خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 16 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سهم مالیاتی خراسان رضوی از نظام مالیاتی کشور سه درصد است

ایسنا | اقتصادی، استان‌ها | یکشنبه، 05 آبان 1398 - 00:22
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: خراسان رضوی 7.3 دهم جمعیت کشور 5.4 دهم تولید ناخالص داخلی کشور را داراست اما سهم مالیاتی استان از نظام مالیاتی کشور تنها سه درصد است.
مالياتي،كشور،ماليات،امور،استان،سازمان،درآمدهاي،نظام،رضوي،نصف ...

رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: خراسان رضوی 7.3 دهم جمعیت کشور 5.4 دهم تولید ناخالص داخلی کشور را داراست اما سهم مالیاتی استان از نظام مالیاتی کشور تنها سه درصد است.
به گزارش ایسنا، امیدعلی پارسا در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان خراسان رضوی، اظهار کرد: اینکه مساله اصلی کشور این است که مالیات وصولی کشور هفت الی هشت درصد کل مالیات‌های کشور بوده و این رقم نصف حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان و هزینه‌های حداقلی سیستم است، به معنی مشکل در درآمدهای کشور است.
وی افزود: لذا کل درآمدهای مالیاتی حصول شده در کشور سطح کمی را شامل می‌شود و علت کم بودن آن شامل معافیت‌های مالیاتی، فرارهای مالیاتی و پایه‌های کمتر است و مجموع این عوامل سبب ایجاد مشکل در توزیع مالیات می‌شود اما تعیین سطح اعتبار استان‌ها وظیفه سازمان بودجه است و این مقدار با مدلی که متناسب با توسعه متوازن باشد، به کل کشور ابلاغ می‌شود.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: تمام 30 استان کشور معتقد هستند که در زمینه پرداخت مالیات به آنان ظلم می‌شود اما این موضوع حائز اهمیت است که خراسان رضوی 7.3 دهم جمعیت کشور 5.4 دهم تولید ناخالص داخلی کشور را داراست اما سهم مالیاتی استان از نظام مالیاتی کشور تنها سه درصد است.
پارسا خاطرنشان کرد: اینکه برای این حل این مشکل چه باید کرد به مباحث مربوط به فرار مالیاتی و مقابله با فساد مربوط می‌شود.
تاکنون حدود 300 هزار نفر با درآمد میلیارد به بالا مشخص شده است که نصف آنان معدی مالیاتی نیستند و نصف دیگر کمتر از دیگران مالیات می‌دهند بنابراین تمام توان ما باید برای دریافت مالیات از این گروه‌ها باشد.
وی اضافه کرد: امسال هفت هزار و 500 میلیارد تومان وصول معوقات و 15 هزار میلیارد تومان بخشودگی جرایم پرداخت شده است.
به نظر من کلید حل مسائل شناسایی فرارهای مالیاتی و دریافت مالیات از آنان است.
اینکه نظام درآمد هزینه استان‌ها به گونه‌ای نیست که انگیزه کافی در استان ایجاد کند، ما پیشنهاد می‌کنیم که سازمان برنامه و امور مالیاتی برای توسعه متوازن استان‌ها و ایجاد انگیزه کافی و حداکثر کردن درآمدهای استانی در بودجه 98 نسبت به بازنگری و اصلاح نظام درآمدزایی استان‌ها ارتباط کافی میان سرمایه و درآمد استانی و همچنین تخصیص تضمینی اعتبارات مذکور با عملکرد وصول درآمدهای استانی را ابلاغ کند.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: به منظور ارتقای فرهنگ مالیاتی و مقابله با فرار مالیاتی تمام دستگاه‌ها همکاری لازم را با امور مالیاتی داشته و اطلاعات لازم را برای ما ارسال کنند.
انتهای پیام