نیز قدمت ساختمان کشتارگاه را از سال 1387 دانسته و با ضعیف خواندن عملکرد پیمانکار معتقد بود طراحی ساختمان نسبت به اقلیم گرمسیری انجام نشده و مشکلات ایجاد شده ناشی از همین غیر اصولی بودن ساختمان است.
پرسه زدن سگهای ولگرد اطراف کشتارگاه و امکان ورود به محوطه
تخشا که رفع بسیاری از مشکلات حوزه شهری را به هفته بعد موکول میکرد برای ساماندهی کشتارگاه بارها وعده میداد تا پایان هفته نسبت به رفع برخی از نواقص کشتارگاه اقدام خواهد شد.
*مشکلات کشتارگاه پای ثابت شورای سلامت
با این حال مشکلات و معضلات کشتارگاه به قوت خود باقی ماند و همچنان پای ثابت جلسات شد؛ سید علی اکبر حسینی دراین باره میگوید «مشکلات کشتارگاه دهدشت تاکنون در بیش از 40 شورای سلامت بررسی شده است.
به گفته رئیس دامپزشکی کهگیلویه طی سالهای گذشته 31 مورد مشکل بهداشتی در کشتارگاه شناسایی و به متولیان گزارش شده بود.
حسینی که به مناسبت هفته پدافند غیر عامل مسؤولان را به بازدید از کشتارگاه دعوت کرده بود به خبرنگار فارس گفت:با توجه به اینکه پدافند غیر عامل در حوزه دامپزشکی تهدیدات زیستی است اهمیت بسیار دارد که نواقص کشتارگاه را برطرف کنیم.
رئیس دامپزشکی کهگیلویه بیان داشت: از مهمترین اهداف ما رفع نقص موجود در کشتارگاه و تحویل گوشت سالم و بهداشتی به مردم است که این مهم با تلاش شهرداری و همکاری مسؤولان تحقق خواهد یافت.
شورای پنجم و مدیریت شهری طی دو سال اخیر دست به کار شدند و تا حدودی وضعیت کشتارگاه بهبود یافت و از سنتی به نیمه صنعتی ارتقا پیدا کرد.اقداماتی که به گفته شهردار از منابع داخلی شهرداری برای رفع برخی از مشکلات و نواقص این واحد نیمه صنعتی هزینه شده است.
اسفندیار برخه گفت: شهرداری دهدشت از نیمه دوم سال 96 تاکنون افزون بر 300 میلیون تومان در کشتارگاه هزینه کرده است؛ این در حالی است که کشتارگاه یک واحد مشترک برای تأمین گوشت مورد نیاز دو شهرستان کهگیلویه و چرام است.
برخه با اشاره به کارهای انجام گرفته در راستای ساماندهی کشتارگاه تصریح کرد: اتاق پیشسرد از مهمترین نیازها بود که با راهاندازی آن مشکل انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام از بین رفت.
اتاق پیشسرد
وی افزود: دیوارکشی و آسفالت محوطه، کانالکشی هدایت فاضلاب و خونابه به چاه سپتیک، نصب قلابهای آویز، تهیه و نصب تانکر با ظرفیت 15 هزار لیتر آب، ساماندهی اتاق دام، از دیگر کارهای صورت گرفته است.
شهردار دهدشت در عین حال اذعان داشت که ایراداتی از جمله ارتفاع دیوار برای جلوگیری از ورود سگهای ولگرد، ایجاد حوضچه و توسعه سپتیک وجود دارد که رفع خواهند شد.
*تکمیل ساماندهی کشتارگاه 500 میلیون تومان نیاز دارد
برخه اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی کامل کشتارگاه را 500 مییلون تومان برآورد کرد و گفت: میطلبد فرماندار و کمیته برنامهریزی نگاه ویژه اعتباری به این مهم داشته باشد.
روحالله عزیزی در حاشیه بازدید از کشتارگاه به فارس گفت: دو سال اخیر مشکلات زیست محیطی کشتارگاه طی بازدیدهایی که داشتیم احصا و به متولیان گزارش شد.
ریل کشتار و کانال هدایت خونابه
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کهگیلویه افزود: یکسری کارهایی برای ارتقای کیفیت بهداشت صورت گرفته انتظار داریم مابقی نواقصات هم برطرف شود.
عزیزی با بیان اینکه تجزیه و دفن ضایعات ناشی از کشتار در گذشته با تراکتور حمل و مشکلاتی برای محیط زیست در پی داشت، ادامه داد: پیشنهاد دادیم ضمن راهاندازی سیستم گازی کوره لاشهسوز حوضچهای حفر و احداث شود که این کار در حال انجام است و تا یک ماه آینده تکمیل و مشکلات زیست محیطی کشتارگاه برطرف خواهد شد.
محمدطاهر طیب زادگان که از کشتارگاه بازدید داشت در خصوص تغییر وضعیت بهداشتی این واحد تصریح کرد:مشکلات کشتارگاه چندین بار در شورای سلامت مطرح و با پیگیریهای انجام گرفته از سوی شهرداری بسیاری از مشکلات رفع شده است.
نصب قلاب آویز
رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه گفت: برخی از مشکلات باقی مانده از قبیل کوتاه بودن دیوار و امکان ورود سگهای ولگرد، گازی شدن سیستم لاشهسوز و نیز سیستم آب گرم برای نظافت بعد از کشتار در دستور کار شهرداری قرار گرفت که اگر اصلاح شوند مشکلات بهداشتی آن رفع میشود.
علیرضا اتابک در خصوص برنامه فرمانداری برای ارتقای کیفیت خدمات کشتارگاه از نگاه ویژه اعتباری به کشتارگاه خبر داد و اظهار داشت: برای تکمیل ساماندهی کشتارگاه اعتباری تخصیص خواهد یافت تا رای همیشه گوشت با کیفیت و مطلوب تحویل مردم شود.
فرماندار کهگیلویه افزود: کشتار بهداشتی و رفع دغدغه مردم را برای همیشه تضمین میکنیم.
کشتارگاهی که مستقیم با جان و سلامت مردم سر وکار دارد حالا که روی ریل ساماندهی قرار گرفته است نیازمند عزم جدی مسؤولان است تا یک بار برای همیشه ساختار کاملا بهداشتی به خود گیرد و از لیست مصوبههای شورای سلامت حذف شود.
انتهای پیام/82016/ر