نجات همدان با «قوچم» یا «تالوار»؟
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به بحث بلندمدت چالش آب اعلام کرد: در حال حاضر آب شرب شهر همدان مشکلی ندارد و از منابع مختلف آب را تأمین میکنیم اما به طور قطع در آینده با مشکل تأمین آب مواجه خواهیم شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با اشاره به بحث بلندمدت چالش آب اعلام کرد: در حال حاضر آب شرب شهر همدان مشکلی ندارد و از منابع مختلف آب را تأمین میکنیم اما به طور قطع در آینده با مشکل تأمین آب مواجه خواهیم شد.
منصور ستوده در گفتوگو با ایسنا، از کاهش ۵۸ درصدی بارندگی در سال آبی جاری خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا کنون ۴.۵ میلیمتر بارش در استان همدان صورت گرفته است.
وی بیان کرد: در سال آبی گذشته ۱۵.۵ میلیمتر بارش در استان همدان به ثبت رسید که میزان بارشهای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۵۸ درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه براساس میانگین بلندمدت نیز در همدان ۸ میلیمتر بارندگی رخ داده است، تصریح کرد: میزان بارش در سالجاری نسبت به میانگین بلندمدت نیز کاهش ۴۱ درصدی دارد.
ستوده با اشاره به اینکه سازمان هواشناسی بارندگیهای خوبی را برای پاییز امسال پیشبینی کرده است، یادآور شد: در حال حاضر سد اکباتان ۲۳ میلیون مترمکعب آب دارد به طوریکه ۶۳ درصد از حجم سد پر آب بوده و به طور متوسط ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برای مصرف شرب همدان از این سد برداشت میشود.
وی با بیان اینکه سد آبشینه ۲.۳ میلیون مترمکعب آب دارد که ۴۶ درصد از این سد پر است، خاطرنشان کرد: همچنین در حال حاضر سد کلان ملایر ۴۱ میلیون مترمکعب معادل ۹۱ درصد حجم سد آب دارد، سد سرابی ۷.۳ میلیون مترمکعب آب دارد و سد شنجور نیز ۴.۲ میلیون مترمکعب معادل ۸۰ درصد حجم این سد آب دارد.
وی با تأکید بر اینکه موضوع چالش آب همدان بحث بلندمدت است، بیان کرد: در حال حاضر آب شرب شهر همدان مشکلی ندارد و جایی آب قطع نیست و از منابع مختلف آب را تأمین میکنیم اما اگر در آینده با خشکسالی مواجه شویم به طور قطع با مشکل تأمین آب مواجه خواهیم شد.
ستوده بیان کرد: در حال حاضر دو منبع سد تالوار زنجان و قوچم کردستان برای تأمین آب شرب همدان درنظر گرفته شده است که در حال پیگیری هستیم تا وزارت نیرو منبع را قطعی کند.
وی با بیان اینکه خط انتقال و تصفیه خانه تا کنون ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، یادآور شد: ۱۲۳ کیلومتر از ۱۴۰ کیلومتر مسیر انتقال آب از سد تالوار اجرایی شده است و ۶۳ درصد پیشرفت دارد و اگر سد قوچم برای تأمین آب همدان انتخاب شود میتوان از این مسیر آب را به همدان انتقال داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان با تأکید بر اینکه در صورتیکه اعتبار کافی به پروژه انتقال آب همدان داده شود، طبق برنامه انجام خواهد شد، افزود: انتقال آب از سد تالوار به همدان ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اگر سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شود ۵ ساله به اتمام خواهد رسید.
انتهای پیام