صنایع خلاق، چاههای نفت آینده کشور هستند
مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه «صنایع خلاق میتواند جایگزین درآمدهای نفتی در بلند مدت باشد» گفت: اکثر کشورهای پیشرفته 10 درصد درآمد ناخالص کشورهایشان را از طریق صنایع خلاق تامین میکنند، درحالی که در کشور ما این آمار زیر 1درصد است.

ایسنا/خراسان رضویمدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اینکه «صنایع خلاق میتواند جایگزین درآمدهای نفتی در بلند مدت باشد» گفت: اکثر کشورهای پیشرفته 10 درصد درآمد ناخالص کشورهایشان را از طریق صنایع خلاق تامین میکنند، درحالی که در کشور ما این آمار زیر 1درصد است.
علیرضا جاوید عربشاهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری با هدف حمایت از استارتآپها و واحدهای فناوری که در حوزه تجاریسازی محصولات فرهنگی و صنایع خلاق مانند بازی، سرگرمی، آموزش، گردشگری و...
فعالیت میکنند، ایجاد شده است.
در حال حاضر حدود 280 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان وجود دارد.
عربشاهی بیان کرد: مرکز رشد یکی از 8 مرکز موجود در پارک علم و فناوری است که درحال حاضر 29 شرکت مستقر دارد.
حدود 200 نفر اشتغالزایی انجام دادیم.
در مجموع محصولات این شرکتها با رقمی حدودا بالای 5 میلیارد به فروش رسیده است.
مدیر مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری خراسان، گفت: شرکتهای مرکز رشد در کنار اینکه خدمات و محصولات فرهنگی ارائه میکنند درآمد هم کسب میکنند.
ما توانستیم محصولات فرهنگی را تجاریسازی و به ثروت تبدیل کنیم.
در این مرکز تشکلها و فعالان فرهنگی شناسایی میشوند و مورد حمایت قرار میگیرند تا توانمند شوند.
وی ادامه داد: خدماتی که شرکتها توسط مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارتی برخوردار میشوند شامل مشاوره، منتورینگ، تسهیلات، برگزاری نمایشگاه تخصصی برای شرکتها، استقرار، معافیت مالیاتی و...
است.
در کنار این خدمات ما تلاش میکنیم همواره از طریق شناسایی سرمایهگذاران و معرفی این افراد به شرکتها، برای شرکتهایمان سرمایهگذار هم جذب کنیم.
این مرکز اولین مرکز رشد در حوزه صنایع فرهنگی کشور است که در سال 93 و با مجوز وزارت علوم راه اندازی شده است.
مدیر مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری خراسان، اظهار کرد: تا به حال بیش از 50 شرکت تحت حمایت مرکز قرار داشتند که پس از توانمندسازی از زیر مجموعه این مرکز خارج شدند و در حال حاضر 29 شرکت مستقر داریم.
وی بیان کرد: حدودا بین 2تا 3 سال و تا سقف 100 میلیون تومان به صورت تسهیلات و با سود زیر10 درصد، از شرکتها حمایت میکنیم تا زمانی که احتمال شکست این شرکتها در مقابل شرکتهای بزرگ رقیب کاهش پیدا کند.
این تسهیلات 2 سال تنفس و سپس 2 سال زمان برای بازگشت پول دارند.
کشورهای پیشرفته 10 درصد درآمد ناخالصشان را از صنایع خلاق تامین میکنند
عربشاهی گفت: هدف ما از این حمایتها افزایش تجاریسازی صنایع خلاق است و سعی میکنیم تا در چشمانداز آینده صنایع خلاق را جایگزین درآمدهای نفتی کنیم.
کشورهای بزرگی در دنیا همچون کره جنوبی و انگلستان و اکثر کشورهای پیشرفته 10 درصد درآمد ناخالص کشورهایشان از طریق صنایع خلاق تامین میشود، درحالی که در کشور ما این آمار زیر 1درصد است.
مدیر مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارتی پارک علم و فناوری خراسان، افزود: ما باید به سمتی برویم که میزان درآمد کشور را از طریق تجاریسازی صنایع خلاق به متوسط جهانی نزدیک کنیم.
به نظر من اگر مسؤولان از زیر ساختها حمایت کنند، صنایع خلاق میتواند جایگزین درآمدهای نفتی در بلند مدت باشد.
ما در طول چند سال گذشته شرکتهایی داشتیم که با 10 نفر نیرو شروع به کار کردند و در حال حاضر 800 میلیون تومان فروش دارند.
کف فروش شرکتهای مرکز رشد در حال حاضر 500 میلیون تومان است.
انتهای پیام