استفاده از آب سبز، راهی برای رسیدن به اهداف ارتقاء امنیت غذایی
مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با عنایت به اینکه حدود ۷۷ درصد لرستان متکی به دیم است، استفاده از آب سبز ما را در رسیدن به اهداف ارتقاء امنیت غذایی کمک خواهد کرد.

مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با عنایت به اینکه حدود ۷۷ درصد لرستان متکی به دیم است، استفاده از آب سبز ما را در رسیدن به اهداف ارتقاء امنیت غذایی کمک خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر وفا بخش در جلسه پروژه امنیت غذایی لرستان با اعلام این خبر افزود: پروژه ارتقاء امنیت غذایی یکی از پروژههایی بوده که از سه سال قبل با کمک مؤسسات بینالمللی و مؤسسات تحقیقات داخلی در کشور شروع شده است.
وی ادامه داد؛ با توجه به دانش فنی که در کشور وجود دارد برنامه ریزی شده در یک بازه زمانی پنجساله حدود ۲۵ درصد عملکرد مزارع در مناطقی که پایه کشت گندم بوده اضافه گردد و بر اساس این افزایش عملکرد را کارهای انتقال یافتهها را از مراکز بینالمللی و همچنین مراکز تحقیقاتی داخلی به سطح مزارع کشاورزان برده و در معرض دید آنان قرار میدهیم.
وفابخش ادامه داد: انتخاب تکنیکها و روشهای تولید محصولات را بر اساس مقتضیات مکانی و بر اساس شرایطی که در آن منطقه وجود دارد برای بهرهبرداران فراهم میکنیم.
مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولیدات دیم یکی از تولیدات اساسی است و استفاده از آب سبز از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و دولت است.
وی با بیان اینکه استفاده از آب سبز قاعدتاً ما را در رسیدن به اهداف و ارتقاء امنیت غذایی کشور کمک خواهد کرد تا بتوانیم فشار بر روی منابع آب زیرزمینی را کمتر کنیم، بیان کرد: استفاده از آب سبز خصوصاً در مناطق غربی کشور ازجمله لرستان بهخوبی وجود دارد و همچنین باعث میشود از اراضی حاصلخیزی که در این استان هست استفاده مطلوب کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: حدود ۷۷ درصد لرستان دیم است و این نشان میدهد در لرستان ظرفیت بسیار بالایی برای ارتقاء امنیت غذایی و کمک به تولید وجود دارد.
وفابخش اضافه کرد: به همین منظور برای رفع مشکلات مدیریتی و هماهنگیهای لازم با مسئولین سازمان جهاد کشاورزی و استانداری این نشست تحت عنوان کمیته مشورتی که در ساختار این پروژه دیده شده برگزار شد و خوشبختانه بحثهای خیلی مثبتی انجام شد و این نشان از این دارد که لرستان به دنبال اجرای موفق این پروژه است و کشاورزان منطقه نیز از این پروژه استقبال خوبی داشتند.
وی گفت: امید داریم طی سنوات باقیمانده به اهداف موردنظر که همان افزایش ۲۵ درصدی تولیدات در منطقه و ارتقاء امنیت غذایی است برسیم.
این مسئول به شاخصههای محور ارتقاء امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: ظرفیتسازی نیروی انسانی درزمینهٔ آموزشهای عینی و عملی، انتقال یافتهها به مزارع، تهیه و تدارک گونههای گیاهی که بتواند در تناوب با گندم در مناطق منجر به افزایش تولید شود، حاصلخیزی خاک، حفظ رطوبت و سایر اقدامات فنی که یک مزرعه لازم دارد از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی و مدیر پروژه ارتقاء امنیت غذایی در پایان گفت: در کنار همه این موارد و از همه مهمتر ایجاد زنجیره ارزش است یعنی باید به نحوی کار انجام شود که محصولات تولیدی در یک زنجیره تولید دچار ارزش افزوده بیشتری شوند و این باعث افزایش توسعه روستایی و جلوگیری از مهاجرت خواهد شد و بنگاه اقتصادی فعال در آن محل رونق بیشتری پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام