خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۱۰ تذکر جرائم انتخاباتی به مدیران کهگیلویه و بویراحمد طی امسال

ایسنا | استان‌ها | چهارشنبه، 08 آبان 1398 - 15:58
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی امسال اخیر ۱۰ مورد تذکر کتبی و شفاهی به مدیران سطوح مختلف استان در حوزه جرائم انتخاباتی داده ایم.
رسانه،جرم،انتخاباتي،كهگيلويه،بويراحمد،وقوع،جرائم،دادگستري،پي ...

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طی امسال اخیر ۱۰ مورد تذکر کتبی و شفاهی به مدیران سطوح مختلف استان در حوزه جرائم انتخاباتی داده ایم.
به گزارش ایسنا، "سید عیسی حسنی" روز چهارشنبه، هشتم آبان ماه در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه با مسئولان استانی افزود: طی دو هفته اخیر در حوزه جرائم انتخاباتی چند مدیر استان تذکر کتبی و شفاهی داده شد که یا خودشان حواس‌شان را جمع کنند و یا پرسنل آنها در جلسات و متینگ‌های انتخاباتی شرکت می کنند.
وی با بیان اینکه برخی مدیران مطرح می کنند که در زمان غیراداری می توانیم در جلسات انتخاباتی شرکت کنیم که این مساله حاکی از بی اطلاعی است، اظهارکرد: طبق قانون حضور مدیران دولتی در جلسات و متینگ‌های انتخاباتی چون شائبه جهت دهی امکانات، اقدامات و بودجه دولتی ایجاد می کند، مصداق مجرمانه دارد و قابل تعقیب قضایی است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ مورد تذکر به مدیران سطح مختلف از کارمندان تا مدیران استانی و شهرستانی داده ایم.
فعالیت‌های انتخاباتی رسانه ها رصد می شود
حسنی با اشاره به فعالیت‌های انتخاباتی رسانه ها، تصریح کرد: چهار نفر در دستگاه قضائی استان به صورت مستقیم فعالیت‌های انتخاباتی رسانه ها را رسیدگی می کنند و هر جا لازم باشد گزارشات به مراکز یا مراجع خاص هم ارسال می شوند ضمن اینکه در مواردی مراجع مورد نظر تذکراتی هم می دهند.
وی ادامه داد: یکی از مصوبات جلسه جرائم انتخاباتی این است که رسانه‌های بدون مجوز هر چه سریع‌تر در جهت اخذ مجوز اقدام کنند که تحت حمایت قانون مطبوعات قرار بگیرند در غیر این صورت رسیدگی به جرائم مطبوعات در صلاحیت دادسرا و دادگاه‌هاست.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حتی کسانی که یک کانال یا سوپر گروه در فضای مجازی داشته باشند رسانه دیجیتال محسوب می شوند و مطابق با قانون جرائم مطبوعاتی با آن‌ها برخورد می شود.
حسنی با اشاره به اینکه اولین و مهمترین وظیفه رسانه اعتماد سازی است، بیان کرد: به عنوان مثال اگر سیاست رسانه ای رویکرد فرهنگی است، اولین آسیب رسانه جزیره ای عمل کردن است ‌و باید جبهه ای عمل کند و نباید به مسائل شخصی خود در رسانه در زمینه فرهنگی بپردازد.
کهگیلویه و بویراحمد بیشترین خبرنگاران را داراست
وی تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به جمعیت در بین استان‌های کشور بیشترین خبرنگاران را دارد که این امر هم محاسن دارد و هم معایب و متاسفانه سیاه نمایی یکی از مشکلات حوزه رسانه در این استان است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برخی مشکلات زیست محیطی در برخی پروژه ها اظهارکرد: شرایط مملکت ما در حد و اندازه ای نیست که بتوانیم به طور دقیق و کامل توسعه را انجام دهیم بنابراین می بینیم در پروژه‌هایی مانند جاده یاسوج- سی سخت لازم است به مسائل توسعه ای هم توجه شود.
حسنی گفت: بی‌طرفی رسانه‌ها در خبرها باید لحاظ شود اما می بینیم متاسفانه تخریب افراد در رسانه‌های استان بسیار زیاد شده است.
وی افزود: برخورد نکردن با برخی رسانه‌ها که جرائم مطبوعاتی مرتکب می شوند دلیل عدم وقوع جرم نیست بلکه سعی شده است کمتر برای رسانه‌ها مشکل ایجاد شود و یا اینکه شاکی خصوصی شاکی نمی شود اما در هر صورت این موارد رصد کامل می شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: نقد باید منصفانه باشد گاهی در تهیه خبر یا انتقادات در حوزه‌های مختلف از مشاورین حقوقی یا صنفی مشاوره بگیرید که دچار تخلفات حقوقی نشوید.
از رسانه هایی که برمدار قانون حرکت کنند، حمایت می شود.
حسنی خاطرنشان کرد: ضمن در پیش بودن ابلاغ قانون جامع انتخابات اما برخی مصادیق مجرمانه که از هم اکنون در این زمینه به شدت مورد رصد قرار می گیرند، مواردی مانند؛ شروع پیش از موعد تبلیغات انتخاباتی است به گونه ای برخی از مدیران و نمایندگان کارهایی انجام می دهند که نظام را زیر سوال می‌برند.
مدیرانی با ماشین‌های دولتی نماینده را همراهی می کنند و رسانه هم آن را آب و تاب می دهند که این تخلف انتخاباتی رسانه هم محسوب می شود.
گرم کردن به موقع تنور انتخابات اشکال ندارد
وی تصریح کرد: گرم کردن تنور انتخابات به موقع اشکال ندارد اما نه اینکه همه موارد را به نفع یک نفر مصادره کرد یا کسانی که قبیله ای دعوت می کنند یا چند نفر جایی جمع می شوند و با شخصی دیدار می کنند و اعلام می کنند دیدار فلان شخص با طایفه فلان !
که همه این موارد مصداق جرم محسوب می شوند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه افترا و نشر اکاذیب از جمله مواردی است که در رسانه ها دیده می شود، ادامه داد: اگر رسانه ای موردی را به کسی منتصب کند اما نتواند آن را اثبات کند، جرم است و با وی برخورد قانونی می شود.
گاهی مشاهده می شود مطلبی انتقادی در رسانه ای منتشر می شود اما جوابیه وی را منتشر نمی کنند که مطابق قانون دو برابر فضای انتقاد باید به شخص مورد انتقاد امکان پاسخگویی داده شود در غیر این صورت جرم مطبوعاتی رخ داده است.
حسنی با بیان اینکه دامن زدن به اختلافات قومی و قبیله ای یکی دیگر از جرائم انتخاباتی در رسانه های استان است، تاکید کرد: گاهی گفته می شود فلان قوم با فلانی بیعت کرده است!
اینگونه خبرها جرم محسوب می شوند.
وی با اشاره به ایجاد نظرسنجی در برخی کانالها و رسانه ها عنوان کرد: نظر سنجی بدون مجوز تخلف است و نباید زودتر از موعد برخی نظرسنجی ها انجام پذیرد.
نظر سنجی باید طبق مجوزهای خاص و با شرایط کاملا علمی صورت گیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: انتشار شایعات علیه نمایندگان یا افراد جرم محسوب می شود اما فکر نکنید برخورد نکردن به معنی مشکل ساز نبودن چنین اخباری است.
انتهای پیام