آغاز نشست خبری بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر
نشست خبری بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر امروز با حضور اصحاب رسانه و مسئولان تئاتر فتح خرمشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، صبح امروز نشست رسانهای بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر با حضور حمیدرضا آذرنگ دبیر این دوره از جشنواره، حمید نیلی و وحید فخر موسوی در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این جشنواره ۶۰۰ اثر ارسال شد که ۱۹۰ اثر در بخش نمایشنامه نویسی است و قرار است ۵ اثر به همت مرکز هنرهای نمایشی چاپ شود.شرکت کنندگان از دهه ۵۰ تا ۷۰ هستند و بیش از ۳۶ کارگردان در این دوره حضور دارند که ۸ کارگردان زن و ۲۸ کارگردان مرد هستند.
حمید رضا آذرنگ در این نشست گفت: این آمارها در آسیب شناسی کمک بسیاری میکند.
جنگ بدترین رویداد در جهان است، ۱۶ نفر دهه ۵۰، ۱۳ نفر دهه ۶۰ و ۷ نفر دهه ۷۰ شرکت کردند و ما سیر نزولی را شاهد بودیم.
وی بیان کرد: ما جشنواره را برای بزرگترین مناسبت ملی برگزار میکنیم، آزادی و رهایی بزرگترین جشن برای ما است و آن سالها سراسر ایران غرق در جشن بود، زمانی که این رویداد تئاتری میشود چرا باید آدمها در آن تنها شوند.
من در تمام عمرم چنین تنهایی را تجربه نکرده بودم، ما آدمهای خودخواهی هستیم و جهان ما با وعدههای توخالی پر شده است.
دوست داشتم نشست بعد از جشنواره برگزار شود تا راحت صحبت کنیم، زیرا نشست قبل از جشنواره وعده دادن است و من الان اسامی به یاد میآورم که فقط وعده دادند و ما را تنها گذاشتند.در حال حاضر این اسمها را نمیگویم، زیرا در مجالی دیگر آن را خواهم گفت، زیرا که ما را تنها گذاشتند.
وی افزود: زمانی که اتفاق هنری میافتد ارگانهای مرتبط خود به کار میپیوندند، ولی هیچکس سراغ من نیامد الان مرکز هنرهای نمایشی که بیش از گذشته به ما لطف کرده و منطقا آزاد اروند هم همان چیزی که گفته را داده، ولی ما انتظار چیزی بیشتر را داشتیم؛ من به خاطر هنر این سرزمین بغض دارم.
آذرنگ گفت:آبادان و خرمشهر خیلی محروم هستند و لایق نگاه بلند مرتبهای هستند، دو پلاتو وعده داده بودند که ساخته شود، ولی اجرایی نشد و حالا نگرانی جوانهای آبادان و خرمشهر تغییر کاربری زمین پلاتوها است.
آذرنگ در خصوص برگزاری جشنواره در منطقه آزاد اروند گفت : پیش از بچه های جنوب تئاتر را در آن منطقه اجرا و پرورش می دادند و این رویداد کم کم گسترش یافت.
تئاتر فرهنگ ساز هنر است و اگر بخواهند این جشنواره هر سال در مکان ها و استان های مختلف برگزار شود کم لطفی به بچه های جنوب است.
تلاش بسیاری برای تغییر فصل جشنواره صورت گرفت زیرا خرداد ماه بسیار ماه گرمی است و مدیریت هوا در آن ایام کار بسیار سختی بود اما خوشبختانه دوستان پذیرفتند و تغییر در تاریخ جشنواره رخ داد.
وی ادامه داد : در دوره های گذشته ما در اولین برخوردی که با مسئولان داشتیم این بود که می گفتند گروه ها صبح بیاید و اجرا کنند و سپس بروند که چنین چیزی امکان پذیر نبود.
ما تلاش کردیم تا گروه ها تا آخرین روز جشنوازه حضور داشته باشند و در حال حاضر 16 استان در جشنواره شرکت کردند.
آذرنگ درخصوص اسکان هنرمندان گفت : خرمشهر هتلی که بتواند 270 هنرمند را در خود جای دهد، نداشت و نمی خواستیم گروه های نمایشی از هم جدا باشند و خوشبختانه این اتفاق افتاد و حالا هتل داوران نیز نزدیک به هتل هنرمندان است.
آذرنگ درباره داوری جشنواره گفت: معلوم نیست که دوستان در داوری بتوانند همکاری کنند یا خیر زیرا برخی از دوستان مشغول فعالیت هستند، در بخش نمایش های کوتاه هنوز به نتیجه نرسیدیم ولی تا فردا داوران نمایشنامه نویسی و نمایش های کوتاه و صحنه ای قطعی می شوند.
داوری بخش خیابانی نیز برعهده مردم تماشاگر است.
آذرنگ درخصوص بودجه جشنواره گفت: آقای قنواتی مدیر ارشاد منطقه آزاد اروند گفتند که ۲۵۰ میلیون را در نطر داشته که سعی میکنند این مبلغ را به ۳۰۰ میلیون تومان تغییر دهند و تلاش شد تا این رقم به ۴۰۰ میلیون تومان برسد، ولی برآورد هزینهها تا ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.
از طرفی مرکز هنرهای نمایش نیز کمکی را در نظر گرفتند و دوباره به ما اعلام شد که نمیتوانند ۴۰۰ میلیون تومان را بدهند و همان ۲۵۰ میلیون تومان را میدهند.
۲۵۰ میلیون تومان هم مرکز هنرهای نمایشی در اختیار ما گذاشت که بیشتر این مبلغ برای هزینه اسکان و اقامت صرف میشود.
گفتنی است در این دوره از جشنواره کارگاه های آموزشی پیام دهکردی و جلسات نقد توسط نصرالله قادری برگزار خواهد شد.
در حال تکمیل...