روزهای پاییزی «باغ منظریه» از اجاره اردوگاه تا ساخت هتل
یکی از ماجراهای داغ دستگاه تعلیم و تربیت در سال گذشته و همچنین امسال، بحث فروش و اجاره اردوگاه شهید باهنر تهران بود؛ اردوگاهی زیبا و بزرگ در شمال تهران که هنوز هم مشکلاتش حل و فصل نشده است.

یکی از ماجراهای داغ دستگاه تعلیم و تربیت در سال گذشته و همچنین امسال، بحث فروش و اجاره اردوگاه شهید باهنر تهران بود؛ اردوگاهی زیبا و بزرگ در شمال تهران که هنوز هم مشکلاتش حل و فصل نشده است.
خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: یکی از ماجراهای داغ دستگاه تعلیم و تربیت در سال گذشته و همچنین امسال، بحث فروش و اجاره اردوگاه شهید باهنر تهران بود؛ اردوگاهی زیبا و بزرگ در شمال تهران که خاطرات زیادی از حضور دانشآموزان را در قالب برنامههای اردویی در خود ثبت کرده است.
این اردوگاه که متعلق به وزارت آموزش و پرورش است و در آن اردوهای دانشآموزان و همچنین برنامهها، همایشها و جلسات مسؤولان آموزش و پرورش برگزار میشود، 25 تیر سال گذشته در کانون توجه مسؤولان و رسانهها قرار گرفت.
حمیدرضا حاجیبابایی وزیر اسبق آموزش و پرورش که رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس است، 25 تیرماه نامهای به رئیسجمهور نوشت و ماجرای غمانگیز اردوگاه شهید باهنر تهران را شرح داد.
حاجیبابایی در نامه خود به رئیسجمهور نوشت: «گزارش واصله حکایت از اقدام تأسفبار وزارت آموزش و پرورش در واگذاری اردوگاه ملی شهید باهنر تهران به شرکتی تحت عنوان «واسط مالی شهریور سوم» دارد.
بر اساس این خبر وزارتخانه مذکور مبادرت به فروش این اردوگاه به ثمن بخس(یک سوم قیمت) در قالب اجاره به شرط تملیک در اسفندماه 1395، نموده است.
با توجه به اهمیت و نقش حیاتی این اردوگاه در نظام تعلیم و تربیت و بهرهبرداری مستمر از آن توسط خانواده بزرگ فرهنگیان و دانشآموزان، قطعاً این موضوع موجب جریحهدار شدن احساسات آنان گردیده و تبعات گستردهای را در پی خواهد داشت.
مستدعی است دستور فرمایید با قید فوریت، دستگاههای نظارتی نسبت به بررسی موضوع، اقدام و گزارش آن را به فرهنگیان عزیز و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند؛ در صورت صحت خبر، صدور دستور قاطع در برخورد با مسببین آن مورد انتظار است».
اردوگاه 50 هکتاری شهید باهنر در جوار پارک تفریحی جمشیدیه قرار دارد به باغ منظریه هم شهرت دارد؛ این اردوگاه در منطقه خوش آب و هوای تهران قرار داد و پوشیده از درختان قدیمی و سر به فلک کشیده است و در میان درختان انبوه، خوابگاهها، سوئیتها، آلاچیقها، سکوهای چادر، سالنهای اجتماعات و کنفرانس سر برآورده است.
اردوگاه شهید باهنر دارای استخر، زمین چمن فوتبال، سالهای ورزشی، مسجد و سالنهای غذاخوری است و امکانات رفاهی متعددی در آن پیشبینی شده است بهگونهای نه تنها دانشآموزان و مسؤولان آموزش و پرورش، بعضاً دستگاههای دیگر نیز متقاضی برگزاری برنامههایشان در این اردوگاه بودند اما خبر فروش این اردوگاه نگرانیهای زیادی را نسبت به بزرگترین اردوگاه دانشآموزی پایتخت ایجاد کرد و اینکه چه بر سر دستگاه تعلیم و تربیت آمده است.
البته نگرانیها نسبت به اردوگاه شهید باهنر قبل از مطرح شدن این موضوع توسط حاجیبابایی در سال 97، در همان سال وقوع این ماجرا یعنی سال 95 ایجاد شده بود اما وزارت آموزش و پرورش اطمینان داده بود که مشکلی نیست.
* 14 دی 95 ـ حقانی: خرید اردوگاه باهنر توسط یکی از بانکها
چهاردهم دی 95 محمد حقانی رئیس وقت کمیته محیط زیست شورای شهر تهران در سیصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران از موضوع تخریب باغ 47 هکتاری منظریه و اردوگاه شهید باهنر تهران خبر داد.
وی گفت: «متأسفانه باخبر شدیم که یکی از بانکها میخواهد در قسمتی از این باغ ساخت و ساز انجام دهد و طی مکاتبهای که این بانک و وزارت آموزش و پرورش با شهرداری داشتند به آنها گفته شده که این پهنه، پهنه سبز و حفاظت ویژه است و اجازه تغییر کاربری داده نمیشود».
* 18 دی 95 ـ واسعی: سند اردوگاه شهید باهنر به عنوان ضمانت در اختیار بانک است
18 دی 95 فریدون واسعی مدیرکل وقت دفتر حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس، با تأیید اینکه سند اردوگاه شهید باهنر به عنوان ضمانت در اختیار بانک قرار گرفته است، گفت: «با تصمیم هیأت وزیران، اجازه انتشار اوراق صکوک اجاره برای پرداخت بدهیهای وزارتخانه آموزش و پرورش داده شده و این وزارتخانه سند اردوگاه شهید باهنر را در اختیار بانک به عنوان ضمانت قرار داده است».
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در صورت پرداخت نشدن مطالبات سررسید شده، این اردوگاه به تصرف بانک قرار می گیرد؟»، گفت: «طبق قانون سازمان برنامه و بودجه کشور، تا سال 1399 احکام لازم برای تعهد و بازپرداخت اصل، سود و هزینههای مترتب بر اوراق سررسید شده را در لوایح بودجه سنواتی کل کشور پیش بینی کرده است و دولت مکلف به پرداخت این مطالبات همانند پرداخت حقوق است».
* 26 دی 95 ـ واسعی: اردوگاه شهید باهنر فروخته نشده است
هفته بعد از آن واسعی در خبری که روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش روی پورتال خود قرار داده بود، اعلام کرد: بر اساس قانون «رفع موانع تولید رقابت پذیر» مصوب سال 94 مجلس شورای اسلامی در بند ب ، ماده 2 آن، دولت مکلف است به میزان ما بهالتفاوت مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی در لایحه بودجه سالانه، اوراق صکوک اجاره منتشر کند؛ بر اساس ماده 3 آیین نامه اجرایی این قانون، آموزش و پرورش موظف است برای استفاده از ساز وکار اوراق صکوک اجاره، داراییهایی را که حائز شرایط مقرر در بخش 2 آییننامه هستند به وزارت امور اقتصادی و دارایی معرفی کند.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود مطالبات فرهنگیان از جمله پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال 94 و همچنین مطالبات دیون ناپذیری که با پایان سال مالی حق افراد از بین میرفت، آموزش و پرورش به منظور پرداخت مطالبات معوقه و مطابق با قانون بودجه سال 95 بند «ح» و مصوبه هیأت وزیران با فروش و انتشار اوراق صکوک اجاره به میزان 40 هزار میلیارد ریال توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی موافقت کرده است.
واسعی خاطر نشان کرد: معرفی اردوگاه شهید باهنر طبق قانون صورت گرفته است و در حال حاضر هیچ دستگاه یا شخصی حق دخل و تصرف و ساخت وساز را در آن ندارد و این اردوگاه برای همیشه متعلق به دانشآموزان و فرهنگیان خواهد بود.
* 27 ـ تیر 97: حاجیبابایی: چرا «کت معلم» را فروختند!
اما کمکم با توضیحات آموزش و پرورش، این موضوع به فراموشی سپرده شد تا دوباره حاجیبابایی مطرح کرد؛ همان نامهای که در سال 97 به رئیسجمهور نوشت و بعد هم در گفتوگو با خبرنگار فارس با تأکید بر اینکه اردوگاه شهید باهنر حیثیت آموزش و پرورش است، اظهار کرد: چرا باید به خاطر مطالبات معلمان کت معلم را بفروشند؟
چرا با آبروی معلم بازی شود و عنوان شود برای پرداخت مطالبات معلمان، اردوگاه شهید باهنر واگذار شده است و این در حالیست که برای آن نجومیبگیر ساختمان وزارتخانهشان یا تفریحات اردوگاهشان در شمال فروخته نمیشود.
وی ادامه داد: برخی کسانی که داعیه دفاع از معلم را دارند که سیاسی هم هستند عنوان میکنند فروش اردوگاه شهید باهنر برای مطالبات فرهنگیان بوده است که این دفاع بسیار بدی است چرا باید برای پاداش پایان خدمت کارکنان بعضی از وزارتخانهها که یک میلیارد و 200 میلیون تومان است از پول دولت داده شود اما برای پرداخت پاداش 60 میلیونی فرهنگیان اردوگاه و حیثیت آموزش و پرورش را به حراج بگذارند و این عذر بدتر از گناه است.
* 30 اردیبهشت 98 ـ سالاری: امکان دسترسی عموم به باغ 50 هکتاری منظریه فراهم شود
هنوز ماجرای اردوگاه شهید باهنر حل و فصل نشده بود که شورای شهریها به فکر استفاده عموم از این اردوگاه افتادند؛ محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران 30 اردیبهشت 98 در نامهای به وزیر آموزش و پرورش خواستار دسترسی عموم مردم به باغ ۵۰ هکتاری منظریه (اردوگاه شهید باهنر) در شمال شهر تهران شد.
در متن این نامه آمده است: اردوگاه شهید باهنر( باغ منظریه) با مساحتی بالغ بر 50 هکتار و قدمتی در حدود ۱۶۰ سال به عنوان یکی از باغات و عرصه های بسیار ارزشمند و کم نظیر شهر تهران با داشتن مجموعه قابل توجهی از درختان کهنسال و فضای سبز و محل برگزاری رویدادهای تفریحی، تفرجگاهی، اردوگاهی و فرهنگی آن وزارتخانه است که دارای ظرفیت اکولوژیکی شاخص و میراث طبیعی ماندگار به شمار می رود.
با عنایت به ظرفیت اردوگاه شهید باهنر و عرصه سبزینه و با ارزش اکولوژیک آن که میتواند با ایجاد دسترسی برای عموم به عنوان یک عرصه عمومی در راستای پاسخ به نیاز جامعه شهری تهران و شهروندان منطقه نیز مورد استفاده قرار گرفته و دامنه محدود بهرهبرداری از آن که در وضع موجود که بخشی از فرهنگیان را شامل می شود، به کل جامعه تسری یابد».
* 25 تیر 98 ـ سلیمی: تشکیل کمیته ویژه تعیین تکلیف واگذاری اردوگاه شهید باهنر
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی 25 تیر 98 با بیان اینکه اردوگاه شهید باهنر آموزش و پرورش یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر وسعت دارد که به یک شرکت واگذار شده است، گفت: در این واگذاری، آموزش و پرورش 4 هزار میلیارد تومان از این شرکت دریافت کرده و قرار شده است در قالب اجاره به شرط تملیک هزار و 700 میلیارد تومان پس بدهد؛ در این واگذاری چند نکته و ابهام وجود دارد که ارزش این ملک حداقل 30 تا 50 هزار میلیارد تومان است و ملکی که متعلق به فرهنگیان است چگونه به یک شرکت خصوصی واگذار شده است.
وی خاطرنشان کرد: ابهام بعدی در مورد این واگذاری این است که بر اساس چه مجوزهایی این ملک به دیگری واگذار شده است؟
آیا اقساط به موقع پرداخت شده است یا خیر؟
اگر اقساط به موقع پرداخت نشده باشد امکان اینکه این ملک از سوی شرکت خصوصی تصاحب شود بسیار وجود دارد؛ نحوه انتخاب این شرکت هم در هالهای از ابهام است و سازوکار این شرکت هم مشخص نیست.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمی ادامه داد: قرار است کمیتهای به صورت فوری و در اسرع وقت تشکیل شده و مسؤولین سازمان برنامه و بودجه و آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حاضر شده و موضوع واگذاری اردوگاه شهید باهنر این وزارتخانه به صورت همه جانبه بررسی شود.و اگر تعللی در پرداخت اقساط صورت گرفته وجود داشته سریعا این اقساط پرداخت شود تا ملک به صاحب اصلی آن یعنی معلمان بازگردد.
* اول مرداد 98 ـ زاهدی: دولت اردوگاه شهید باهنر را به آموزش و پرورش بازگرداند
محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در اولین روز مرداد 98 در تذکر شفاهی خطاب به دولت، اظهار کرد: اردوگاه شهید باهنر وابسته به آموزش و پرورش است که به ثمن بخس به یک شرکت خصوصی واگذار شده در حالی که این سرمایه عظیم متعلق به آموزش و پرورش است و باید دولت هر چه سریعتر زمینه بازگشت آن را فراهم کرده و خسارت را جبران کند.
* 13 مرداد 98 ـ حسینی: اردوگاه شهید باهنر از آموزش و پرورش خارج نمیشود
سید جواد حسینی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در جلسه شورای معاونان وزارتخانه با بیان اینکه پیگیر مشکلات حقوقی اردوگاه شهید باهنر تهران هستیم، گفت: بههیچعنوان اردوگاه شهید باهنر از آموزش و پرورش خارج نمیشود و هیچ فردی قصد گرفتن آن را ندارد.
* 11 شهریور 98 ـ سراج: اقساط وام اردوگاه شهید باهنر پرداخت نشده است
در حالی که وزارت آموزش و پرورش در گفتوگوهای مکرر عنوان میکرد که اردوگاه شهید باهنر از این وزارتخانه خارج منمیشود.
سراج رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور در تاریخ 11 شهریور 98 جلسه رئیس قوه قضائیه با مسؤولان عالی قضایی به بروز مشکلی در خصوص اردوگاه شهید باهنر اشاره کرد و گفت: دولت برای این اردوگاه وام گرفته است ولی به دلیل عدم بازپرداخت، مشکلاتی در این زمینه به وجود آمده است که باید رفع شود.
* 4 آبان 98 ـ رمضانی: ساختمانی برای استراحت دانشآموزان در اردو ساخته میشود
اما هنوز بحث عدم بازپرداخت اقساط وام آموزش و پرورش حل و فصل نشده است که برخی خبرها حاکی از ساخت و ساز در اردوگاه باهنر است.
علی رمضانی مدیرکل فرهنگی و هنری وزارت آموزش و پرورش در برنامه پرسشگر در پاسخ به این پرسش که به نظر میرسد به تدریج اردوگاه باهنر از فضای دانشآموزی دور میشود و اخیرا شنیدیم هتلی در آنجا در حال ساخت است و به محلی برای گردهمایی مدیران تبدیل شده است، گفت: 304 اردوگاه داریم که در برنامههای توسعهای از آنها غفلت شد؛ برای خواب و استراحت دانشآموزان در اردوها با کمبود مواجه بودیم و از محل درآمد خود اردوگاه، ساختمانی در حال ساخت است.
به گزارش فارس، به نظر میرسد درباره وضعیت اردوگاه شهید باهنر تهران باید مسؤولان آموزش و پرورش اطلاعرسانی شفاف داشته باشند و صرف اینکه این اردوگاه از آموزش و پرورش خارج نمیشود، کافی نیست.
انتهای پیام/