گزارش تسنیم از معامله کالاهای مسروقه در دل بازار زاهدان + فیلم
صدها قلم کالای مسروقه و اوراقی در پیادهروی خیابان «شریعتی» زاهدان دست به دست میچرخد؛ در اینجا میتوانید بسیاری از اقلام دزدیده شده خود را بیابید و با پائینترین قیمت خریداری کنید!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، وارد پیادهروی واقع در تقاطع خیابانهای «شریعتی و سعدی» زاهدان که بشویم، همه چیز متفاوت است از نوع برخوردها، نگاهها، قیمتها و ...؛ خرید و فروش گوشیهای تلفن همراه، لوازم خانگی، ضبط خودرو، قالپاق و رینگ اسپرست خودرو، دستگاه جوش و بسیاری از وسایل دیگر با قیمتهایی بسیار پایین و باورنکردنی که البته شاید برخی از سرقتی بودن این لوازم مطلع نباشند و همین امر این محدوده را به «دزدبازار» معروف کرده است.
نگاهی به اطراف که بیندازیم متوجه میشویم بسیاری از فروشندگان فقط قصد دارند اجناس در اختیار خود را رد کنند، برخی از آنها حتی از قیمت اصلی کالایی که در دست دارند اطلاع ندارند و ممکن است سقف قیمتی که برای فروش یک دستگاه پخش خودرو در نظر گرفته باشند 10 هزار تومان باشد!
اینجا میشود همه چیز پیدا کرد به قولی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد، قیمت تمام اجناس در حداقل ممکن قرار دارد و ممکن نیست مشتریها دست روی وسیلهای بگذارند اما به خاطر قیمتش از خرید آن منصرف شوند چرا که قیمتها از حد تصور در این پیادهرو پائینتر است؛ در واقع تقریباً هرچه خریدار پرداخت کند فروشنده بدون را قانع میکند.
در این بازار خبری از خریدارن معمولی نیست اکثر آنها یکدیگر را میشناسند و با هم معامله میکنند.
در این میان پسری حدود 20 ساله توجهم را جلب کرد که تلاش دارد ساعتی مچی را با قیمت 100 هزار تومان به فروش برساند اما خریدار چندباری که ساعت را ورانداز میکند در نهایت فقط 20 هزار تومان به وی میدهد و میگوید بیشتر از این پول ندارم.
پسرک با دیدن پول انگار در پوست خود نمیگنجد و معامله را بدون هیچ چون و چرایی تمام میکند و میرود.
هنوز نگاهم به آن پسر بود که چرا به راحتی راضی شده ساعت 100 هزار تومانی را با آن قیمت اندک بفروشد؟
نگاهش پر از استرس بود کمی جلوتر رفت متوجه شدم پول را در ازای چیزی به مردی که چند قدم جلوتر در کناری به دیوار تکیه داده بود داد و در حالی که اطراف را چند باری از زیر نظرش میگذراند از آن محل دور شد.
در این پیاده رو بیشتر بازار فروش گوشیهای مسروقه گرم است طوری که ممکن است بهترین مدل گوشی را حتی به قیمتی کمتر از چند هزار تومان به دست بیاورید.این گوشیها هیچکدام کارتن و سریال ندارند و معمولاً هر رهگذری پس از چند لحظه متوجه میشود فروشندگان این گوشیها را از کجا به دست آوردهاند و برای چه کاری میخواهند به فروش برسانند.
سراغ چند نفر از کسبه خیابان سعدی که در نزدیکی این پیادهرو کار میکنند رفتیم.
اکثر آنها دل پری از این افراد و همچنین درگیریها و نزاعهایی که هر روزه در این محل به راه میافتد داشتند و معتقد بودند وجود این افراد کار و کاسبی آنها را از رونق انداخته چرا که هیچکس راضی نیست به ازای یک خرید کوچک از مغازه آنها جان و مالش به خطر بیفتد.
رئیس پلیس آگاهی استان سیستان و بلوچستان در این باره در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در راستای پیشگیری از وقوع جرم به صورت دورهای از این محل بررسی به عمل میآید.
اموال مسروقهای که از سوی سارقین در این محل به فروش میرسد جمعآوری میشود؛ خوشبختانه در حال حاضر روند از قبل در رابطه با این امر بسیار بهتر شده و سارقین این محل کمتر شدهاند.
ابراهیم ملاشاهی افزود: برای جمعآوری سارقین از این محل باید تمام دستگاههای متولی در کنار هم پای کار بیایند و نقش خود را به درستی ایفا کنند تا دیگر شاهد این چنین موضوعاتی در این محل و امثال این اماکن نباشیم.
وی با بیان اینکه برخی از اموال مسروقه مانند گوشی تلفن همراه که از این محل از دست سارقین جمعآوری شده به دست صاحبانشان برگشته، عنوان کرد: در واقع نسبت به گذشته کمتر شاهد فروش اموال مسروقه در این محل هستیم اما این مورد نیاز به برخورد قاطع از سوی مسئولان دارد تا به طور کلی پاکسازی شود.
گزارش از شبنم پودینه
انتهای پیام/ز