اقتصادهای مبتنی بر نفت، باعث چاق شدن دولتها شده است
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: ساختار تمام دولتهایی که بر اساس منابع زیر زمینی است باعث شکلگیری دولتها و حکومتهای چاق شده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: ساختار تمام دولتهایی که بر اساس منابع زیر زمینی است باعث شکلگیری دولتها و حکومتهای چاق شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سورنا ستاری امشب در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، به اهمیت زیستبومها اشاره کرد و گفت: آن چه که از اهمیت برخوردار است، زیست بومی است که در آن بتوان اقتصاد دانش بنیان را ارتقا داد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به پیشینهای که این حوزه دارد، بیان کرد: در 2 سال اخیر نیز شاهد رشد شرکتهای دانش بنیان بودیم، چراکه این حوزه توانایی ایجاد اکوسیستم را دارد.
وی با انتقاد از اقتصاد مبتنی بر نفت، اظهار کرد: بزرگترین خیانت نفت به ما فرهنگی است که اقتصاد مبتنی بر نفت آورده، به طوری که اقتصاد ایران را تبدیل به اقتصادی وارداتی کرده که بر اساس آن نفت بفروشیم و کالا تحویل گیریم.
ستاری با تاکید بر این نکته که هیچ کشوری در اقتصاد دانش بنیان رشد نکرده مگر اینکه از اقتصادش مانند ناموسش حمایت و محافظت کند، گفت : اما ما به راحتی بازارهای خود را باز میگذاریم و با صادر کردن مجوزهای ضد تولید و به نفع واردات، جلوی رشد این نوع از کسبوکارها را میگیریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور به صدور مجوزهای دست و پاگیر اشاره و تصریح کرد: برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب باید مدیران از پشت میزهای خود برخیزند و مانند جوانان وارد میدان مبارزه شوند.
وی با بیان اینکه ساختار تمام دولت ها که بر اساس منابع زیر زمینی است باعث شکل گیری دولتها و حکومتهای چاقی شده، توضیح داد: علت آن این است که دولت با قوانینی که وضع کرده وارد کار اجرایی و محدوده بخش خصوصی شده و با این اقدام به بازار کار ضربه زده، چراکه تصور می کند تکنولوژی خریدنی است و همه چیز با پول اصلاح میشود.
ستاری این امر را ضعف بزرگ اقتصادهای زیرزمینی دانست و تنها راه رها شدن از این رویه را یک مبارزه فرهنگی با کمک مردم خواند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه به هر حال تمام کمبودها قابل حل است و دلیل داخلی دارد، یادآور شد: ما در اقتصاد رشد نمیکنیم مگر کار آفرینی ارزش و استخدام منفور باشد، چراکه با استخدام تمام نوآوری و استعداد و نبوغ آن جوان را از بین میبریم.
ستاری سخنانش را با این سوال ادامه داد که چرا ما باید کرکره کسب و کار فردی را پایین بکشیم و جلوی حرکتش را بگیریم؟
وی اضافه کرد: این خیانت به کشور است، چراکه بعد از آن نیز باید شاهد مهاجرت جوانانمان به کشورها و سایر استانها باشیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید مجدد بر جوشش و رشد اکوسیستم مبتنی بر فناوری و شرکتهای دانش بنیان، بیان کرد: خوشبختانه در خراسان رضوی این دیدگاه چه در دانشگاه و چه در پارکهای فناوری و چه شرکتهای دانش بنیان وجود دارد و شهرداری مشهد یک شهرداری پیشرو در این حوزه است.
ستاری با بیان اینکه ما باید نواحی نوآور داشته باشیم تا به شهر نوآور دست یابیم، تصریح کرد: وقتی شهرداری از این نوآوری ها حمایت و زمینه فعالیت را فراهم کند و متقابلا بخش خصوصی هم وارد شود، یک ناحیهای شکل میگیرد که بخش خصوصی با سرمایهگذاری روی جوانان میتواند در این حوزه فعالیتهای مثمر ثمری انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: ما به عنوان دولت باید زیر ساختها را فراهم کنیم و با مجوزها و قوانین دست و پاگیر مقابل کسب و کارها نایستیم.
معاون فناوری و علمی رییس جمهور تاکید کرد: وظیفه خود را حمایت کامل از شرکتهای دانش بنیان میدانم چه در قالب معافیتهای مالیاتی و چه در ارائه تسهیلات.
ستاری با بیان اینکه چرا خودمان را در این حوزه اینقدر آزار میدهیم، ادامه داد: با این موانع دست و پاگیر به خودمان و فرزندانمان ضربه میزنیم و تا زمانی که به نیروهای جوان و نیروی انسانی، بها ندهیم به رشد و پیشرفت نمیرسیم.
وی ضمن تاکید بر حمایت از فعالیتهای پارک فناوری و شهرداری مشهد، ابراز کرد: در خصوص اعتبارات تبصره ۱۸ مشکلی نداریم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با اشاره به اینکه مراکز فناوری را باید بیاوریم داخل شهرها نه در مکانی که با شهر فاصله بسیار دارد، از دانشگاه فردوسی تقاضا کرد زمینی را برای احداث این پارک اختصاص دهد.
ستاری قول مساعد داد هزینه بازسازی این زمین را دولت تامین کند، البته به شرط آن که بخش خصوصی پای کار بیاید.
وی ادامه داد: در خراسان رضوی پتانسیل در این زمینه خیلی بالا است به همین علت به منظور توسعه این شرکتها عدد قابل توجهی برای صندوق این استان اختصاص میدهیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: امیدواریم شاهد رشد بخش بزرگی از اقتصاد مشهد در این حوزه باشیم.
انتهای پیام/ 70071/خ