خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آذربایجانی: قانون‌گذاری مکرر بدون اجرا رافع گرفتاری‌ها نیست

ایسنا | سیاسی | شنبه، 20 بهمن 1397 - 01:30
یک وکیل دادگستری گفت: تا زمانی که مسأله اجرای قانون در کشور حل نشود قانونگذاری‌های مکرر و در حد سطحی و موقت، واجد آثار است و به صورت کلان رافع گرفتاری‌ها نیست.
قانون،مقررات،اجراي،رأي،رويه،وحدت،رعايت،تصويب،كشور،شخصيه،احوا ...

یک وکیل دادگستری گفت: تا زمانی که مسأله اجرای قانون در کشور حل نشود قانونگذاری‌های مکرر و در حد سطحی و موقت، واجد آثار است و به صورت کلان رافع گرفتاری‌ها نیست.
علیرضا آذربایجانی در گفت‌وگو با ایسنا، با با اشاره به ابلاغ دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه از سوی رئیس قوه قضائیه، اظهار کرد: وضعیت دفاع از حقوق شهروندی و نظارت بر تحقق آن و ضمانت‌های اجرایی مرتبط را لزوماً باید در ترکیب تقنین و اجرا به صورت توأمان دید.
از نظر تئوری هم مقررات مرتبط با دفاع از حقوق شهروندی که قبلاً توسط قوه مجریه رونمایی شد و هم قانون اخیر، به نوبه خود از جهت ذکر مبانی مربوط به دفاع از حق شهروندان ارزشمند هستند ولی مشکل کشور ما اجرای قانون و یا بهتر بگویم عدم اجرای قانون است.
وی با بیان اینکه در موارد قابل توجهی عملکرد مسئولین نظام با صحبت‌هایی که بیان کرده و مقرراتی که تصویب می‌کنند سازگار نیست، گفت: رفتار نسبت به ناقضان قانون بسیار تبعیض آمیز بوده و مجریان بعدی، مدیران میانی و مراتب پایین‌تر به این مقررات توجهی ندارند و امکان استیفای حق در این موارد نیز بسیار سخت، طولانی و پر هزینه است.
عملاً ناقضان قانون بدون مجازات و ضمانت اجرایی قوی به سادگی از مقررات وضع شده تخطی می‌کنند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به موضوعی در ارتباط با رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه و خارجیان اشاره کرد و توضیح داد: علی‌رغم اینکه مقررات ما در قانون مدنی و قانون خاص رعایت احوال شخصیه صریح بود، تعدادی از قضات نسبت به آن بی‌توجه بودند و با صدور آرای متضاد و با وجود اینکه اصلاً محلی برای اختلاف نظر نبود آرای مخالف قانون دادند.
به هر حال دیوان عالی کشور رفع اختلاف کرد و با صدور رأی وحدت رویه بر اجرای قانون و رعایت احوال شخصیه ایرانیان غیر شیعه و خارجیان را طبق مذهب خودشان تاکید کرد.
آذربایجانی یادآور شد: جالب است بدانید که حتی این قانونگذاری نیز مشکل را در عمل حل نکرد و همچنان بعضی از قضات متخلف به این قانون موخر (رأی وحدت رویه) نیز بی تفاوت بودند تا اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام ناگزیر به تصویب مجدد رأی وحدت رویه و تقنین یک ماده واحده تأکیدی شد که صرف‌نظر از اینکه این کار مجمع یعنی تصویب مجدد رأی وحدت رویه با نظام حقوقی ما در بحث روش تصویب مقررات، منطبق و سازگار نبود ولی به هر حال اراده قانونگذار را در جهت تحقق یک موضوع مهم به شرح فوق نشان داد که پیوسته با عدم رعایت آن توسط مجریان متزلزل و خنثی شد.
وی گفت: نتیجه نهایی اینکه تا زمانی که مسأله اجرای قانون در این کشور حل نشود قانونگذاری‌های مکرر صرفاً در حد سطحی و موقت، واجد آثار است و به صورت کلان رافع گرفتاری‌ها نیست.
انتهای پیام