شاهین شهر و میمه مشکل موقوفه خواری ندارند
مدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهینشهر و میمه، وقف را یک سنت ماندگار برای صرف منافع مالی و معنوی در امور مورد نیت موقوفه و نمادی از اقتصاد مقاومتی دانست.

ایسنا/اصفهانمدیر اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهینشهر و میمه، وقف را یک سنت ماندگار برای صرف منافع مالی و معنوی در امور مورد نیت موقوفه و نمادی از اقتصاد مقاومتی دانست.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین مهدی قربانی امروز (پنجشنبه) در نشست خبری در سالن اجتماعات اوقاف شاهین شهر، با اشاره به دهه وقف، نبی مکرم اسلام (ص) را اولین واقف دانست و اظهار کرد: وقف نمادی از اقتصاد مقاومتی بوده و دخل و تصرف، فروش و تغییر کاربری در وقف امکانپذیر نیست.
بزرگترین حُسن وقف، ماندگاری و پایداری اثرات آن در گذر زمان است.
وی به ۲۲۸ رقبه وقف در شهرستان شاهین شهر و میمه اشاره کرد و گفت: شاهین شهرو میمه شهرستانی نوظهور است و به نسبت سابقه و دیرینه کم خود، با دیگر شهرستانهای استان در موقوفات و وقف رقابت دارد.
حجت الاسلام قربانی، با اشاره به وجود ۹ بقعه متبرکه در شهرستان، افزود: شاخصترین آنها امامزاده "قاسم(ع) " در "مورچه خورت" است، که در ایام و آیینهای مذهبی جمعیت کثیری از مردم و گردشگران را در خود جای میدهد.
مدیر اداره اوقاف شهرستان، خاطر نشان کرد: با ورود خیران به طرح ابقاع اماکن متبرکه، ۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال در راستای ایجاد زیر ساختهای لازم برای تبدیل بقاع متبرکه به مراکز فرهنگی، مذهبی و گردشگری هزینه شده است.
وی تصریح کرد: در راستای احداث هزار و ۲۰۰ مترمربع رواق در امامزاده "شاهنعمتاله(ع) " در شهر "گز برخوار" مبلغ چهار میلیارد ریال، تکمیل رواق امامزاده "سیدهصالحهخاتون(س) " در شهر "ازان" حدود چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و مبلغ ۵۰ میلیون ریال برای نصب تمثال رهبر کبیر انقلاب امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب و ساخت ضریح، مرمت و گچکاری داخل حرم امامزاده "یوسف(ع) " در روستای "سُه" یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.
حجت الاسلام قربانی، به نظارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بر ساختمان برخی از امامزادهها اشاره کرد و ادامه داد: اماکن برخی از امامزادهها مانند، امامزاده "شاه نعمت اله(ع) " در "گز برخوار" و "امامزاده یوسف(ع) " در روستای "سُه" به نسبت سابقه تاریخی خود زیر نظر سازمان میراث فرهنگ صنایع دستی و گردشگری بوده و برای اجرای طرحهای مرمت و بازسازی اماکن تایید این سازمان ضروری است.
وی، با تاکید بر احداث زائرسرا و استفاده از پتانسیل گردشگری این اماکن افزود: در کنار بقاع متبرکه امامزاده "قاسم(ع) " در "مورچه خورت"، امامزاده "سیدهصالحهخاتون(س) " در شهر "ازان" و امامزاده "یوسف(ع) " در روستای "سُه" زائر سراهایی در راستای ایجاد موقعیت گردشگریِ فرهنگی و مذهبی با توجه به شرایط جغرافیایی و آب و هوای خاص منطقه احداث شده است.
حجت الاسلام قربانی، بیشترین موقوفات شهرستان را مساجد معرفی کرد و گفت: چالش شهرستان نبود موقوفاتی برای درمان اشخاص بیبضاعت و ادامه تحصیل کودکان جامانده به دلیل مشکلات اقتصادی است.
وی به تمدید ۶۰ سند اجاره موقوفات در مزایده اشاره کرد و گفت: هزینه اداره موقوفات از محل درآمدهای هر موقوفه پرداخت میشود و بر طبق قانون هر موقوفه تجاری پس از سه سال باید برای بهرهبرداری مجدد از طریق مزایده واگذار شود.
حجت الاسلام قربانی، به اخذ ۶ سند مالکیت موقوفات در سال جاری اشاره کرد و گفت: در شهرستان شاهینشهر و میمه به واسطه جدید تاسیس بودن آن مشکل موقوفه خواری وجود ندارد، اما حدود ۲۰ پرونده قضایی ناشی از مسائل و مشکلات موقوفات در دادگستری و شورایحلاختلاف، فعال است.
انتهای پیام