سند آمایش سرزمینی استان تصویب شده است
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی زنجان گفت: در حال حاضر سند آمایش سرزمینی استان تصویب شده و سند راهبردی آن در حال تدوین است.

معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی زنجان گفت: در حال حاضر سند آمایش سرزمینی استان تصویب شده و سند راهبردی آن در حال تدوین است.
احمد خداوردی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح آمایش، اظهار کرد: هدف برنامه آمایش سرزمین، سازماندهی فضای جغرافیایی برای حفظ و بهرهبرداری خردمندانه از پهنه سرزمین است که بر پایه مزیتهای محیط طبیعی و انسانساخت با رویکردی سیستمی و همهسونگر در چارچوب توسعه پایدار انجام میگیرد.
این مسئول ادامه داد: مطالعه آمایش سرزمینی جنبههای مختلف زندگی و فعالیتهای انسانی را مطالعه کرده و عدم تعادلهای موجود بین عناصر تشکیلدهنده فضای جغرافیایی را شناسایی کرده و امکان تحقق توسعه فضایی همهجانبه و پایدار را فراهم میکند.
وی افزود: این برنامه میتواند دربرگیرنده مجموعه اهداف، راهبردها، سیاستها و برنامههای اجرایی که توسط بخش دولتی، خصوصی و تعاونی در ابعاد مختلف طبیعی، انسانی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی مطابق با جهتگیریها کلان ملی انجام میگیرد، باشد.
خداوردی با بیان اینکه در تقسیمبندی مطالعه آمایش سرزمینی استان زنجان با استانهای قزوین و مرکزی هممنطقه است، تصریح کرد: ۸۵ درصد منابع کشور و ۴۵ درصد اقتصاد کشور در شعاع ۴۰۰ کیلومتری زنجان قرار دارد که این مهم علاوهبر مزیت میتواند عیبی برای استان نیز باشد.
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان زنجان یادآور شد: طرح آمایش سرزمینی در دو بخش شناخت وضع موجود و برنامهریزی و سیاستگذاری انجام شده و مطالعات سرزمین آمایشی استان به اتمام رسیده و در سطح ملی تصویب شده و در حال حاضر برنامه راهبردی آمایش در حال تدوین است.
وی با اشاره به استفاده مدیران از اطلاعات آمایش سرزمینی، خاطرنشان کرد: با استفاده از اطلاعات مطالعه آمایش مدیران دستگاهها میتوانند بهترین تصمیمها را بگیرند و سیاستهای مناسبی را برای آینده داشته باشند، لازم به ذکر است که استان زنجان به پنج منطقه زنجان، ابهر، سلطانیه و طارم، خدابنده و ایجرود، ماهنشان و نیکپی تقسیمبندی شده است.
انتهای پیام